SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #61  
Old 08-06-2011, 04:41 PM
h8dk97 h8dk97 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
The downloadable STV updates are now available for v6.6 and v7.1. Let me know if there are problems.

- Andy
Hi Andy,

I'm running SageTV 7, does it mean I have to upgrade to 7.1? If yes, where do I get it from? And where do I download STV from?
Thanks.
__________________
tiplib.com :: Share Your Knowledge
Reply With Quote
  #62  
Old 08-06-2011, 04:49 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by h8dk97 View Post
Hi Andy,

I'm running SageTV 7, does it mean I have to upgrade to 7.1? If yes, where do I get it from? And where do I download STV from?
Thanks.
Yes, 7.1.9. See Opus4's signature for download links.

STV can be updated directly from settings/advanced in v7.1.

Jeremy

Last edited by jorton; 08-06-2011 at 05:19 PM.
Reply With Quote
  #63  
Old 08-06-2011, 08:29 PM
h8dk97 h8dk97 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by jorton View Post
Yes, 7.1.9. See Opus4's signature for download links.

STV can be updated directly from settings/advanced in v7.1.

Jeremy
Thank you, got it working now.

I wonder if there will be a firmware update for HD300?
__________________
tiplib.com :: Share Your Knowledge
Reply With Quote
  #64  
Old 08-07-2011, 09:18 PM
rdellar17 rdellar17 is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2011
Location: AR
Posts: 24
Error msg rcvd: "Unable to determine the file to download"

---

I know this thread is old, but I was getting this exact error and this thread was all that came up in a search. So maybe this will help someone else...

I was using SageTV v7.0.X and couldn't get my youtube videos to work... I tried updating the STV but nothing was listed as being available. (i.e. Setup -> Advanced -> Check For STV Update did nothing.)

To fix it I had to download v7.1.9 and then run the Setup -> Advanced -> Check for STV Update. (Basically there were no more updates for V7.0.X.)

(btw... The way I knew it was related was that I manually downloaded the V3 STV, unzipped it, then switched to it. The YouTube videos worked just fine there. So I switched back to V7 and hunted for an update.)

More info HERE

Item of interest: Fixed YouTube videos by skipping the WebM version links.

See Opus4's sig for links to 7.1.9 and HERE on how to install it.

(Added the msg since thread was moved from HERE and to help it update the search index.)

* moved from old thread to current thread covering this topic *

Last edited by rdellar17; 08-08-2011 at 09:24 AM.
Reply With Quote
  #65  
Old 08-08-2011, 01:38 PM
jchiso jchiso is offline
Sage Expert
 
Join Date: Nov 2003
Location: Columbus, OH
Posts: 624
Does this fix only work with STV 7? I tried with STV3 and I still get the "unable to determine ..." error...
Reply With Quote
  #66  
Old 08-08-2011, 04:36 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,792
Do you have to upgrade the STV on every extender? I upgraded last night on my server and it could play Youtube vids. But my wife tried on an extender today and it wouldn't work - do I just have to upgrade that (and my other) extender(s).
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #67  
Old 08-08-2011, 07:07 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Try unplugging the extender so it does a cold reboot.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #68  
Old 08-08-2011, 08:15 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by jchiso View Post
Does this fix only work with STV 7? I tried with STV3 and I still get the "unable to determine ..." error...
The STV update is for the SagetV7 STV.

Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Do you have to upgrade the STV on every extender? I upgraded last night on my server and it could play Youtube vids. But my wife tried on an extender today and it wouldn't work - do I just have to upgrade that (and my other) extender(s).
If it is being used as an extender, you just need to restart the extender to cause it to reload the STV. All you need to do is power off & back on; no need to unplug it. You can still use Home to power it on on faster & it will still reload the STV.

If you mean it is in standalone mode, then that STV isn't updated because it is installed via firmware.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #69  
Old 08-08-2011, 09:07 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,792
It was working after I came home - perhaps it wasn't power cycled after the STV upgrade as I believe the extenders all power up after the service restarts, do they not?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #70  
Old 08-09-2011, 05:28 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,638
youtube

I'm running 7.17, mainly because everything seems to be working and has been for a while, so I haven't upped to 7.19 yet.

In order to get Youtube access back again, from what I seem to understand here, I HAVE to upgrade to 7.19?

