SageTV Community

SageTV Community (http://forums.sagetv.com/forums/index.php)
-   SageTV Customizations (http://forums.sagetv.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Home Automation Plugin Request: HomeSeer (http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=24326)

vipersmith 03-21-2007 11:53 AM

Home Automation Plugin Request: HomeSeer
 
I am very interested in seeing a plugin for HomeSeer. I have seen the plugin for HAL2000, but alas I use HomeSeer.

Anyone have anything in the works or know how to do the integration?

Stephen

naln 03-21-2007 12:36 PM

On that note- any possible controls for the Firecracker X10 serial port RF controller?
It currently requires a separate software- would be fun if we could program that within sage :).

grauchy 03-21-2007 02:10 PM

Quote:

Originally Posted by vipersmith (Post 214300)
I am very interested in seeing a plugin for HomeSeer. I have seen the plugin for HAL2000, but alas I use HomeSeer.

Anyone have anything in the works or know how to do the integration?

Stephen

I am also an avid Homeseer User.

What feature or interactivity are you interested in?

I have my Homeseer monitoring what is going on my SageTV by use of a USB-UIRT. In fact Homeseer runs all my remote macros instead of having to program macros in my handheld remote.

So I have two USB-UIRT units, one hooked to my SageTV the other hooked to my Homeseer. Both USB-UIRT units are in my AV rack. But the homeseer computer is on the other side of the house. I extended the USB-UIRT by using a USB over Cat5 extender you can buy them around $60. It will allow you to extend USB signal over Cat5 for several hundred feet.

CollinR 05-17-2007 12:14 PM

BTT

lamanmi 05-18-2007 03:42 PM

Started
 
I started a plug in a while ago, but got pulled away - I have a Visual Basic App already integrated with HS, so this shouldn't be too much of a stretch. How many Homeseer users are out there?

banmj 05-18-2007 08:11 PM

I am a homeseer user. I would love a Plugin.

mikesm 05-19-2007 12:03 PM

I am a homeseer user too, but I'm curious as to what exactly folks want such a plugin to do? Check device status, etc...? I find it's a lot quicker to use VR on homeseer through a house phone to give it commands than fumble around with a remote.

Thanks,
mike

nick_l 05-20-2007 12:27 AM

I've been a homeseer user for ages. I'd LOVE to see some sort of plugin for sage to be able to monitor status/control lighting/receive messages from Homeseer.

Nick

Paul H 05-20-2007 12:05 PM

I use HomeSeer, but only V 1.7.
Anyone working on a plugin for MainLobby?

Skybolt 05-24-2007 08:38 PM

I am also an avid user of HS. I would also be willing to help out on the plug-in if needed.

-skybolt

exdirtfarmer 05-25-2007 12:56 AM

I also run homeseer2. Some type of integration through xAP, maybe. That would take some serious work on the SageTV side.

I personally don't need it tho. SageTV does the TV / Video. Homeseer does the home automation. Seven zones of Sonos does the audio. Each one does there jobs really well. Now Homeseer/Sonos integration is in the middle of a rewrite.

If somebody writes it I'm sure I'd give it a go tho :-)

grauchy 05-25-2007 09:47 AM

What specific functionality are you looking for when integrating SageTV and Homeseer?

exdirtfarmer 05-28-2007 11:11 PM

Quote:

Originally Posted by grauchy (Post 224468)
What specific functionality are you looking for when integrating SageTV and Homeseer?

Probably the ability to view the status of devices and control devices in the SageTV interface :thumb:

TakeFlight 05-29-2007 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by exdirtfarmer (Post 224900)
Probably the ability to view the status of devices and control devices in the SageTV interface :thumb:

Exactly! This would be nice. I have X10 palm pads as well as a tablet PC for interfacing with HomeSeer, but having some options available via SageTV would be nice as well.

Slightly related, I just happened to consolidate my SageTV server and my HomeSeer server onto a single media/automation server running in my basement. Both are low overhead processes so it made sense to combine them instead of running two servers 24/7.

CollinR 05-29-2007 01:53 PM

Quote:

Originally Posted by grauchy (Post 224468)
What specific functionality are you looking for when integrating SageTV and Homeseer?

Activate preset scenes, modify Tstat setpoints.

I would think everything else would be better on a PC client.


MVP support required!!!


Has anyone tried using mozembed.exe or ieembed.exe? I see they are included with Sage however they seem to not be utilized.

Crashless 03-20-2008 05:41 PM

I'd like to resurrect this thread because I've finally gotten around to setting Homeseer up.

Has anyone started working on _any_ HS/Sage integration?

madas 06-23-2008 08:29 AM

I'd love this too. Another HS user

CollinR 06-23-2008 09:56 AM

After playing with EventGhost and the onscreen remote plus the HAL plugin I can definately see why this would be quite the feat.

The number of controls required is large
The different types of controls is not small
The number of devices is not predictable

Some of the things with the HAL plugin that are noticable is the devices are sorted alphabetically. This means you must think through your device names upfront to make them consolated on the screen.

Front Porch Lamp
Back Deck Lights
Side Entry Light

These would be all jumbled up intermixed with every other device the solution for now is to force the naming to work for you.

Exterior Back Deck Lights
Exterior Front Porch Lamp
Exterior Side Entry Light

So in addition a method of grouping and sorting would be prefered.



Since Homeseer has a command line interface you should be able to get a pretty high level of functionality from using dynamic menus to call scenes and macros. This is how I started toying with automation in Sage.

After installing dynamic menus I would create a new menu for basically every room or area in my house and outside it. Then create menu items inside those new menus for each scene or macro realted to the room/area of the menu title.

example new menu item would be:
"Master Bedroom Controls"
This menu would have scenes or specific device controls

"Goodnight" - Macro shuts the lights off and sets the hallway/kitchen lighting to 40% power

"Fans On" - Turns the ceiling fans on.


If you spend a couple hours outlining this stuff and then implementing it you may be very surprised at how close to integrated you can get.

Also you can make multiple menu.xml files for dynamic menus, so also you would make a master-bed-menu.xml that had access to functionality you may not want available on every client (spa blower motor controls in my case). In this way you can limit or extend Sage's functionality however you like. The kids-bedroom-menu.xml has no setup screens no manage favorites... Same for the default placeshifter menu (menu.xml) very limited. All of these I generate by removing items from a admin-menu.xml which has every possible menu combination and every menu item. When you add a new device/macro whatever add it to the admin menu then copy it to each room menu file.

You also might be surprised at how quickly you can get that setup and going.

Hint... Use a text editor on your menu files, doing it through the sage interface will work but will take much longer.

Moskus 12-01-2009 02:04 AM

Just thought I'd revive this thread...

I'd absolutely love to see HS integration into SageTV!


All times are GMT -6. The time now is 08:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.