SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-11-2004, 10:10 AM
tabletsage tabletsage is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 22
Using remote control with Sage minimized?

Hi all,

Is it possible to minimize Sage or send it to the system tray
and still use the remote control?
I use my desktop computer for my Sage box, so I need
to do email or other stuff once in a while when others are
watching TV. Well, right now I have to keep bringing Sage
to the foreground so that others can use the remote.
Needless to say, this isn't ideal for me on the computer or
those watching TV.
So, any hope? Is there a hidden setting?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-11-2004, 10:28 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,620
If you mean doing that with the Hauppauge remote, I don't believe that is possible since it sends the associated keystokes to the app with the focus. If there is a way around that, I too would love to hear a correction of what I just said.

What you are looking to do would require sending the key codes directly to the SageTV process. Perhaps that is what Girder does?

- Andy
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2004, 11:00 AM
mikejaner's Avatar
mikejaner mikejaner is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chantilly VA
Posts: 2,087
Send a message via MSN to mikejaner
Yes, girder does this. If anybody could help, I tried it the other night, but couldn't get it to work. I know some others do have it working though, and this is because they have alot more know how with girder than I.

mikejaner
__________________
Mike Janer
SageTV HD300 Extender X2
Sage Server: AMD X4 620,2048MB RAM,SageTV 7.x ,2X HDHR Primes, 2x HDHomerun(original). 80GB OS Drive, Video Drives: Local 2TB Drive GB RAID5
Reply With Quote
  #4  
Old 02-11-2004, 11:18 AM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
Don't know about the Hauppauge remote (I'd guess no, Andy's description sounds right).

However with Girder it's really easy to tell girder to send commands to anything. It can send commands to the foreground app or can target specific apps, regardless of if they are in the foreground or not.

Here's how I have my targeting set up in girder, note I don't think it's necessary to Target Invisible Tasks.
Attached Images
File Type: jpg target.jpg (98.0 KB, 189 views)
Reply With Quote
  #5  
Old 02-11-2004, 11:24 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
I use Girder also with my remote. Routinely put it to sleep by remote and bring it up by remote directly to Live Guide from sleep.


Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-11-2004, 11:40 AM
tabletsage tabletsage is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 22
Sorry. Yes I was talking about the Hauppage silver remote.
I have a PVR 350 and use its TV out.

Does Girder work with this remote? Where do you get Girder?

Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-11-2004, 12:04 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
http://www.girder.nl

If you go to the plugins page there's one for Haupauge remotes, but I've never tried it.

Also the latest version (3.3+) is shareware, 3.2.9 was the last free version, you might want to google Girder 3.2.9.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.