SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > General Discussion > General Discussion

General Discussion General discussion about SageTV and related companies, products, and technologies.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2012, 04:49 PM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 609
Philadelphis PA OTA: Anybody Else Having Issues?

Our screen has started breaking up fairly often.

At first, I figured it was probably my PC and MIPs issues with Sage - but then my wife told me she was seeing a lot of breaking up watching direct.

That leaves our antenna system, the antenna farm out above Manyunk, and whatever's in-between.

We've had a lot of wind lately...

Are we the only ones in the area with reception issues?
__________________
Server: SageTV 6, Windows XP, Intel Core2 Quad Q8400 @2.66GHz, 2 GB RAM, 80-gig SSD drive
Clients: HD200*4 over Cat5e Ethernet + Asus 901 1.6GHz XP Pro running Client over WiFi-N + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 7.4 TB total w/dual redundancy. Plus (2) 2-tb local drives for RecordedTV.
Capture: 2 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (4 tuners total) on separate mini-LAN
Program Source: OTA antenna
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2012, 05:21 PM
willieb willieb is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 93
In Villanova here. I have had issues for 8 months with breakups. Worst on channel 6. But fox and CBS both break up every 5 to 10 minutes. Usually momentarily. I finally switched fully over to a Ceton. Are you having issues on all channels?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2012, 05:53 PM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by willieb View Post
In Villanova here. I have had issues for 8 months with breakups. Worst on channel 6. But fox and CBS both break up every 5 to 10 minutes. Usually momentarily. I finally switched fully over to a Ceton. Are you having issues on all channels?
Problem is that we don't watch many channels.

PBS News Hour and Charlie Rose on channel 12 are definitely problematic.

Likewise 23.1 (New Jersey).

OTOH, no observed problems with 6.1 (evening news) or 3.1 (Anderson).

If it were our rooftop antenna, I'd think 6.1 and 3.1 would also be affected... but that's assuming everybody uses the same antenna farm.
__________________
Server: SageTV 6, Windows XP, Intel Core2 Quad Q8400 @2.66GHz, 2 GB RAM, 80-gig SSD drive
Clients: HD200*4 over Cat5e Ethernet + Asus 901 1.6GHz XP Pro running Client over WiFi-N + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 7.4 TB total w/dual redundancy. Plus (2) 2-tb local drives for RecordedTV.
Capture: 2 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (4 tuners total) on separate mini-LAN
Program Source: OTA antenna
Reply With Quote
  #4  
Old 05-17-2012, 11:15 AM
egeller egeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Drexel Hill, PA
Posts: 90
Conspiracy?

Fox 29 just increased the power output of their transmitter in the last two weeks.

I have no idea how that could affect other stations. I'm just sayin'........
__________________
Server:Win 7 Pro on SSD;Intel Core i7; Gigabyte moboard; NVidia 9800 GTX 512 Mb Video card;Also:2x HD PVR with Comcast HD Boxes attached. Ceton USB w/ Cablecard; Ceton ETH 6 w/Cablecard
SageTV Extender:3x HD200 1x HD300
Sage TV: 7.1.9 beta, Standard STVi, Comskip Monitor and Playback, Web Interface; 24 Hour Clock, IMDB Plugin
All in lovely Drexel Hill, PA
Reply With Quote
  #5  
Old 06-03-2012, 09:58 AM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by willieb View Post
In Villanova here. I have had issues for 8 months with breakups. Worst on channel 6. But fox and CBS both break up every 5 to 10 minutes. Usually momentarily. I finally switched fully over to a Ceton. Are you having issues on all channels?
Bump....

Can't speak of all channels, but now I see that 3.1 was breaking up badly on Anderson on 5/29 at 2200.

What did you have before the Ceton? You're still using it for OTA, right?
__________________
Server: SageTV 6, Windows XP, Intel Core2 Quad Q8400 @2.66GHz, 2 GB RAM, 80-gig SSD drive
Clients: HD200*4 over Cat5e Ethernet + Asus 901 1.6GHz XP Pro running Client over WiFi-N + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 7.4 TB total w/dual redundancy. Plus (2) 2-tb local drives for RecordedTV.
Capture: 2 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (4 tuners total) on separate mini-LAN
Program Source: OTA antenna
Reply With Quote
  #6  
Old 07-31-2012, 07:33 AM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 609
Blocking Seems THB The Problem

In case somebody else is having the same problem...

It seems like in my case it was not the Java Heap Size thing.

Instead, it was the blocking on my RecordedTV drives.

My NAS box had been getting a little too full, so I moved RecordedTV to a couple of local drives on the Sage box.

When I did it, I forgot about the admonition to set blocking to 64k and would up with the default 4k blocks.

Re-blocking the drives *seems* to have cured both the stuttering/pausing and some intermittent heavy pixellation that I was trying to ascribe to signal strength.

Not knowing that much about the nuts and bolts, all I can think of is that, as the discs inevitably became heavily-fragmented, the time spent chasing down all those 4k blocks (vs only 1/16th the time for 64k blocks) was causing the problems.
__________________
Server: SageTV 6, Windows XP, Intel Core2 Quad Q8400 @2.66GHz, 2 GB RAM, 80-gig SSD drive
Clients: HD200*4 over Cat5e Ethernet + Asus 901 1.6GHz XP Pro running Client over WiFi-N + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 7.4 TB total w/dual redundancy. Plus (2) 2-tb local drives for RecordedTV.
Capture: 2 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (4 tuners total) on separate mini-LAN
Program Source: OTA antenna
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD 300 issues darrylc SageTV HD Theater - Media Player 2 10-19-2010 08:24 AM
DTS issues valnar SageTV Beta Test Software 2 11-14-2009 10:42 PM
HD200 - cool, but 2 issues - memory & playback issues with hdpvr agover SageTV Media Extender 3 12-16-2008 11:50 AM
Few issues with the HD-200 crarbo1 SageTV Media Extender 14 12-11-2008 11:12 AM
6.1.7 Issues bcjenkins SageTV Beta Test Software 10 03-31-2007 08:46 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.