SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2014, 04:39 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,517
Multiple HDHomeRun Primes?

Is anyone here operating (2) or more HDHomeRun Primes with cablecards and SageDCT? Who is your cable service provider, and does this configuration then require (2) tuning adapters, one for each Prime?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2014, 05:35 PM
voorhees voorhees is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 339
I am using 2 HDHR Prime's, each with a cablecard, with Comcast in the Denver metro area and SageDCT. I do not need to use tuning adapters here.
__________________
Server: OS: MS WHS v1; MB: GIGABYTE GA-EP45-UD3R; CPU: Intel Q9400 2.66GHz; RAM: G.SKILL 4GB (4x1GB); HDs: 1x80GB, 7x1.5TB; Graphics: EVGA GeForce 9500 GT 512MB
Capture/Content: HD-PVR, 2xHDHRP (CC), Comcast
STBs (Controllers): RNG110 (Firewire ChCh)
Clients: 2xHD300, 2xHD200, 2xPS, Client
SageTV/Plugins: v7.1.9, SageDCT, SRE, Comm Det, Jetty, Web Server, Mob Web, PlayOn, E/D Fav, Fav Ex, MF Stop, Enc Names
Reply With Quote
  #3  
Old 04-15-2014, 06:21 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,517
Thanks, Voorhees. Anyone out there with this configuration on Charter SDV and tuning adapter(s)?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-16-2014, 02:22 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
I'm pretty sure it would require 2 tuning adapters. The cablecard and the tuning adapter are paired at the hip via USB, I don't see how two cablecards could request channels from the same TA. Charter doesn't charge for the TA, it's included with the cablecard, so just use two.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #5  
Old 04-16-2014, 11:34 AM
Clevernickname Clevernickname is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Thanks, Voorhees. Anyone out there with this configuration on Charter SDV and tuning adapter(s)?
Yes I have Charter and 2 Primes. Each prime has its own tuning adapter.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-16-2014, 05:56 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,517
Thanks, folks. With the Ceton PCIe device, the tuning adapter USB plugs into the computer rather than the device itself, so was just wondering if anyone has ever experimented with that, instead of plugging it directly into the Prime (with regard to using only one tuning adapter that is).
Reply With Quote
  #7  
Old 04-16-2014, 05:58 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
The HDHR is not tied to the PC in any way - doesn't even HAVE to have any software on the PC in reality, everything can be done via the web interface. Therefore, the only way to connect the TA is to the HDHR-Prime's USB.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #8  
Old 04-16-2014, 05:59 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,517
Oh. Interesting. Thanks Fuzzy. The second TA seems fairly painless I guess.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDHomeRun Prime usage with multiple PVR solutions waters10 Hardware Support 11 10-14-2013 04:41 PM
Multiple HDHomeRun networking advice needed jlmdxtv Hardware Support 34 10-17-2008 03:53 PM
Multiple HD PVRs? Or any other multiple component video capture solution supergerg Hardware Support 12 09-03-2008 06:52 PM
Multiple tuners, multiple extenders watching live streams tommymc General Discussion 4 07-03-2008 02:58 PM
Multiple tuners, multiple playbacks in Video Dist. System Red Baron SageTV Software 3 04-27-2005 06:39 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.