SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > General Discussion > General Discussion

Notices

General Discussion General discussion about SageTV and related companies, products, and technologies.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-15-2004, 10:03 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,098
You can buy the WinTV-PVR-500MCE

Ok here it is
http://registration.hauppauge.com/we....asp#pvr500mce
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2004, 07:27 AM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
Cool I think I'm going to try and sell my 350 on eBay since I no longer need the TV-out on it and pick up one of these 500's instead. Looks like I can get around $150 for it. Unless anyone here wants dibs before I auction it.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2004, 09:44 AM
falchulk falchulk is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,150
Both tuners in this board are supported by Sagetv? If so this is a very cool thing. I think I found a new must have.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2004, 09:49 AM
Cayars Cayars is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,029
Before I buy one, does anyone know the status of the drivers for this. Are they based on the PVR-250s? Can you have multiple 500s in one machine? Can you mix and match these with other PVR card in the computer or attached (USB2). Are the drivers going to be like the Roslyn?

Enquiring minds want to know.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-16-2004, 10:17 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,098
No there base on the PVR 150 drivers Cayars.
You should be able do all above as you said.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-16-2004, 11:45 AM
edbmdave edbmdave is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2004
Location: Dallas
Posts: 365
135 at Buy.Com

I talked to the folks at Hauppauge. You can order now, but the cards won't ship until end of the month when they get them in. You can also buy it at buy.com for $135.



I ordered mine.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-16-2004, 11:50 AM
mlbdude's Avatar
mlbdude mlbdude is offline
Moderator
 
Join Date: May 2003
Location: Melbourne, Florida
Posts: 4,174
I am in line at buy.com.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-16-2004, 12:51 PM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
Here is another place that will sell it for $139 with an eta of 11/26
This site seems interesting. Gives you very detailed availability info.
MCELink
Reply With Quote
  #9  
Old 11-16-2004, 01:29 PM
sudipto sudipto is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 239
It is not free shipping at Buy.com, is it ? How much was shipping anyway ?

I have had really bad experience with most of my past orders at Buy.com (extreme delays, some cancelled without notice, customer service virtually non-existant etc.) ... but I am tempted at the lowest price ...
Reply With Quote
  #10  
Old 11-17-2004, 12:37 PM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
I just backordered 2 of these from shopblt.com. Let the waiting begin
Reply With Quote
  #11  
Old 11-17-2004, 03:02 PM
mikejaner's Avatar
mikejaner mikejaner is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chantilly VA
Posts: 2,086
Send a message via MSN to mikejaner Send a message via Skype™ to mikejaner
Does anybody know where and how to get an adapter for the second set of inputs?
__________________
Mike Janer
SageTV HD300 Extender X2
Sage Server: AMD X4 620,2048MB RAM,SageTV 7.x ,2X HDHR Primes, 2x HDHomerun(original). 80GB OS Drive, Video Drives: Local 2TB Drive GB RAID5
Reply With Quote
  #12  
Old 11-17-2004, 04:01 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,098
As for Front Panel A/V I all ready ask about it and I told there working on it as fast possable so that maybe still a few months.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-17-2004, 05:01 PM
PGPfan's Avatar
PGPfan PGPfan is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oldtown, Idaho USA
Posts: 862
SHS,

Can you get ahold of the 'pin-outs' for those of us that want to make our own?

Thanks!

-PGPfan
Reply With Quote
  #14  
Old 11-17-2004, 06:28 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,098
They been on FAQ page for long time PGPfan
http://www.shspvr.com/pvr2_faq.html
Reply With Quote
  #15  
Old 11-17-2004, 09:16 PM
PGPfan's Avatar
PGPfan PGPfan is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oldtown, Idaho USA
Posts: 862
Thanks SHS,

I must be brain dead today, or something!

-PGPfan
Reply With Quote
  #16  
Old 11-18-2004, 09:15 PM
dkardatzke's Avatar
dkardatzke dkardatzke is offline
SageTV Co-Founder
 
Join Date: Feb 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 1,220
We will carry the PVR-500s in early December and will offer them as bundles with SageTV.
__________________
Dan Kardatzke, Co-Founder
SageTV, LLC
Reply With Quote
  #17  
Old 11-23-2004, 06:34 PM
sudipto sudipto is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 239
Well, I caved in and put my backorder at Buy.com. The current status shows as "Sent to Warehouse"

Question for others who placed order at Buy.com - what does your order status say ?
Reply With Quote
  #18  
Old 11-23-2004, 07:58 PM
m1abrams's Avatar
m1abrams m1abrams is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 445
Can you use a single coax and the svideo on the card seperatorly? Or do you need to use the breakbox two have one input on coax and one on svideo?

