SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2010, 12:27 PM
Islander Islander is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cayman Islands
Posts: 163
USB UIRT Zones Output strength

I am having some issues getting my DishNetwork 322 to actually use different remote codes and thus ended with “two” boxes using the same remote code. I started looking into the multiple zones capabilities of the USB UIRT.

This is where I am at and my one issue:

I have access to an IR emitter with one end. I also have access to an IR emitter with two ends from an old Tivo (not sure if this is the “stereo” one needed).

My USB UIRT was purchased during the last six months and thus has multi zones capabilities.

Zone 1 does not seem to output anything either from the built in or the plug in IR emitter. Not such a big thing because I actually only need 2 zones to control the current setup. Maybe I have the loose connection mentioned elsewhere but I am not worried about it.

Zone 3 is the built in emitter and Zone 2 is the plug in IR emitter.

This is the issue I am having. Zone 3 appears to output a different signal strength when SageTv is changing the channel as a result of a favorite or forced recording than when I change the channel using the remote controlling SageTv [using Event Ghost]. If say, I change the channel directly on SageTv then it changes as expected, but with the recordings it seems that I have to get the USB UIRT close to the box for it to control it. In both instances, it should be using the same ir file and sending the signal through Zone 3 so I am not sure how this is possible?

EDIT: I mixed the zone numbers, now corrected.

Last edited by Islander; 02-23-2010 at 04:14 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-23-2010, 09:56 PM
Islander Islander is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cayman Islands
Posts: 163
Z3 issue solved.

The USB UIRT is sitting on the shelf on top of the DN receiver. IN moving the stuff around to make some changes and install the TV2 IR DN converter. Moving the DN receiver still on the bottom shelf but to be a little behind the USB UIRT resolved the issue. I guess the sender is in the back of the unit.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-23-2010, 11:29 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
It sounds like your external emitters are using a mono mini-plug (just tip and shield). The jack on the back DOES have two zones on it, but they are tip-shield, and ring-shield.

As for the TV2 IR adapter, I have read numerous reports of it working fine on a different channel than the TV1.. not sure where your problem is at.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #4  
Old 02-24-2010, 12:15 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Just checked an old thread here where the TV2 is set up as IR channel 2, so it SHOULD work fine for you that way.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #5  
Old 02-24-2010, 05:12 PM
Islander Islander is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cayman Islands
Posts: 163
Thanks Fuzzy. My main issue is that no matter which remote code I set TV1 to it still responds to remote code 1. I changed the setup so many times that I cannot recall if I did try setting TV2 to something other than 1 and whether it was also still being controlled by remote code 1.

I will however try it and report back in case this is of use to anyone else.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
One USB-UIRT and 4 STB's No Zones kurt Hardware Support 4 10-31-2009 09:08 AM
How do USB-UIRT zones work? Slugger Hardware Support 3 11-26-2008 10:10 AM
Can't Get USB-UIRT Zones Working jsonnabend Hardware Support 8 09-29-2006 04:47 AM
USB UIRT Zones not working? jptaz SageTV Software 0 10-02-2004 08:38 AM
USB-UIRT now supports 3 zones! sleonard Hardware Support 5 04-10-2004 04:00 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.