SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV EPG Service

Notices

SageTV EPG Service Discussion related to the SageTV EPG Service used within SageTV. Questions about service area coverage, channel lineups, EPG listings, XMLTV, or anything else related to the service or programming guide data for SageTV should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-01-2017, 07:08 PM
HuMan321's Avatar
HuMan321 HuMan321 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2009
Location: Idaho
Posts: 365
World Series

Guide data did not have game 7 listed so missed first 45 minutes. I had to make Manuel recordings to cover and then 13 minutes later the guide updated and Sage threw an error about the guide change and started recording game 7.

PO’d about this really and the rub is we now pay for this guide data...
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2017, 08:11 PM
rkulagow's Avatar
rkulagow rkulagow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 156
[I work for Schedules Direct]

Did you open a ticket with us? We had 2 tickets open this afternoon about the Schedules Direct guide data not having the World Series game, but in both instances the client didn't have a fresh schedule, because Game 7 was there.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-01-2017, 08:29 PM
HuMan321's Avatar
HuMan321 HuMan321 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2009
Location: Idaho
Posts: 365
I did not as I only found it out when I went to start watching the game on delay.
I would have assumed the normal refreshing/updating of the guide would have had the game scheduled. ( I would have also scheduled manual recordings during the time slot if noticed earlier)
I have come to rely on that so not checking in advance to see for guide updates, but probably will in the future in best of 5, best of 7 type series.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2017, 08:49 PM
rkulagow's Avatar
rkulagow rkulagow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 156
Please open a ticket anyway so that I can check the affected stationID.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-01-2017, 09:43 PM
HuMan321's Avatar
HuMan321 HuMan321 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2009
Location: Idaho
Posts: 365
Ok - I can do that. Can you please post link on how to do that?
Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 11-02-2017, 06:05 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,657
I'm not a sports person, but I think I observed this too because an airing changed titles on me when I looked at some recordings from last night. SageTV looks for updated/new guide data every 24 hours. I my case, that means the airing was there, but likely arrived within the 24 hour window. When the guide data updated again, it updated the already recorded airing to what it actually was. I've seen this happen in the past even with the free guide data we used to have, but I think I've been seeing it happen more frequently. Maybe we should change SageTV to check every 12 hours instead if this is going to be a trend. If I read correctly, Schedules Direct updates it's guide data at least 4 times a day for North America, so we are likely missing a lot of last minute schedule changes.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #7  
Old 11-02-2017, 06:39 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,992
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
I'm not a sports person, but I think I observed this too because an airing changed titles on me when I looked at some recordings from last night. SageTV looks for updated/new guide data every 24 hours. I my case, that means the airing was there, but likely arrived within the 24 hour window. When the guide data updated again, it updated the already recorded airing to what it actually was. I've seen this happen in the past even with the free guide data we used to have, but I think I've been seeing it happen more frequently. Maybe we should change SageTV to check every 12 hours instead if this is going to be a trend. If I read correctly, Schedules Direct updates it's guide data at least 4 times a day for North America, so we are likely missing a lot of last minute schedule changes.
When Sage does it's daily updates it checks for an updated hash and only actually downloads data if it changed, right? If so, I would think it should be Ok to check for updates a few times per day (maybe every 4-6 hours would be appropriate)? I'm sure we don't want to hammer their servers with constant requests, but I would think we could check more often than once per day.
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #8  
Old 11-02-2017, 08:58 AM
rkulagow's Avatar
rkulagow rkulagow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 156
The current "status" call indicates when the last update happened; it's a very lightweight call, so the client can determine if it even needs to go through the process of checking hashes for schedules.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-02-2017, 06:47 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,657
Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
When Sage does it's daily updates it checks for an updated hash and only actually downloads data if it changed, right? If so, I would think it should be Ok to check for updates a few times per day (maybe every 4-6 hours would be appropriate)? I'm sure we don't want to hammer their servers with constant requests, but I would think we could check more often than once per day.
Correct. It relies on the hashes to determine if it needs to update anything, so actual traffic is very low even if you manually update frequently.

Quote:
Originally Posted by rkulagow View Post
The current "status" call indicates when the last update happened; it's a very lightweight call, so the client can determine if it even needs to go through the process of checking hashes for schedules.
Interesting. I hadn't considered using this approach. I assume that last update date and time is in UTC?
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #10  
Old 11-02-2017, 07:17 PM
rkulagow's Avatar
rkulagow rkulagow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 156
https://github.com/SchedulesDirect/J...getting-status

"lastDataUpdate": "2015-04-17T03:36:24Z",
Reply With Quote
  #11  
Old 11-03-2017, 05:11 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,657
Quote:
Originally Posted by rkulagow View Post
https://github.com/SchedulesDirect/J...getting-status

"lastDataUpdate": "2015-04-17T03:36:24Z",
I don't know why I asked. I keep forgetting the Z means UTC.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #12  
Old 11-04-2017, 06:52 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,992
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
I don't know why I asked. I keep forgetting the Z means UTC.
I would assume the Z is for Zulu time (which is same as UTC or GMT).
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #13  
Old 11-04-2017, 07:32 PM
xjim1's Avatar
xjim1 xjim1 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: colorado
Posts: 219
Currently, what determines the update time? Mine happens around 7:15 pm daily and interferes with playback.

Can it be changed?
Couldn't find anything in setup.
Reply With Quote
  #14  
Old 11-07-2017, 06:01 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,657
Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
I would assume the Z is for Zulu time (which is same as UTC or GMT).
You are correct. In my mind, it's just more common to say UTC. However, if you do any coding, don't use GMT when you mean UTC because they are actually different things.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #15  
Old 11-08-2017, 07:56 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,366
Quote:
Originally Posted by xjim1 View Post
Currently, what determines the update time? Mine happens around 7:15 pm daily and interferes with playback.

Can it be changed?
Couldn't find anything in setup.
It starts 24 hours after the last epg completed and therefore the start times creep.

I have a schedule task that "calls " the sagetv URL to force an epg refresh at same time each afternoon (outside normal viewing time)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BBC World logo tvmaster2 SageTV Software 1 03-09-2013 09:30 AM
SportsNet World Plus norburban SageTV Canada 3 10-17-2012 09:56 PM
"Add Series by Title" shows non-series in the list tedson SageMC Custom Interface 0 09-17-2009 10:11 PM
NAS or USB HD? WD My Book World II? SAGEaustin Hardware Support 2 02-25-2007 12:08 AM
Were in the world are you? and what do you run? danward79 The SageTV Community 22 08-07-2004 08:53 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.