SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV HD Theater - Media Player

Notices

SageTV HD Theater - Media Player Discussion related to using the SageTV HD Theater as a Media Player, i.e.: in use while not connected to a SageTV server. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to using a SageTV HD Theater as a Media Player should be posted here. Use the SageTV Media Extender forum for issues related to using it while connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-05-2018, 09:54 AM
OldPCGUY's Avatar
OldPCGUY OldPCGUY is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 195
HD300 and HD200 Cannot Connect

Free Case Of Beer to anyone who can help me solve this problem.

My HD300 and HD200 Both stopped connecting to my Sage Server at the same time two weeks ago.

Both have the same symptom. I stop the auto connect on either HD box and see if I can link to my Server's C drive. This is no problem for either HD200 or HD300. But both identify my Sage Server by Name and then I try to connect.
Both boxes say they are connecting and then the screen goes blank and Sage never comes up.

Power Cycle HD200 & HD300, Power Cycle Server PC power Cycle Netgear box. Still 100% Fail to Connect.

Verify Network Connection is good. Fire Tablet connects, Samsung Smart TV connects, Android Phone connects. And both HD200 and HD300 have valid IPs and can see the server.

There is no signature of the failure that I can see on the Sage Server to tell me if there is a problem. So I tried the following.

1. Save current Sage Directory on another Hard Drive.
2. Complete Removal of Sage Software from Server
3. Install Latest Version of Sage 9
After this was done I got the HD300 to connect a couple of times. But then
4. Updated HD300 Firmware
Now back to 100% no connection on HD300
5. So I cleared the Sage install again but still no connection

Next Steps
1. Provide Direct Ethernet Cable Connection to Router and then
2. Direct cable connect from HD300 to PC

Does anyone have any ideas on to root cause this problem?
Is there any way for me to see what the HD300 signature is when it fails to connect. Is it stuck in an infinite loop? Did it forget to turn on the HDMI output? Is there a failed to connect message on HD300?
Can I hook up a laptop to the HD300 and get more information from it while it is trying to connect?
__________________
SERVER/Endcoder: ASUS M2NE,AMD 5600, 4G Ram, ATI 3850, 10 TB, Antec P180 Case
OS/Software: Win XP SP3 (32bit), Smart Defrag, Care, Windows Defender, Sage 7.1.5
Encoders ATSC: HVR 1800 (PCIE), HVR2250(PCIE)
Satelite: Dish VIP622 Bronze HD Pacakge, HD PVR Rev E1 1.5.6.1
TV1: Vizio 42" LCD 1080P 60HZ, Sage HD200, Yamaha 6.1
TV2: Samsung 26" LCD720P 60HZ, Sage HD200, TV Sound
Network: Airlink 300N to DLINK DAP-1522 to Sage HD200
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2018, 04:00 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,011
First thing is to check the IP address and subnet of the HD200/300 and the SageTV server to make sure they are the same (or same subnet, same first three number groups in IP).

Just to confirm, are these HD200/300 extenders connecting through your own LAN, or coming in through the Internet?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD300 as Placeshifter - Auto Connect not working. hb4 SageTV Media Extender 2 10-16-2017 06:39 PM
HD300 won't connect to network anymore appelm SageTV Media Extender 8 02-01-2012 06:06 AM
Client can't connect, HD300 fine Q*bert SageTV Software 5 05-22-2011 04:13 AM
HD300 can't connect to server goatboy160 SageTV Media Extender 4 09-30-2010 09:35 PM
HD200 will not connect to server Sendero SageTV Media Extender 2 02-15-2009 01:52 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.