SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-02-2021, 07:25 PM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 431
Adding shows from other systems to the SageTV "Recordings" folder like Sagetv does

I want to populate my SageTV "Recordings" Main menu with imported videos. I am not a fan of the Video directory and would like to add a bunch of seasons of videos into the main recordings menu to make certain shows seasons easier for the DW to find. Most of them were salvaged from a sagetv server sans Wiz.bin files others were recorded by plex. It would be great if I could get it to have a show listed, and then many episodes behind it exactly like what sagetv does when it records a bunch of episodes for a show.

Ideas? Thanks, Bill
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.2(64)
Dell T-40, xenon, 24GB RAM, Win10 Pro, 2 x 6TB WD Blue, QNAP TR004. 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

RV DVR: SageTV v9.2.2, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, Nvidia Shield 2017, Mibox, 1 Dual HDHR 5TB Passport, Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, BlueIrisv5, Max Transit
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2021, 08:21 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,077
I have tons of files like this imported using the Batch Metadata Tools (BMT). Look at some of the threads on that plugin. Your files have to be named a certain way, and then run the media scan. I believe there is an option where you say import TV Files as Recordings when you go to update Metadata in BMT.

I think the naming format is something like "Seinfeld - S08E03".
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2021, 11:23 PM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 431
Thanks, I just installed the plugin on my test STV box and for some reason its not wanting to start sagetv now. Oh well, I will look at it the morning. Glad I didn't load it on my prod box. Is it supposed to work on the 64 bit version of sage? -Bill
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.2(64)
Dell T-40, xenon, 24GB RAM, Win10 Pro, 2 x 6TB WD Blue, QNAP TR004. 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

RV DVR: SageTV v9.2.2, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, Nvidia Shield 2017, Mibox, 1 Dual HDHR 5TB Passport, Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, BlueIrisv5, Max Transit
Reply With Quote
  #4  
Old 03-03-2021, 01:46 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 378
Quote:
Originally Posted by bigbill View Post
Thanks, I just installed the plugin on my test STV box and for some reason its not wanting to start sagetv now. Oh well, I will look at it the morning. Glad I didn't load it on my prod box. Is it supposed to work on the 64 bit version of sage? -Bill
It works on my new Sage64 build. I may have had to reboot or something after installing.
__________________
Server: Windows 8.1 4gb RAM; 4TB SATA + others. Homebrew quad core AMD. Inputs: Haup. 980, 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast 2 DTAs with USBUIRT for NTSC. Haup 1800 on ATSC. HDHR Dual (ATSC). Sage 9.22 64 bit.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2021, 07:39 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 431
I rebooted the machine and that fixed it. Thanks! The instructions only mentioned restarting sagetv. Hopefully the tutorials will explain how to import shows. Although I am not seeing one that does that yet. -Bill
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.2(64)
Dell T-40, xenon, 24GB RAM, Win10 Pro, 2 x 6TB WD Blue, QNAP TR004. 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

RV DVR: SageTV v9.2.2, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, Nvidia Shield 2017, Mibox, 1 Dual HDHR 5TB Passport, Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, BlueIrisv5, Max Transit
Reply With Quote
  #6  
Old 03-03-2021, 08:08 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 431
I just imported 3 episodes of a show into Recordings. They came in as 3 separate lines in Recordings. Is there a way to import them to the show name only and then have the episodes behind that so you can browse the recordings like shows you may have recorded with SageTV and not watched any of the episodes yet? -Bill
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.2(64)
Dell T-40, xenon, 24GB RAM, Win10 Pro, 2 x 6TB WD Blue, QNAP TR004. 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

RV DVR: SageTV v9.2.2, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, Nvidia Shield 2017, Mibox, 1 Dual HDHR 5TB Passport, Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, BlueIrisv5, Max Transit
Reply With Quote
  #7  
Old 03-03-2021, 10:17 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,077
What is the naming structure of the files? I can't remember of the top of my head but it has to be something like Seinfeld - S01E01 or maybe it is Seinfeld -- S01E01. Then if you import through BMT it should read them and pull in metadata and fanart. In BMT click Browse and then on the left click to the folder that you want. Then click Update Metadata. Make sure that you click Import TV Files as Recordings.

Docs for BMT are here: https://docs.google.com/document/pre...Ug&pageview=1#

BMT has its own sub-forum here: https://forums.sagetv.com/forums/forumdisplay.php?f=46

One thing that may break this is that I believe I read that TVDB is changing its API or even shutting down. That will likely break things. See: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=66581

I don't know if the above issue is fatal.

Worst case scenario you can manually edit the metadata through BMT or the SageTV UI but that is painful. And not feasible if you have hundreds or thousands of recordings. But BMT can help with that as well.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #8  
Old 03-03-2021, 12:26 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,475
I wonder if BMT will stop working because of the changes coming to THETVDB ?

https://thetvdb.com/subscribe
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.

Last edited by nyplayer; 03-03-2021 at 12:29 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Archived" shows re-appearing on recordings list? timg11 SageTV Software 24 11-27-2013 08:49 AM
"Backdrops" "SageTV" "Covers" folders - what's creating them mp328 Sage My Movies 4 09-20-2010 05:31 PM
"Not Manual Recording" filtering doesn't work in SageTV's "Upcoming Movies" menu vince100 SageTV Customizations 3 11-23-2009 03:56 PM
Don't show Live TV shows in "Recent Recordings" willieb SageMC Custom Interface 8 02-05-2009 01:57 AM
Can't see recorded shows in "SageTV Recordings" Remo SageTV Software 9 07-25-2007 01:13 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.