SageTV Community

SageTV Community (http://forums.sagetv.com/forums/index.php)
-   General Discussion (http://forums.sagetv.com/forums/forumdisplay.php?f=3)
-   -   SageTV Windows 10 (http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=61729)

nyplayer 10-05-2014 02:27 PM

SageTV Windows 10
 
SageTV works fine in Windows 10 ... WMC appears to work but not included problem downloading Guide data for WMC.

Skirge01 10-05-2014 04:16 PM

Hope this isn't true and turns out to be FUD, but just an FYI for those checking out W10.

nyplayer 10-05-2014 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by Skirge01 (Post 566802)
Hope this isn't true and turns out to be FUD, but just an FYI for those checking out W10.

They give you the option whether you want to participate I have no problem participating for the preview testing. Nothing to hide on my test system :-).. I rather provide feedback than not. it is called Windows Insider Program.

From Microsoft: "Please bear in mind that this is a Technical Preview for Enthusiasts. It is strongly recommended that you install on a test machine or a VM (Virtual Machine) and not on your main or only computer."

trallyus 06-01-2015 11:54 AM

windows 10 and sage tv
 
has any one tried windows 10 with sage tv and does it work?

* merged *

trallyus 06-02-2015 06:19 AM

Thanks!!!! I did search before I asked the question but it did not bring this topic up.

Appreciate the heads up.

Skirge01 06-02-2015 08:04 AM

Quote:

Originally Posted by trallyus (Post 572767)
Thanks!!!! I did search before I asked the question but it did not bring this topic up.

Appreciate the heads up.

Had the same problem. I thought this was posted already after reading your question, but couldn't find it because you can't include "10" in your search. I even tried searching via tags, but there weren't any for "windows 10", so I just added that to this thread. Hopefully that'll help a little bit.

Opus4 06-02-2015 08:26 AM

I started to reply with a comment about searching the forum, then decided it was better posted here.

Andy

Pelicanjoe 06-02-2015 10:25 AM

So, has anyone tried a recent build of Windows 10 with SageTV?

Was there any difference? :D

What is supposed to be the main selling point on upgrading to Windows 10 (other than longer support timeline)?:confused:

I am interested, but think that SageTV won't operate any better on Windows 10 than it does on Windows 7. Mainly because it is a 32 bit Java application. I

OneOfMany 06-02-2015 01:11 PM

I am running Sage Client along with Kodi on a Minix Atom media box. I like the ability to run both full screen on different desktops and toggling with hot keys. Using wired LAN. Setup is basic with Phoenix GUI and bmt. Plays all recorded .ts from Shaw cable 1080i hdpvr fine, as well as all ripped content.

No major issues.

Grant

tvmaster2 06-20-2015 10:00 AM

Windows 10 upgrade - anyone using beta?
 
as all of you have seen, our windows machines have been offered the free upgrade to Windows 10 on July 29th.

Anyone running the beta of this with a SageTV server, either 32 or 64 bit? Any successes - problems - likes - dislikes?

The 32 bit version, if there is one, is my concern, as I use 1394 tuning - so 64 bit is out unless someone invents a solution once open-source Sage appears.

* merged *

SHS 06-20-2015 11:59 AM

Quote:

Originally Posted by tvmaster2 (Post 573448)
as all of you have seen, our windows machines have been offered the free upgrade to Windows 10 on July 29th.

Anyone running the beta of this with a SageTV server, either 32 or 64 bit? Any successes - problems - likes - dislikes?

The 32 bit version, if there is one, is my concern, as I use 1394 tuning - so 64 bit is out unless someone invents a solution once open-source Sage appears.

* merged *

Got extax harddrive try the beta and see if it works

tvmaster2 06-20-2015 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by SHS (Post 573452)
Got extax harddrive try the beta and see if it works

What? Extax hardrive? don't understand.... :)

SHS 06-20-2015 12:54 PM

Quote:

Originally Posted by tvmaster2 (Post 573453)
What? Extax hardrive? don't understand.... :)

As in you have a spare hard drive? install windows 10 on that to test it.
Make sure there are no other harddrive hookup then install Windows 10 on that spare hard drive.

tvmaster2 06-20-2015 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by SHS (Post 573454)
As in you have a spare hard drive? install windows 10 on that to test it.
Make sure there are no other harddrive hookup then install Windows 10 on that spare hard drive.

ah, ok. That would involve a Sage install, drivers, etc etc. Just wondered if anyone else had tried it yet. Judging from what I see in this thread, no one has yet, or they haven't shared their experience.
thanks

KryptoNyte 06-20-2015 06:04 PM

Are we able to do a hard drive image prior to the Win10 upgrade, then the upgrade, then a revert back to Win7 (or whatever version you are using today, including XP) if everything goes south?

KryptoNyte 06-20-2015 06:12 PM

So this article seems to have answered a number of questions. If anyone has any personal experience to share, please do so.

http://www.theguardian.com/technolog...tions-answered

SHS 06-20-2015 07:38 PM

https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-faq

SHS 06-20-2015 11:12 PM

Quote:

Originally Posted by tvmaster2 (Post 573458)
ah, ok. That would involve a Sage install, drivers, etc etc. Just wondered if anyone else had tried it yet. Judging from what I see in this thread, no one has yet, or they haven't shared their experience.
thanks

Forgot one who using 1394 tuning thoses days that must be only you I don't know of any other SageTV user other then you that dose all rest are long gone or have give up or have switch USB-UIRT.

tvmaster2 06-20-2015 11:21 PM

Quote:

Originally Posted by SHS (Post 573472)
Forgot one who using 1394 tuning thoses days that must be only you I don't know of any other SageTV user other then you that dose all rest are long gone or have give up or have switch USB-UIRT.

really? 1394 is so elegant, and free, and fast. I hope the open source gang address the 32 bit limitation so us users can move on.

Opus4 06-21-2015 06:20 AM

Quote:

Originally Posted by SHS (Post 573472)
Forgot one who using 1394 tuning thoses days that must be only you I don't know of any other SageTV user other then you that dose all rest are long gone or have give up or have switch USB-UIRT.

:confused: :hi: Firewire tuning is so much nicer than IR.

Andy


All times are GMT -6. The time now is 02:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.