SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 09-16-2010, 09:16 AM
Hatterasman Hatterasman is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Afton, VA
Posts: 21
Picture attached.
Attached Images
File Type: jpg hdpvrfaninstall.jpg (301.8 KB, 710 views)
Reply With Quote
  #22  
Old 09-16-2010, 09:35 AM
sic0048 sic0048 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,388
Thanks for the picture. It really helps!
__________________
i7-6700 server with about 10tb of space currently
SageTV v9 (64bit)
Ceton InfiniTV ETH 6 cable card tuner (Spectrum cable)
OpenDCT
HD-300 HD Extenders (hooked to my whole-house A/V system for synched playback on multiple TVs - great during a Superbowl party)
Amazon Firestick 4k and Nvidia Shield using the MiniClient
Using CQC to control it all
Reply With Quote
  #23  
Old 09-16-2010, 01:18 PM
thomaszoo thomaszoo is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sacramento, CA
Posts: 487
Yes, thanks for the pictures. It would have taken me awhile to figure out how to remove the system board, also. Mine does not have the LEDs. I won't have a chance to look at it until this weekend (a full day today, and a new HD300 to install first chance I get). Really looking forward to getting this done. Thanks again for your help.
Reply With Quote
  #24  
Old 09-18-2010, 01:48 PM
thomaszoo thomaszoo is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sacramento, CA
Posts: 487
The picture would help even more if I had the same board! Mine is just slightly different. On the bottom of the case my version is shown as Rev C1. One of the differences is that it does not have those connectors. Also missing the R453 shown in the photo. I am still going to see what I can do to tap into the existing power on the board for my fan. At least I am inspired to do something at this point. Thanks again.
Reply With Quote
  #25  
Old 09-18-2010, 06:19 PM
Hatterasman Hatterasman is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Afton, VA
Posts: 21
Pictures are of a Rev. E1
Reply With Quote
  #26  
Old 09-20-2010, 09:24 AM
ericscottf's Avatar
ericscottf ericscottf is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2009
Location: ny
Posts: 357
I emailed hauppauge asking about the current capacity of that connector and haven't heard back from them. hmph.
__________________
Sage Server(7): Win7SP1 32bit Quad core 2.6ghz 4gb ram (~3.2ish)
1TB RAID 10 Promise TX4310, 1TB external USB
2x HD PVR (1.05.301 whql working flawlessly) <-Verizon FIOS HD QIP7100 2 cable box controlled by USB-UIRT 2 zones
1x HDHR (dual tuner) <- Verizon wire
3x HD200 wired latest beta fw
Gig-E wired network
Reply With Quote
  #27  
Old 05-13-2012, 07:52 PM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,209
Well, looks like I have one of those over heating HD-PVR's, so I just ordered the EVERCOOL FAN-EC8010LL05E 80x80x10mm Low Speed Fan.

I'm thinking of just cutting the wires, and soldering them direct, so I don't have to remove the board.

And yes, I'm going to STOMP those silly LEDs!!!!!! Too much light!!!!!
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
  #28  
Old 05-15-2012, 02:32 PM
Dargason Dargason is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 516
The blue "bling" light? I'm pretty sure that one can be disabled through software. But, if you've got the case open and wire cutters handy...
Reply With Quote
  #29  
Old 05-15-2012, 03:35 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,446
One of my HD-PVRs started acting funny recently. I already replaced the power supply a few months ago. I have taken off the top of the case and it seems to be running fine now so maybe it is a temp issue. I think this is a Rev C1 which just has a tiny fan on the side and no apparent exhaust hole.

By the way, no wire cutters are required, just unplug the bling lights, which you have to do to remove the top anyhow.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
Reply

Tags
hdpvr


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R5000-HD Mod taz13 SageTV Canada 1 07-30-2009 11:35 AM
HDPVR add a fan? pat_smith1969 Hardware Support 9 11-01-2008 02:31 PM
Case Fan Fl1p_Mo The SageTV Community 2 04-17-2008 12:37 PM
Linux Fan oddjob SageTV Linux 1 02-07-2007 12:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.