SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-04-2012, 06:33 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 746
Want to change Drive Sage is installed on - easiest method?

Wanting to change the Drive I have Sage (V6) installed on.

What would be the easiest method to perform it?
Would prefer not to have to start from scratch and have to reconfigure everything.

Is there a method to shut down Sage Service, copy/move the SageTV directory, maybe a few registry/sage.properties edits and be up and running again?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2012, 07:07 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,163
Quote:
Originally Posted by graywolf View Post
Is there a method to shut down Sage Service, copy/move the SageTV directory, maybe a few registry/sage.properties edits and be up and running again?
- You can use the NET command that allows you to start/stop services from command line
- Copy using ROBOCOPY a free M$ utility that helps you to preserve file/user accounts attributes

Why you want to copy registry settings? Is the other drive on a different machine?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2012, 07:11 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 746
Currently, Sage is installed at c:\SageTV, I want to be able to have it at e:\SageTV.

Understand how to stop/start the service.
Just unsure what all might need to be modified by having Sage run from e: instead of the current c: drive.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2012, 07:15 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,163
Quote:
Originally Posted by graywolf View Post
Currently, Sage is installed at c:\SageTV, I want to be able to have it at e:\SageTV.

Understand how to stop/start the service.
Just unsure what all might need to be modified by having Sage run from e: instead of the current c: drive.
A friend of mine has two versions of Sage installed on the same machine (and drive) and renames the main directory to SageTV the one he want to use, I think the reason is because of some path settings in the registry, other than that it should work as everything is "relative" to the sage installation directory AFAIK.

EDIT: Also, I might have a similar requirement as you in the near future as I would like to copy SageTV in a RamDisk during the day, run it from there and copy back the sensible files before shutting down the server during the night...

Last edited by routerunner; 05-04-2012 at 07:22 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2012, 09:10 AM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 14,353
Quote:
Originally Posted by graywolf View Post
Currently, Sage is installed at c:\SageTV, I want to be able to have it at e:\SageTV.

Understand how to stop/start the service.
Just unsure what all might need to be modified by having Sage run from e: instead of the current c: drive.
There are some paths in the sage.properties file that would have "C:\SageTV" in it, so you'd want to fix those.
__________________
Aspect Ratio 101
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recorded TV drive letter change zenkaizen SageTV Software 2 11-09-2009 04:40 PM
Easiest method for controlling DirecTV STB's? uggie SageTV Linux OEM Edition 6 11-27-2008 10:02 PM
Will this method work to rebuild my Sage box? Fountainhead SageTV Software 6 05-23-2007 11:16 AM
Drive Letter change @ reboot stevech General Discussion 5 04-11-2006 04:01 PM
Must sage tv 2.0 be installed over 1.4? carlgar SageTV Beta Test Software 10 01-30-2004 05:14 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.