SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV International User Forums > SageTV United Kingdom

SageTV United Kingdom SageTV and SageTV Recorder Users from the UK - This forum is for you to post about specific issues using SageTV software in the UK.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-29-2005, 04:20 PM
Alfiegerner Alfiegerner is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2005
Location: Auckland, NZ
Posts: 383
Show Analyzer or Comskip settings

Does anyone have either Show Analyzer or ComSkip working well with UK channels? I've fiddled a bit with the settings of Show Analyzer using tips from their forums but its still not working well for the majority of shows and channels.

I'm beginning to think I'm flogging a dead horse. It seems that no matter how I tweak the settings my results are failry poor. If anyone has a good success rate I'd love to know how to improve my settings.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-02-2006, 09:16 AM
ukmgranger's Avatar
ukmgranger ukmgranger is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2004
Location: Derby England
Posts: 609
Same here,

I'm (attempting) using SA but I'm having the same problems.

I have two freeview boxes connected to my system, but they just don't seem to work. I would guess that I get about a 10% hit rate at the moment.
__________________
[SIZE=1]updated: Jan 07 - 2011
Server: Intel Core 2 Quad Q6600 @2.40GHz, 3Gig Ram, Win 7, SageTV v7 (always latest Vsn) . Avermedia Volar (DVB-T) USB freeview receiver x 2, PCTV 290e DVB-T2 USB
1 x HD3000 in Kitchen (love it!), 2 x MVP clients - Mac Mini Client (with nVidia), AppleTV2
All Media stored on external Netgear LAN 1TB HDD.
Screens: Sony KDL32V2000 32" LCD (Lounge); JVC LT-17E31-BJG 17" LCD (Bedroom), Sharp Aquos LCD (Kitchen)
[URL="http://www.your-web-designer.com"]Your-Web-Designer[/URL][/SIZE]
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2006, 12:35 AM
planetc's Avatar
planetc planetc is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 262
ditto

Aha, I was beginning to wonder if I was the only UK user :-)

I too played with comskip, I got as far as about 50% accurate or thereabouts. Some shows/channels detected better than others.

What I did notice that is worth pointing out was that changing the capture settings for my twin pvr150 cards (ie contrast brightness etc.) from setup affected the results an awful lot. The results were far better after I had spent considerable time getting the capture settings right as this obviously affects the black level.

It's certainly useful to know I am not the only UK user, I will play some more with this when I have the time, amd if I can improve this further I'll post here. In the meantime I have resorted to a remote button programmed to skip 150 second chunks and one to skip 10s.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2006, 02:15 AM
Alfiegerner Alfiegerner is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2005
Location: Auckland, NZ
Posts: 383
Quote:
Originally Posted by planetc
In the meantime I have resorted to a remote button programmed to skip 150 second chunks and one to skip 10s.
Yep likewise. I'll definitely try adjusting the contrast and brightness settings in the source setup as well though.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2006, 02:24 PM
pjwerdna pjwerdna is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: UK, Slough
Posts: 364
Did you try the settings I posted on the Dragon Global Forums?

http://www.dragonglobal.org/forums/s...=1203#post1203
__________________
SageTV Server : Akasa Inifiiti Case, Gigabyte GA-P35C-DS3 MB, 8600GT, Core2 Duo (E6850 3GHz), 2GB RAM, ~3TB Filestore , PVR250, Nova-t, Nova-t 500 (dual tuner), USB-UIRT, SageTV 7.1.9
New Clien1 :MSI P67A-GD53, i5 2500K Quad core (3.3GHz), 12GB, Windows 7 ultimate
Sage Client 1 : HD300, Logitech Harmony 688
Reply With Quote
  #6  
Old 01-20-2006, 08:13 AM
ukmgranger's Avatar
ukmgranger ukmgranger is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2004
Location: Derby England
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by pjwerdna
Did you try the settings I posted on the Dragon Global Forums?

