SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-19-2011, 05:48 PM
RAKooistra RAKooistra is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Problems with video editing.

I have a Hauppauge HVR-2250 installed with the latest Hauppauge drivers on a box that I upgraded from Windows Vista to Windows 7 (clean install) and from SageTV 6 to SageTV 7 (normal upgrade path).

I'm asking for help because I have no idea as to the cause. I don't know if this is a problem with the SageTV, Windows 7, or with the Hauppauge drivers (though I'm leaning to the driver).

I use TMPGEnc MPEG Editor 3 to edit and archive shows. When I try to edit ANY of my new SageTV recordings the editing software has problems. It often says there is no audio when there is audio and it always 10 minutes or more just to open the file. Any action that is performed just marking a frame takes 5-10 minutes, longer as I work my way though video. The hard disk goes mad the whole time. If I pull in a SageTV Recording from made under Windows Vista and SageTV 7, no problems. Only on new recordings does this happen. If I run the whole new show through the editor, and then pull that file in, it opens quickly and processes at the normal expected speed. Its like there something wrong in the file's encoded headers.

Note, that I did have this experience under Windows Vista and SageTV 6 but that was sometime ago and somehow it corrected itself.

Anyone else encountered this type of problem with the recorded videos?
Reply With Quote
Reply

Tags
audio, delays, editing, hvr-2250, win7


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Editing HD Video Bacon2002 The SageTV Community 6 11-24-2010 03:16 PM
Video Editing STVi and HD Extenders blade SageTV Customizations 0 01-07-2009 07:59 PM
Is All Video Editing Software Terrible To Use? Mahoney General Discussion 15 02-14-2006 06:08 PM
Video Editing software chrysek SageTV Software 3 09-03-2004 01:24 AM
Problems Editing Shows Ive Recorded HELP ccerj8 SageTV Software 13 07-07-2004 04:18 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.