SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Diamond

Notices

Diamond This forums is for discussing the user-created Diamond plugin for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-14-2011, 07:08 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Diamond Sub-theme: "Diamond MKANET Mod" (Version 1.1)

First of all, I have to say thank you Diamond Development team!!! I really like Diamond 3.1 very much. I'm very grateful for all their hard work. I love all the functionality Diamond adds to SageTV 7. However, I was very picky about the look and feel. So, I decided to make my own sub-theme to suit my personal taste. Anyway, there's no support for this. I just decide to share what I have "as is". It will most likely change/evolve as newer Diamond versions come out.

BTW: I had an older "Diamond MKANET Mod sub-theme (Version 1.0) thread for Diamond 2.x. However, I decided to start off fresh with a plugin version and respective Diamond sub-forum thread.

Below, are some screenshots highlighting SageTV Main Menu backgrounds. I tried my best to carefully chose and color-modify backgrounds and other elements in this sub-theme to enhance all sageTV STV menus without any visual side-effects. I included a few "real-life" comparison screenshots between "Diamond Simplified" and the "Diamond MKANET Mod" to see visual enhancements in random menus:


TV Menu:



Search Menu:



Online Menu:



Exit Menu:



---------------------------------------
TV Sub-menu:
---------------------------------------
Before:


After:



---------------------------------------
"YouTube Search" menu:
---------------------------------------
Before:


After:



---------------------------------------
"My TV" plugin (TV sub-sub-menu):
---------------------------------------
Before:


After:



---------------------------------------
"TV Recordings" (non-banner) menu:
---------------------------------------
Before:


After:



-Michael
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #2  
Old 03-14-2011, 09:08 PM
jdamore jdamore is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2006
Location: Hillsborough, NJ
Posts: 292
Looks great!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2011, 12:04 AM
Spectrum Spectrum is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 720
Not compatible... BOOOOOO



Any ideas? Sage is 7.1.2.249 and Diamond is 3.1
Attached Images
File Type: png inc.png (327.7 KB, 976 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2011, 05:29 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Well, I know I said there's no user support. But, you'll have to forgive me for asking.... do you you have, "Diamond for Default SageTV 7 STV" installed"? The only reason you will get that not "compatible error" message is because the sageTV plugin manager thinks you dont have the latest version of the Diamond plugin installed... version 3.1.

In other words, you need to first install "Diamond for Default SageTV 7 STV" under "UI Mod" in the plugin manager. Once that's successfully installed, then you install this sub-theme for it.

I could have removed the part where it says "dependencies" out of my sub-theme, but then thing would definitely look messed up; as diamond is needed for it to work in the first place.

Edit, most importantly, you need sageTV version 7.1 before you do any of the above. You can download it from here: http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=54162


Good luck,
Michael

Quote:
Originally Posted by Spectrum View Post
Not compatible... BOOOOOO



Any ideas? Sage is 7.1.2.249 and Diamond is 3.1
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***

Last edited by mkanet; 03-15-2011 at 05:43 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-15-2011, 07:59 AM
Spectrum Spectrum is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 720
Quote:
Originally Posted by Spectrum View Post
Any ideas? Sage is 7.1.2.249 and Diamond is 3.1
I already have sage 7.1 and Diamond 3.1 installed

I was actually more interested in poking around in the theme to see what you did than actually installing it so I just got the url out of the SageTVPlugins.xml and downloaded the file manually. I copied the files into the themes directory and tried it out just for giggles and it all works just fine. Don't know why the plugin manager is balking at it though. I can poke around now and that's the important part
Reply With Quote
  #6  
Old 03-15-2011, 08:03 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Thanks so much for the feedback. This is very useful since I dont have other sageTV setups to test against. So, currently, does it look like the way it should? You're right though... all it takes is to unzip the folder to the themes folder and select it.

If you find out what's causing this, I woul love to know.

Thanks,
Mihael

Quote:
Originally Posted by Spectrum View Post
I already have sage 7.1 and Diamond 3.1 installed

I was actually more interested in poking around in the theme to see what you did than actually installing it so I just got the url out of the SageTVPlugins.xml and downloaded the file manually. I copied the files into the themes directory and tried it out just for giggles and it all works just fine. Don't know why the plugin manager is balking at it though. I can poke around now and that's the important part
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #7  
Old 03-15-2011, 08:11 AM
Spectrum Spectrum is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 720
I didn't test every view, but what I looked at (TV, Movies, Setup, Guide) all looked fine. Looking at the SageTVPlugins.xml again the only thing I can see off the top of my head is your dependency is listed as diamondstvi but the actual listing is DiamondSTVi. Is it case dependent? I need to backup my SageTV directory because I'm about to try something stupid, so after I run the backup I'll edit the XML file and try things out then report back.

