SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-31-2012, 06:21 AM
scoful's Avatar
scoful scoful is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Lawrence, Kansas
Posts: 373
Remote Control Suggestions

For years I haven't been able to find an ideal remote control. The desired features of an HTPC remote seem like a no brainer to me - and here's my list of what I'd want but none of the manufacturers seem to make:

1. Lighted buttons
2. Learning function for power, volume and mute
3. Simple mouse control

The Logitech remotes want to be 'event' driven which is mostly useless for me and they broke easily and were pretty expensive.

Adesso makes a pretty cool one that has a nice mouse function, but no learning/reprogrammable or lighted buttons. (Otherwise pretty awesome)

Rosewill makes one that says it's a learning remote but user reviews indicated it's will only learn stuff for an STB which isn't useful for me (or anybody else?)

Right now I'm using a pretty crappy universal remote with learning functions, but it gets a little weird especially with longer keypresses and Sage starts scrolling down really fast sporadically - not to mention the multiple functions degrade WAF when the wrong device mode is inadvertently selected.

Anybody have any suggestions?
__________________
SageTV 9 / 3 SageTV Clients / Ceton InfiniTV 6 / ComSkip
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2012, 07:48 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
If these were still in production you could get one easily. You can still find them though. I've got one and love it.

http://www.gyration.com/index.php/us...ic-remote.html
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-31-2012, 01:07 PM
MattHelm MattHelm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chicago, IL
Posts: 1,209
If you have an android table, you might try the taSageTVremote app.
__________________
Server #1= AMD A10-5800, 8G RAM, F2A85-M PRO, 12TB, HDHomerun Prime, HDHR, Colossus (Playback - HD-200)
Server #2= AMD X2 3800+, 2G RAM, M2NPV-VM, 2TB, 3x HDHR OTA (Playback - HD-200)
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2012, 01:42 PM
SprDtyF350 SprDtyF350 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2004
Location: Southern Maryland
Posts: 436
Do you want them for a client PC? If so, the only thing I ever could stand to use was one of the Microsoft MCE remotes that has the extra button at the top to turn the TV on and off. They can learn the volume control from your TV, and all the buttons work great with Sage. Only thing it doesn't do is the mouse stuff.
The Logitech remotes never could be programmed to just be simple. Drove me nuts being lost all the time with them.

I have also used the Lenovo mini keyboard. I have the original, and the latest lighted version which has a better layout. It won't control your TV but it controls everything on the PC...
Reply With Quote
  #5  
Old 06-02-2012, 05:40 AM
scoful's Avatar
scoful scoful is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Lawrence, Kansas
Posts: 373
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
If these were still in production you could get one easily. You can still find them though. I've got one and love it.

http://www.gyration.com/index.php/us...ic-remote.html
Can you use the LCD media controls with Sage on that?
Looks pretty cool.
__________________
SageTV 9 / 3 SageTV Clients / Ceton InfiniTV 6 / ComSkip
Reply With Quote
  #6  
Old 06-02-2012, 09:11 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
I've used a Home Theater Master MX-500 for years. Every button is completely programmable, and I had purchased a 3rd party computer interface for it for easier programming. It has what I think is the best layout for sage, and a layout I have rarely seen in other remotes. MOST of what is done in sage involves the D-Pad, Select, and basic transport controls (prefferebly 2 speeds). This one groups all those functions into the center 'thumb' area of the remote. You can still find them on ebay for $40 or so (I think it was $250 when I bought it almost 10 years ago)... Oh yeah, and I use a WeeMote dV in the kids room...
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room

Last edited by Fuzzy; 06-02-2012 at 09:33 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-02-2012, 12:54 PM
samgreco samgreco is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Location: Villa Park, IL (Outside Chicago)
Posts: 617
I'm with Fuzzy. I have had my MX-500 for 10 years+ now. Absolutely love it. Between it's unlimited flexibility and Event Ghost, I can do anything.

It would take an awful lot to pry it from my hands
Reply With Quote
  #8  
Old 06-03-2012, 02:01 PM
jchiso jchiso is offline
Sage Expert
 
Join Date: Nov 2003
Location: Columbus, OH
Posts: 674
Quote:
Originally Posted by samgreco View Post
I'm with Fuzzy. I have had my MX-500 for 10 years+ now. Absolutely love it...
I have two of them, and as far as something you can pull out of the box and program, it's tough to beat. If you have the tools to update a JP1-programmable remote, there are a few Insignia-replacement models that work well for Sage. I have three of these, but only one is backlit, as it was a complete crap-shoot in ordering.

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Netflix Control: A Netflix Silverlight Remote Control Script brainbone SageMC Custom Interface 59 04-22-2013 01:44 PM
Need help with remote control garyellis Hardware Support 10 10-26-2006 02:08 PM
USB-UIRT and Remote Control Software Suggestions mike1961 Hardware Support 4 04-17-2006 08:15 AM
Need new remote--suggestions please! JUC Hardware Support 17 03-26-2006 09:03 AM
Remote Suggestions Dageo Hardware Support 0 01-06-2004 10:17 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.