SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 11-28-2007, 05:49 PM
MH2006 MH2006 is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
MKV support! YEEEAAAAHHHHHHHHHHHHHH
Reply With Quote
  #22  
Old 11-28-2007, 06:18 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
Most important questions:

what signal does the component out support? 1080i? 720p?

Can it support upscaling video on the component out @1080i?
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #23  
Old 11-28-2007, 08:08 PM
autoboy autoboy is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 477
For sure 1080i, rumors suggest 1080p over component, though only one of my TVs can take 1080p component, it is getting more accepted
Reply With Quote
  #24  
Old 11-28-2007, 08:37 PM
MrD MrD is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Location: Washington DC
Posts: 387
Quote:
Originally Posted by MrD View Post
Most important questions:

what signal does the component out support? 1080i? 720p?

Can it support upscaling video on the component out @1080i?
Actually let me re-phrase:

assuming the source material is 480i (aka DVD quality via s-video capture):
  1. Can I independently set the HD output to 1080i
  2. If yes what process does the source material go through (i.e. re-sample / iDCD etc) -- is this done in hardware or software?
  3. Can I create my own filter path?
__________________
[size=1]-MrD
=============
Linux Server 7.1.9 (1)HD300 (1) HD200 (1) HD100 (2) PC Clients
Intel Xeon L? 32Gb
CetonTV cable card /FIOS
Reply With Quote
  #25  
Old 11-28-2007, 09:35 PM
gblinckmann's Avatar
gblinckmann gblinckmann is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Albany, NY
Posts: 127
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by lobosrul View Post
How about AAC(5.1) in an mp4 (mp4box) container?
Oh, that's a great question! I have some Nero files that encode in that format. I can do stereo, but 5.1 support would be great if it can do it. (Not a deal-breaker, but it would be very useful.)
__________________
SageTV v6.4.5 - Windows Vista Home Premium
HP m8200n, Athlon 64 X2 6000+, 3GB RAM, 3 500 GB SATA/300 7200 RPM HDD's
(2) PVR-150MCE's - (1) HVR-1800 HD ATSC/NTSC - (2) MediaMVP's - (2) STX-HD100's
Reply With Quote
  #26  
Old 11-29-2007, 02:03 AM
alon24 alon24 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 351
My questions are releated to hebrew:
1. will it support UTF-8 hebrew in the UI, so that the menues ang guides could be displayed in hebrew.
2. Would it support subtiltles, for XVID,DIVX and MKV
__________________
Server
SageTv 6.3.5, Core2Duo 6300 ,2Gigs ,Saphire x1650, PVR250, 2*320GB + 160GB, java 1.6.1
Client
SageTV Client 6.3.5 , AMD 3000, 1024Mb, Saphire x1600Pro256HDMI, java 1.6.1

Using Nielm's Web server 2.22
Reply With Quote
  #27  
Old 11-29-2007, 08:12 AM
jjstok jjstok is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 92
jlindborg - I assume from your listed specs you are watching HD recording through your MVPs? Have you had numerous tweeks and fixes to make that work? I've been working with support for months to find a resolution but no luck so far.

Thanks!
Reply With Quote
  #28  
Old 11-29-2007, 09:44 AM
jlindborg's Avatar
jlindborg jlindborg is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2004
Location: Seattle
Posts: 335
Quote:
Originally Posted by jjstok View Post
jlindborg - I assume from your listed specs you are watching HD recording through your MVPs? Have you had numerous tweeks and fixes to make that work? I've been working with support for months to find a resolution but no luck so far.

Thanks!
No, I only watch the HD recordings (via the HDHR) on my main system in the living room which is hooked to a full client. The MVPs are used for SD watching. I've had no luck with HD content on those. I only record a handfull of shows in HD at this point so it's not that big a deal for me and with the HD extender on the way it'll be moot in a hurry...
__________________
Server: 2 PVR 150s hooked to DirectTV tuners w/ serial control. 1 HDHR unit with Comcast QAM. Intel duo core 2.4 GHz, 1 gig RAM. 500 Gig SATA. ReadyNAS with 4 500 Gig WD drives. Sage 6.
Clients:
Living room: HD Extender w/ Pannasonic 42" plasma via HDMI cable.
Basement: HD Extender connected to Dell projector.
Back room: MVP 1000 hooked to 21" CRT TV.
Bedroom: MVP 1000 hooked to 27" CRT TV.
Reply With Quote
  #29  
Old 11-29-2007, 12:09 PM
dvd_maniac's Avatar
dvd_maniac dvd_maniac is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: New England
Posts: 1,899
Quote:
Originally Posted by lobosrul
How about AAC(5.1) in an mp4 (mp4box) container?
Quote:
Originally Posted by gblinckmann View Post
Oh, that's a great question! I have some Nero files that encode in that format. I can do stereo, but 5.1 support would be great if it can do it. (Not a deal-breaker, but it would be very useful.)
I would also care to know this as I have a bunch of these types of videos and I hate being limited to watching them on full PC's...