Since that's the last Sage update, when Youtube changes tech again (like they have 20 times before) 7.19 will be moot and Youtube will never work again?
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #71  
Old 08-09-2011, 07:56 PM
jchiso jchiso is offline
Sage Expert
 
Join Date: Nov 2003
Location: Columbus, OH
Posts: 624
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
... when Youtube changes tech again (like they have 20 times before) 7.19 will be moot and Youtube will never work again?
It looks like an inevitability. I've already kissed the YouTube integration goodbye, since it's no longer supported in the SageTV3.xml ...
Reply With Quote
  #72  
Old 08-10-2011, 04:04 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
I'm running 7.17, mainly because everything seems to be working and has been for a while, so I haven't upped to 7.19 yet.

In order to get Youtube access back again, from what I seem to understand here, I HAVE to upgrade to 7.19?

Since that's the last Sage update, when Youtube changes tech again (like they have 20 times before) 7.19 will be moot and Youtube will never work again?
No. This is the second time Opus has updated the STV to work with YouTube. Not to say he'll be doing that forever but he is doing it now.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #73  
Old 08-10-2011, 12:14 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
There seems to be a problem just with the lowest resolution choice. Try using a higher YouTube video quality option.

- Andy
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Thanks that is the problem.
All resolutions/quality options should work in today's STV update.


Quote:
Originally Posted by jchiso View Post
Does this fix only work with STV 7? I tried with STV3 and I still get the "unable to determine ..." error...
The SageTV3 STV is included in today's STV update.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #74  
Old 08-10-2011, 12:52 PM
Spectrum Spectrum is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 720
Just idle curiosity, does youtube get updated so often for feature updates or do they intentionally try to obfuscate things for 3rd party use like Sage does?
Reply With Quote
  #75  
Old 08-10-2011, 02:32 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,638
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
No. This is the second time Opus has updated the STV to work with YouTube. Not to say he'll be doing that forever but he is doing it now.

Gerry
OK, well that's some good news. But, 7.19 is mandatory for Youtube bliss at the moment?
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #76  
Old 08-11-2011, 04:17 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
OK, well that's some good news. But, 7.19 is mandatory for Youtube bliss at the moment?
I believe that is correct. You should be on the last release anyways. Any future fixes will be done for that.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #77  
Old 08-12-2011, 01:03 AM
carlgar carlgar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Brentwood, TN
Posts: 1,866
Quote:
Originally Posted by lfilomeno View Post
Master OPUS4,

It seems that YouTube is acting up once again. Now when you try to access a file, you got a "unable to determine the file to download" error. Thanks for your support.
This issue still exists when using the HD300 in stand alone mode. Any chance of a fix? I tested it using the lastest beta firmware.
The work around is to use the Hd300 in extender mode to view YouTube and Goggle videos but not available to everyone. I believe the same problem exists with the HD200, but I did not test. This is not a problem for me but is for a friend of mine. Currently he prefers a HD200 fix but can use a HD300 if it worked in stand alone mode.
__________________
Server : Intel Core i7 2.8 GHz Processor: Gigabyte X58A-UD3R Motherboard: 6 GB Memory : 1 120 GB Intel SSD :3 2 TB WD hard drives:1 Hauppauge PVR 2250: 3 HDHomeRuns:1 HD300 extender;1 HD200 extender;1 HD100 extender 2 MVP Media Extenders: Windows 7 64 bit Home Premium all updates applied, SageTV V7.1.7.254.
Reply With Quote
  #78  
Old 09-03-2011, 03:37 PM
Email68 Email68 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2010
Location: N. Cal.
Posts: 109
Is this still an issue?

I updated to Sage TV 7.1.9.256 and the latest beta on my HD300.

I'm still getting the youtube "Unable to determine the file to download"
Reply With Quote
  #79  
Old 09-03-2011, 04:17 PM
photon photon is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2008
Posts: 162
Quote:
Originally Posted by Email68 View Post
Is this still an issue?

I updated to Sage TV 7.1.9.256 and the latest beta on my HD300.

I'm still getting the youtube "Unable to determine the file to download"
It works for me on SageTV6.6 and SageTV7.1.9 on my HD300s once I updated the stv. I haven't seen an update for stand alone mode.
Reply With Quote
  #80  
Old 09-03-2011, 04:53 PM
Email68 Email68 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2010
Location: N. Cal.
Posts: 109
Thanks. I have the updates and I'm not using stand alone mode.

It still does not work.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CC Weirdness camus SageTV Software 3 05-13-2007 12:10 AM
My Videos Weirdness?? dpackham SageTV Customizations 3 04-09-2007 03:10 PM
Ir remote weirdness. mike4352 Hardware Support 7 12-09-2006 11:46 PM
SageMC16x9 and MVP: Some weirdness Jesse SageTV Customizations 9 06-28-2006 08:43 PM
Conflict weirdness stuartambient SageTV Beta Test Software 0 03-01-2004 04:36 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.