SageTV Community

SageTV Community (http://forums.sagetv.com/forums/index.php)
-   SageTV Customizations (http://forums.sagetv.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Plugin: PlayOn in Online Services (Hulu, Netflix, Amazon VOD, etc.) (http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=44446)

PLUCKYHD 09-28-2009 07:46 AM

I bow to your greatness...

As my old buddy Garth and Wayne would say

We're not worthy,We're not worthy!!! :nod: :nod:

:thumb:

Taddeusz 09-28-2009 07:54 AM

This rocks! Thank you very much EP! Now I only need one web server running on my machine.

Brent 09-28-2009 07:54 AM

Awesome work! I'm now using this in SageMC and have tested it on my HD200s and client PCs and it works great.


One tiny little spelling mistake I noticed under Movie Trailers - the title is spelled "tailers" instead of Trailers. But everything looks and works great.

mattdcknsn 09-28-2009 08:20 AM

Just curious, would there be any problems running this on the HD-100? Not sure how many people still use this, but THANKS if I can get it to work it will be great.

Brent 09-28-2009 08:37 AM

Quote:

Originally Posted by mattdcknsn (Post 383164)
Just curious, would there be any problems running this on the HD-100? Not sure how many people still use this, but THANKS if I can get it to work it will be great.

Try it and report back - Its my understanding that it works just fine on the HD100. Someone even posted that it works (albeit slowly) on the old MediaMVP!

mattdcknsn 09-28-2009 08:42 AM

I was planning on it tonight, but I just wanted to know if I was wasting my time. :)

Quote:

Originally Posted by Brent (Post 383169)
Try it and report back - Its my understanding that it works just fine on the HD100. Someone even posted that it works (albeit slowly) on the old MediaMVP!


pjpjpjpj 09-28-2009 08:45 AM

Very excited to try this. I suspect that PlayOn will suddenly see a large spike in their sales. They ought to send SageTV, and all the developers involved in this plug-in, some nice fruit baskets. ;)

One question –does PlayOn tax your server much to have it and SageTV running simultaneously? More specifically, will it cause issues with those of us running old dinosaur servers and only watching on HD extenders?

My server has enough beef to play SD video via SageTV (but not HD), so it obviously can encode SD while still running Sage. But I’m wondering if PlayOn has any extra requirements (processor speed and RAM) beyond SageTV’s player, that will strain my old machine.

Beefcake550 09-28-2009 08:46 AM

Can't wait to try this out tonight!

Great Work!

Brent 09-28-2009 08:49 AM

PlayOn Miminum Requirement
It is transcoding so I'd consider those minimums bare-min.

FYI: there's a $10 off offer for PlayOn through 9/30 so download your trial today or tomorrow and buy by 9/30 if you're interested.

bialio 09-28-2009 08:58 AM

Quote:

Originally Posted by Brent (Post 383169)
Try it and report back - Its my understanding that it works just fine on the HD100. Someone even posted that it works (albeit slowly) on the old MediaMVP!

I have used the original / complex method on my HD100 with out any issues - works great there.

btl.

bialio 09-28-2009 09:00 AM

Quote:

Originally Posted by pjpjpjpj (Post 383171)
Very excited to try this. I suspect that PlayOn will suddenly see a large spike in their sales. They ought to send SageTV, and all the developers involved in this plug-in, some nice fruit baskets. ;)

One question –does PlayOn tax your server much to have it and SageTV running simultaneously? More specifically, will it cause issues with those of us running old dinosaur servers and only watching on HD extenders?

My server has enough beef to play SD video via SageTV (but not HD), so it obviously can encode SD while still running Sage. But I’m wondering if PlayOn has any extra requirements (processor speed and RAM) beyond SageTV’s player, that will strain my old machine.

It does suck down more than a little CPU power.

On what is now my playon server, I'm running an E6850 C2D 3.0 Ghz at stock speed, with 4.0 GB mem. With playon transcoding it hits about 55% This is split out at 80% on one core, and the other core hovers around 30%. I'm assuming Playon does the transcode on a single core.

Personal preference applies here, but I'd not feel comfortable with this on the Sage Server unless I had a Quad core there......

btl.

matt91 09-28-2009 09:03 AM

Quote:

Originally Posted by bialio (Post 383175)
I have used the original / complex method on my HD100 with out any issues - works great there.

btl.