Yep it's case sensitive. I changed
Code:
<Dependency>
  <STV>diamondstvi</STV>
  <MinVersion>3.10</MinVersion>
</Dependency>
to
Code:
<Dependency>
  <STV>DiamondSTVi</STV>
  <MinVersion>3.10</MinVersion>
</Dependency>
and the not compatible error went away

Last edited by Spectrum; 03-15-2011 at 08:24 AM. Reason: Fixed it!
Reply With Quote
  #8  
Old 03-16-2011, 11:58 AM
Peter_h Peter_h is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: May 2008
Location: Kailua, HI
Posts: 798
I confirmed this as well. Wrong case in the dependancy of the xml file.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-16-2011, 01:48 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Thanks for catching that guys! I will fix that ASAP.

EDIT: FIXED. (hopefully)

Quote:
Originally Posted by Peter_h View Post
I confirmed this as well. Wrong case in the dependancy of the xml file.
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***

Last edited by mkanet; 03-16-2011 at 03:08 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-10-2011, 09:43 PM
JonTom JonTom is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2005
Location: Whistler BC
Posts: 413
download error

I tried to install this (it looks great!) via the plug-in manager but I'm getting a downloading error - anyone else?
__________________
Alpine Website Design
Reply With Quote
  #11  
Old 04-11-2011, 05:57 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
JonTom, can you get to the below link on the same PC youre trying to install it on?

http://hotfile.com/dl/110160797/9e3e...b-theme-31.zip


I've noticed once in a while the server will return with an "500 Internal Server Error". But, I cant get that to happen more than once in a while. Maybe you can try to download it again? Hopefully the URL link with the error doesnt get cached.

Quote:
Originally Posted by JonTom View Post
I tried to install this (it looks great!) via the plug-in manager but I'm getting a downloading error - anyone else?
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***

Last edited by mkanet; 04-11-2011 at 06:02 AM.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-11-2011, 11:12 PM
JonTom JonTom is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2005
Location: Whistler BC
Posts: 413
Well it works on the server/client (guess the DL link was just down temporarily), and it looks great! So good, in fact, that I just tried to install on this client PC, and I'm getting the "not compatible" message. Latest diamond (3.20) and SagetvClient 7.1.5 installed...
__________________
Alpine Website Design
Reply With Quote
  #13  
Old 04-12-2011, 05:52 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Im glad you like it. The only dependency I've put in the plugin is Diamond version 3.1 or newer. The only way Id know whats wrong is if I can reproduce it on my extender, placeshifter clients, or the client on the server itself. Maybe someone who knows plugins better than I do might be able to help.

Quote:
Originally Posted by JonTom View Post
Well it works on the server/client (guess the DL link was just down temporarily), and it looks great! So good, in fact, that I just tried to install on this client PC, and I'm getting the "not compatible" message. Latest diamond (3.20) and SagetvClient 7.1.5 installed...
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #14  
Old 04-13-2011, 07:48 AM
JonTom JonTom is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2005
Location: Whistler BC
Posts: 413
Not sure why it didn't work but I DL'd from the link you provided above, put the theme into the THEMES folder, and selected it from Detailed Settings> Advanced. Works fine.
__________________
Alpine Website Design
Reply With Quote
  #15  
Old 04-13-2011, 08:34 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Great, glad you got it working. Hopefully this was just a rare circumstance.
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Team Diamond: Seeking Permission to use Diamond Screenshots DigiTechRx Diamond 0 03-11-2011 05:21 PM
Does Diamond cache "no fanart" for a series? kbyrd Diamond 11 03-09-2011 10:04 AM
Plugin: Diamond Theme jorton Diamond 960 03-04-2011 12:17 PM
Plugin:: Diamond V3.00 for SageTV V7 UI Mod/Themes PLUCKYHD Diamond 5 03-04-2011 10:59 AM
Diamond Sub-theme: Diamond MKANET Mod mkanet SageTV v7 Customizations 2 02-21-2011 05:18 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.