SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-27-2012, 02:44 AM
sivilya sivilya is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 52
As already been discussed in other threads... apparently if the latest Java SE 6 Update 31 was installed while the SageTV service was on (started) it will stop later on and won't start again.

You should then remove the latest update of JAVA and either install a previous one or reinstall the latest update. Which ever works.

I, personally, reverted back to update 30... fixed the problem.
Reply With Quote
  #22  
Old 03-27-2012, 06:15 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Plymouth, MI
Posts: 9,179
Never allow java to do the auto update. You MUST stop all the SageTV service and processes running before updating java. You will not have issues if you follow that process. The latest java (update 31) works fine with Sage. This has been mentioned various times in various threads.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #23  
Old 04-02-2012, 11:17 AM
Sector7g Sector7g is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Canada
Posts: 61
Ran memtest-86 over night,

no errors.

As for java,

Is this just an add/remove programs, them download the latest from website and manually install?

Last edited by Sector7g; 04-02-2012 at 11:19 AM.
Reply With Quote
  #24  
Old 04-13-2012, 05:45 PM
Grant Grant is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 26
OK I read part of this thread months ago now my system is doing the same thing. WHS running latest sagetv with a HD300. While watching tv or movie it stops responding this seems to be happening every few days. WHS connector shows service still running but when I reboot HD300 it is waiting for Sagetv server. I have to reboot the server to make it work again.
Reply With Quote
  #25  
Old 04-14-2012, 09:34 AM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,092
There's another thread around here somewhere talking about this. I believe they were looking at Java as the culprit. However, I ran into some issues at work on Thursday and a common theme in the Windows community was that the Windows updates from 4/10 forward are having issues. I've done system restores (uninstalling doesn't seem to fix the issue) on any previously updated systems and turned off automatic Windows updates for now.
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #26  
Old 04-14-2012, 04:31 PM
Sector7g Sector7g is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Canada
Posts: 61
Java may be the culprit yet still.

I have always done the auto java updates (not insuring sage was stopped)

I have done a recent update, as always, and as of about 2 weeks now, the service has remained much more reliable.

Perhaps only 1 or twice has it stopped.

Will keep an eye on things, but version6 update31 (build 1.6.0_31b05) looks yo be working.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting/Stopping SageTV Service Via Command Line PeteCress SageTV Software 2 01-03-2011 11:30 AM
Sage crashes when stopping playback GlobalFear SageMC Custom Interface 4 10-17-2008 05:44 PM
Sage crashes when stopping playback thymceelie SageTV Software 2 04-28-2008 08:37 PM
Stopping Sage when going into hibernation Franc SageTV Software 10 07-21-2006 06:48 AM
Service stopping suspend to ram silkshadow SageTV Software 1 09-22-2005 02:28 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.