I assume you must have the breakout box to use both inputs as svideo. Which kinda makes buying 2 PVR150 seem like a better buy since they would be more flexible for about the same money. Course if you are using coax inputs and/or tight on PCI slots then the 500 is better.
Reply With Quote
  #19  
Old 11-24-2004, 06:51 PM
Crazedz Crazedz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by dkardatzke
We will carry the PVR-500s in early December and will offer them as bundles with SageTV.

Hey jeff will you have a bundle for thoughs who have the server software but want to get one with the client software?

My situation

I have or will soon have 4 pc's in the house and want to get sage clients for 3 of them i already have the full server version. I also am going to need 3 remotes with ir recievers (don't need the transmiters as i don't have any sat or dig cable box'es). Plus i intend to get a media MVP for the tv in the living room. As far as network i have already during remodeling wired the house for networking with cat5e in each room that needs it as well as some that don't. Total of 7 lines all merging in my computer/bedroom. So were phasing out the old tv's in three of the rooms and going to a sage network with new coming in the future 19 inch lcd's and monitors. Have 2 19 inch crt's and going to get a 19 lcd (That ones mine hehe) after the first of the year and maybe a 17 inch lcd or 19 inch later for one of the other rooms at which point i'll get rid of the old 15 inch and 14 inch crt's.

So i need 3 clients and 3 remotes as well as pvr500 to bump me up to 4 tuners incase everybody wants to watch live tv on diff channels at same time. Later im thinking of replacing the python2 with another pvr500 and have 5 tuners around the time i get the media mvp for the livingroom and give my python2 to my brothers (yeah the one with the tivo) son so he can use it with his own to be purchased sage software.

Basicly i need 5 tuners as i said incase everbody wants to watch their own shows at the same time as we all have our own tastes. And for sake of reducing the number of slots being used as well as number of cables going into my main system which i have upgraded as well as for compatability i have decided that i want to go with 2 dual tuner pvr500's maybe even replacing the pvr 250 over time with another pvr500 just incase everybody's watching some live tv (hey it could happen) when a show that must be recorded comes on.

I have all the pc's but haven't gotten around to assembling the 4th yet as the room it's going into was just remodeled and needs a custom built desk to put the pc on as well as since she went out without telling me or discussing with me and got a bed with a pull out extention that takes up the whole with of the room after we had finished the room. So now i have to change where the pc is going and move the cables to the other side of the room. Don't you just love the way womens minds work "well it's for when her friends come for sleepovers" nevermind that now the closet is in the wrong place and facing the wrong way for allowing maximum use of relistate.

Anyway so now i gotta build a desk in the shape of a triangle with one side that curves to fit the space between the door and the closet we put in. Then i can put in the girls pc and since this bed takes up so much room when it's in full use she can't have her tv back. Which is what spured the whole sage solution that is now evolved into a whole sage house setup.

So now everybody knows what iv'e been doing this past year that i haven't been online. And so in an effort to save some time and money it would be nice to be able to purchase a sage client with a pvr500 and remote. I intend to get the other 2 clients and 2 aditional remotes and another pvr500 after the first of the year and the media mpv and maybe another pvr500 towards spring when i have more $$.

A thought i haven't looked to much into the sage mvp connection does the sage on mvp cost as well? Just wondering if i need to plan for purchase of that.


Sorry long drawn out way of asking this but i wanted to explain my setup and what i was going to be needing in the way of software/hardware for our home.

My new system specs are as follows
AMD Athlon64 2800, MSI K8n Neo fsr, 1 gig memory, 250gig maxtor hdd, 1 pvr250, 1 yuan mpg600 python2, BFG Geforce 5900, Sagetv 2.1.10 running mcexcon's stv.

The 3 other pc's are athlon xp2500's all with MSI K7 neo boards 512 meg memory various size hdd and geforce 5500 le's

I went with all msi boards for the live update feature as well as single ghost image restores incase their needed. BTW i made use of the halfhieght system by giving it to the little woman instead of the plan to use it in the livingroom as the server.

I may in the next year setup a seperate server away from my pc in the closet as the server system and get another client remote for my system.
Reply With Quote
  #20  
Old 11-24-2004, 06:57 PM
Crazedz Crazedz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 287
Oh man that was a long post sorry all didn't mean to cause anybody's eye's to blur and glaze over. I wasn't intending to go that long when i started out the post.

Now i need to go to home depot and get a table saw for making the aformentioned desk as well as future projects. My present from the family as the pc's and network and sage setup to come is my ongoing present to them.

Hey i think i got the short end of the stick here.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.