SageTV Community

SageTV Community (http://forums.sagetv.com/forums/index.php)
-   SageTV Software (http://forums.sagetv.com/forums/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Sage Client/Server Windows7 network issue (http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=45882)

-zip- 12-14-2009 09:52 PM

Sage Client/Server Windows7 network issue
 
Running SageTV Client downstairs on Win7 machine (exercise room pc)
Running SageTV Media Center with Server turned on and service mode upstairs on Win 7 machine (my pc)
on hardwired LAN
Disabled firewalls on both PCs
Have not done any settings with router

When ever the client connects to the Server it blows away the network connection on the server side.

I run the troubleshooter on the server - says problem found

The connection between your access point, router, or cable modem and the Internet is broken

The default gateway is not available (fixed)

now everything runs fine again.

If I leave the client running, without any video it will crash the server over and over until I shut down the client.

koan00 12-15-2009 09:16 AM

Have you tried a different NIC on the server?

What model/manufacturer NIC is on the server? It may need a driver update.

-zip- 12-15-2009 02:41 PM

Thanks koan00 you pointed me in the right direction. Apparently there is issues with Atheros L1 (onboard Asus LAN) Win 7 and media streaming. Nothing to do with SageTV.


All times are GMT -6. The time now is 04:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.