SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-14-2008, 09:06 AM
Slipshod's Avatar
Slipshod Slipshod is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2008
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 474
Java update on WHS version of Sage?

My new WHS install is still on the "1.6.0" (exact string from sys info) version of Java, and I don't see a clear way to update it. The last server was on something like "1.6.0_5" Java, and Java would automatically detect and offer to install new updates.

1. Is the WHS version of sage bound to a specific version of Java?
2. Is it possible, or safe, to update the version of Java used by the WHS version of Sage?
__________________
SageTV V7 (WHS), Diamond UI
Server: WHS with Xeon X3350, 4GB ECC, ASUS P5BV-C/4L, recording into a 6.6TB Drive pool
Tuners: 4 (2x HDHR)
Clients: 2x HD300, 1x HD200 Extenders, 1x Placeshifter
2x Roku XD
Reply With Quote
  #2  
Old 04-14-2008, 09:16 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
It's Windows and shouldn't matter. I just did my swing over to WHS this weekend and installed the 1.6.0_5 version and all is well. You can still go to the WHS desktop and through control panel set java to update automatically or do it manually. Just remember to uninstall the previous version.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-14-2008, 09:23 AM
Motofreak75 Motofreak75 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 578
Send a message via ICQ to Motofreak75
in thesage folder is a java directory (JRE) . that is the java directory unless you install the latest from Sunmicro itself. Personal I found java version that comes with WHS is stable and I dont see a need to upgrade.

I how ever did some testing and renamed the 1.6 jre folder and moved in 1.6.5 and play with sage a bit. but I notced and the wife did, that all of my stx's locked up several times and after 2 hours I restored the original jre folder and so far one of my stx units have only locked up once in the pass 3 weeks since using the 1.6 jre folder.

Let us know how your WHS behaves please.

thanks
__________________
12.04 server Sagetv7
HD-pvr / 2250 /PVR 500 / DVBS w/rotor & 36 inch dish
Reply With Quote
  #4  
Old 04-14-2008, 10:01 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Java doesn't come with WHS. Java is installed by the Sage application if it is not found on the server. And it's all from Sun.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-14-2008, 01:03 PM
Motofreak75 Motofreak75 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 578
Send a message via ICQ to Motofreak75
when you install sage WHS version, Sage puts a copy of 1.6.0 in the sage directory so there was no need for installing Java to get it up and running for me.

That all that I did and its very stable for me so far.
__________________
12.04 server Sagetv7
HD-pvr / 2250 /PVR 500 / DVBS w/rotor & 36 inch dish
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New setup - WHS R5000 HD100 - No Video mediahome SageTV Software 2 12-15-2007 03:00 AM
I don't understand Java version stuff... garyellis SageTV Software 8 07-30-2007 06:12 AM
Broken Server Java Version Steve52 SageTV Software 5 03-14-2007 04:40 PM
getting sage to play a playlist xlr8shun SageTV Software 4 05-19-2006 12:53 PM
Sage crashes rfutscher SageTV Software 0 01-23-2006 04:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.