And I only have a MVP in the basement where my server lives - works great there too (both using simonen's method & EP's new plugin).

corwiniii 09-28-2009 09:04 AM

Wow - this is awesome! I've been waiting for this for a long time. I will try tonight to get this working on my HD100. Seeing the recent progress I went ahead and bought a playon license for $19.99 when that coupon was still valid in anticipation it might be quickly resolved. Thanks to all who contributed to make it happen!

matt91 09-28-2009 09:10 AM

My wife was happy to have Hulu (more so since her friend, who *really* loves Hulu, has to watch it on her little 15" laptop screen). However, she wasn't thrilled about having to run the little batch file to update the queue links if she changed something.

And, again, thanks simonen & EP for getting the process initial process running and to EP to getting it integrated into Sage.

I'm at work, so I can't test it, but does the order of the items in this property determine their display order on the screen?
Code:

{From the file CustomOnlineVideoLinks.properties}

CustomSources=xPodcastAmazonVOD,xPodcastESPN,xPodcastCNN,xPodcastMovies,
xPodcastNBCTVShows,xPodcastABCTVShows,xPodcastFoxTVShows,xPodcastUSATVShows,
xPodcastComCenTVShows,xPodcastAnimeTVShows,xPodcastCBSTVShows,xPodcastHulu

I'd like to reorder the list a bit.

Zippster 09-28-2009 09:48 AM

Working on my HD100 no problems, cant wait to tweak it and customize some of the links and add some more Playon plugins.

As far as CPU....yes playon does eat it up, my server is a dual opteron 2.0 and uses up 59% for one instance running.

HuMan321 09-28-2009 09:54 AM

Will this work if Playon is installed on another PC than the Sage Server?

If so, where are the settings to point it there?
Thanks,

nyplayer 09-28-2009 09:56 AM

Quote:

Originally Posted by HuMan321 (Post 383192)
Will this work if Playon is installed on another PC than the Sage Server?

If so, where are the settings to point it there?
Thanks,

I have playon running on a another PC other than the Sage Server and it works perfectly no need to change any settings.

Mitch G 09-28-2009 09:57 AM

FWIW, I'm running this with HD100s networked over gig-E (well one of them is using a MOCA box) to my server where sage server, playon server and squeezecenter are all running.
This is a Core2duo processor running at 1.8GHz (iirc - I built it about a year and a half ago so I'm not sure).
It works (mostly) fine.

Hulu is fine. Absolutely no problems.

Netflix, though, shows jerky playback on some movies. For example, Bottle Rocket has this just discernible jerkiness in the playback which is annoying while Unforgiven doesn't.
I'm running with the transcoding setting set to auto and so will try some of the other settings.


Mitch

wrems 09-28-2009 10:05 AM

2 Attachment(s)
I have tried to set this up and have run into some glitches, hopefully someone can help me:D

Currently, I have upgraded to the latest default STV, as per the instructions above. I also installed the most recent version of PlayOn and setup my user information for Netflix and Hulu. I downloaded, unzipped and then imported UPnP2Podcast.

This is where I begin to have problems. When I go to my online services menu (Iím in the default STV not SageMC) and try to launch any of the Netflix or Hulu content I get errors. Both Netlflix and Hulu queues are being displayed properly from within Sage. It is when I go play them I run into issues.

Attached are the screen caps/errors I receive when trying to play from either queue.

Any ideas of how I can get this to work properly? What am I doing wrong?

HuMan321 09-28-2009 10:56 AM

Quote:

Originally Posted by wrems (Post 383196)
I have tried to set this up and have run into some glitches, hopefully someone can help me:D

Currently, I have upgraded to the latest default STV, as per the instructions above. I also installed the most recent version of PlayOn and setup my user information for Netflix and Hulu. I downloaded, unzipped and then imported UPnP2Podcast.

This is where I begin to have problems. When I go to my online services menu (Iím in the default STV not SageMC) and try to launch any of the Netflix or Hulu content I get errors. Both Netlflix and Hulu queues are being displayed properly from within Sage. It is when I go play them I run into issues.

Attached are the screen caps/errors I receive when trying to play from either queue.

Any ideas of how I can get this to work properly? What am I doing wrong?

On your hulu error try the suggestion from Matt on the Playon machine. This stopped me cold until I got the proper dll file loaded.

http://forums.sagetv.com/forums/show...t=44382&page=5


All times are GMT -6. The time now is 12:23 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.