http://www.dragonglobal.org/forums/s...=1203#post1203

Unfortunately that link didn't go anywhere for me.
__________________
[SIZE=1]updated: Jan 07 - 2011
Server: Intel Core 2 Quad Q6600 @2.40GHz, 3Gig Ram, Win 7, SageTV v7 (always latest Vsn) . Avermedia Volar (DVB-T) USB freeview receiver x 2, PCTV 290e DVB-T2 USB
1 x HD3000 in Kitchen (love it!), 2 x MVP clients - Mac Mini Client (with nVidia), AppleTV2
All Media stored on external Netgear LAN 1TB HDD.
Screens: Sony KDL32V2000 32" LCD (Lounge); JVC LT-17E31-BJG 17" LCD (Bedroom), Sharp Aquos LCD (Kitchen)
[URL="http://www.your-web-designer.com"]Your-Web-Designer[/URL][/SIZE]
Reply With Quote
  #7  
Old 01-20-2006, 01:42 PM
pjwerdna pjwerdna is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: UK, Slough
Posts: 364
Quote:
Originally Posted by ukmgranger
Unfortunately that link didn't go anywhere for me.
Hmm! I works fine here. I have noticed that www.DragonGlobal.org sometimes is very slow to respond and may even take a refresh at times.
http://www.dragonglobal.org/forums/ is the official support forum for SA so it's worth trying again.
__________________
SageTV Server : Akasa Inifiiti Case, Gigabyte GA-P35C-DS3 MB, 8600GT, Core2 Duo (E6850 3GHz), 2GB RAM, ~3TB Filestore , PVR250, Nova-t, Nova-t 500 (dual tuner), USB-UIRT, SageTV 7.1.9
New Clien1 :MSI P67A-GD53, i5 2500K Quad core (3.3GHz), 12GB, Windows 7 ultimate
Sage Client 1 : HD300, Logitech Harmony 688
Reply With Quote
  #8  
Old 01-23-2006, 06:28 AM
ukmgranger's Avatar
ukmgranger ukmgranger is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2004
Location: Derby England
Posts: 609
sorry, I didn't explain myself properly!

The link within the link didn't work. I can get to http://www.dragonglobal.org/forums/s...=1203#post1203 but I can't use the link on that page:
http://www.dragonglobal.org/forums/s...01&postcount=2 which has the setting details.
__________________
[SIZE=1]updated: Jan 07 - 2011
Server: Intel Core 2 Quad Q6600 @2.40GHz, 3Gig Ram, Win 7, SageTV v7 (always latest Vsn) . Avermedia Volar (DVB-T) USB freeview receiver x 2, PCTV 290e DVB-T2 USB
1 x HD3000 in Kitchen (love it!), 2 x MVP clients - Mac Mini Client (with nVidia), AppleTV2
All Media stored on external Netgear LAN 1TB HDD.
Screens: Sony KDL32V2000 32" LCD (Lounge); JVC LT-17E31-BJG 17" LCD (Bedroom), Sharp Aquos LCD (Kitchen)
[URL="http://www.your-web-designer.com"]Your-Web-Designer[/URL][/SIZE]

Last edited by ukmgranger; 01-23-2006 at 06:30 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-23-2006, 06:53 AM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
Try this link:
http://www.dragonglobal.org/forums/s...ht=UK#post1617
__________________
SageTV Server: Windows XP Pro SP2, 3 GHz DC processor, 2 GB RAM, 256MB GeForce 6800, Plextor ConvertX PX-TV402U, Hauppauge 150MCE
SageTV Extender: Hauppauge MediaMVP
SageTV: 5.0, Comskip STVi, Standard Interface
Router: Dlink DGL-4300

Using Wireshark to Troubleshoot Network Issues with your SageTV Setup
Reply With Quote
  #10  
Old 01-23-2006, 04:08 PM
pjwerdna pjwerdna is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: UK, Slough
Posts: 364
Quote:
Originally Posted by ukmgranger
sorry, I didn't explain myself properly!

The link within the link didn't work. I can get to http://www.dragonglobal.org/forums/s...=1203#post1203
Which should be the exact post!

Hmm!

Oh well, I'll just copy the contents here I guess.

For Five (analog channel) I use

Code:
Longest Possible Commercial Segment = 400
Longest Possible Individual Commercial = 120
Shortest Possible Commercial Segment = 18
Shortest Possible Show Segment = 57
[Score Modifiers]
Length Too Long = 0.1
Low Probability Length = 1.8
Length Too Short = 1
Medium Probability Length If Combined = 1.2
Medium Probability Length = 1.5
High Probability Length If Combined = 2
High Probability Length = 2
Edge Profile Positive Match = 0.1
Edge Profile Negative Match = 1
Edge Profile Unknown Match = 1
[Options]
Aggressive Segmentation = 0
and for ITV2 and ITV3 (Digital Channels)
Code:
 Longest Possible Commercial Segment = 400
Longest Possible Individual Commercial = 120
Shortest Possible Commercial Segment = 44.5
Shortest Possible Show Segment = 35.5
[Score Modifiers]
Length Too Long = 0.1
Low Probability Length = 0.7
Length Too Short = 1
Medium Probability Length If Combined = 1.2
Medium Probability Length = 1.5
High Probability Length If Combined = 1.5
High Probability Length = 2
Edge Profile Positive Match = 0.1
Edge Profile Negative Match = 2
Edge Profile Unknown Match = 1
[Options]
Aggressive Segmentation = 1
__________________
SageTV Server : Akasa Inifiiti Case, Gigabyte GA-P35C-DS3 MB, 8600GT, Core2 Duo (E6850 3GHz), 2GB RAM, ~3TB Filestore , PVR250, Nova-t, Nova-t 500 (dual tuner), USB-UIRT, SageTV 7.1.9
New Clien1 :MSI P67A-GD53, i5 2500K Quad core (3.3GHz), 12GB, Windows 7 ultimate
Sage Client 1 : HD300, Logitech Harmony 688
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.