SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Members List

OldPCGUY OldPCGUY is offline

Sage Advanced User

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 2 of 2
  1. OldPCGUY
    06-10-2009 03:23 PM
    OldPCGUY
    Hi Derringer,

    I upgraded to the new Hauppauge HD-PVR Beta Drivers and everything has been working great with 5.1 Audio for over 3 weeks now.

    http://www.hauppauge.com/site/suppor...ort_hdpvr.html

    At first I thought I had a stability problem but it just turned out that using STKeepAlive works better that using the Dish 611 auto channel tunning after a program update.

    My problem had always been that AV was out of sync when using HDPVR with DISH.

    I have a Rev D1.

    Here are some suggestions
    1. Update to the latest Beta Driver. First delete all the existing drivers with the happuage program, Then install the new drivers.

    If this does not work then check

    2. Using your Dish remote find the audio sub menu. You need to set your output to dobly digital.

    If you still have problems then send me an email with more info about your setup. ie
    HTPC with Video and Audio sourced from PC to TV and or Receiver
    or
    HTPC and HD200 or HD100 driving TV and Receiver

    In my setup I have three sources for TV
    A) Happauge 1600 ATSC Receiver
    B) Hauppage 1800 ATSC receiver
    C)DISH + Hauppauge HDPVR

    Can you verify your audio 5.1 is okay seperate from the HDPVR?

    Let me know and I will see if I can help
  2. derringer
    06-09-2009 08:23 AM
    derringer
    Hello... I saw a post you made on the HD-PVR giving audio reflections with 5.1 source and was wondering if you ever got that solved ? I can do 2-channel analog perfectly, but when trying to do 5.1, regardless of which driver I try, I have poor sound quality, either sounding like they are speaking in a tunnel (reflections,) or with random audio digitization, where people sound like robots for a split second every minute or so.

    Do you ahve any suggestions for a fellow Sage user, or should I really work hardest on the RMA process?

    Thanks in advance, I have a Rev D2, if it matters..

    -derringer

About Me

  • About OldPCGUY
    Hardware Configuration
    Server: ASUS M2NE, AMD 5600, 4G Ram, ATI 3850, 2X1TB Raid0+2X1TB Raid0, Win XP SP3 (32bit)
  • Signature
    SERVER/Endcoder: ASUS M2NE,AMD 5600, 4G Ram, ATI 3850, 10 TB, Antec P180 Case
    OS/Software: Win XP SP3 (32bit), Smart Defrag, Care, Windows Defender, Sage 7.1.5
    Encoders ATSC: HVR 1800 (PCIE), HVR2250(PCIE)
    Satelite: Dish VIP622 Bronze HD Pacakge, HD PVR Rev E1 1.5.6.1
    TV1: Vizio 42" LCD 1080P 60HZ, Sage HD200, Yamaha 6.1
    TV2: Samsung 26" LCD720P 60HZ, Sage HD200, TV Sound
    Network: Airlink 300N to DLINK DAP-1522 to Sage HD200

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 10-12-2014 03:52 PM
  • Join Date: 02-10-2008

All times are GMT -6. The time now is 12:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.