I would also like to know how the aspect ratio is handled?
Right now the MVP does what it wants...Does the HD Extender allow us to change the AR manually?
__________________
If this doesn't work right, Then:
"I'm going to blow up the Earth!"
Reply With Quote
  #30  
Old 11-29-2007, 12:56 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Concerning Aspect Ratio -

1) There's a button labeled "Aspect" on the remote. Good Sign.
2) One of the betas for 6.2.x said "Added proper pixel aspect ratio calculation for variable resolution media extenders" Another good sign.

I suspect that the full suite of 4 aspects will be available on the STX-HD100.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #31  
Old 12-01-2007, 01:37 PM
ScubaMedic ScubaMedic is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 34
So will one of these MPEG-4.2 ASP@L5 or H.264 up to 1080p allow this to nativly handle the R5000-HD stream from a Dish network box so the server won't have to transcode?
Reply With Quote
  #32  
Old 12-01-2007, 03:27 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,131
Quote:
Originally Posted by ScubaMedic View Post
So will one of these MPEG-4.2 ASP@L5 or H.264 up to 1080p allow this to nativly handle the R5000-HD stream from a Dish network box so the server won't have to transcode?
Check this post.
Reply With Quote
  #33  
Old 12-10-2007, 08:58 AM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
If you haven't been here, some good info on the extender :

http://www.shspvr.com/reviews/sagetv...der_index.html

SHS reviews the HD100 and has some screen shots up....

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient

Last edited by SHS; 12-10-2007 at 09:53 AM.
Reply With Quote
  #34  
Old 12-10-2007, 09:43 AM
jalaram jalaram is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 21
In both reviews I seen, the screenshots show a way to chose which a/v output you want. However, it doesn't show if you can select more than one (i.e. simultaneous output of 1080i over component and 480i over S-Video).

n/m: I saw this later:

Quote:
Best of all you can used Component, S/Video and Composite output
at the same time

Last edited by jalaram; 12-10-2007 at 09:56 AM.
Reply With Quote
  #35  
Old 12-10-2007, 09:59 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,367
Quote:
(i.e. simultaneous output of 1080i over component and 480i over S-Video)
That one I can not give you an yes to
I can a yes to simultaneous output of 480i over component and 480i over S-Video as well as Composite my TV dosen't support 1080i
Reply With Quote
  #36  
Old 12-10-2007, 10:07 AM
craigdthom craigdthom is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 109
The Review

Check out all of these formats ... this is Great(ASF, MKV & Quicktime )
(anticipating all these formats are hardware decoded ... including the Divx & Xvid which was not listed, but mentioned)
Quote:
STX-HD100 File Format & Codec Support
The HD Extender supports the following file formats:
AVI, ASF, MPEG, MKV, QuickTime, MP4, Ogg, WMV, VOB (including with AC3 audio)
Video Codecs Support: MPEG-1,MPEG-2 MP@HL, MPEG-4.2 ASP@L5, H.264 up to 1080p, WMV9/VC-1 up to 1080p
Audio Codecs: MPEG Audio, AAC, Vorbis (stereo only), AC3 (decode/pass-through), WMA, FLAC, DTS (pass-through)
This was taken from Brent's review dated for 12/10
http://brentevans.blogspot.com/

Great Review ... some of the verbiage sounds similar to what i've seen posted around here in the forum somewhere

Look like it has everything although no mention of Internet Radio - I know koelec has a customized STVI - Simple Web Radio ... that allows SAGE to play Internet Radio, but because of the MVP limitations this would not work on the current extender ... Could we back in business with this new device
__________________
Sage v 6.6.2.218 PVR-350 45 button remote:: Server-Pentium 4 3.00GHz CPU 2.0G of RAM VISTA
200G USB hd, 200G & 80G INTERNAL hd::3 media extenders ::3-Clients
1MVP ... connected using a Wireless Belkin 54g Client Bridge(excellent ... setup)
1 notebook 1G of RAM 1.6Ghz Windows XP Home & 2 desktops win2k P3
Orig Ver: Sage 2.2

Last edited by craigdthom; 12-10-2007 at 10:36 AM.
Reply With Quote
  #37  
Old 12-10-2007, 10:13 AM
alon24 alon24 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 351
Can it display srt subtiles in UTF-8 (Hebrew)?
for divx, xvid and MKV???

what about other subtitles types?
__________________
Server
SageTv 6.3.5, Core2Duo 6300 ,2Gigs ,Saphire x1650, PVR250, 2*320GB + 160GB, java 1.6.1
Client
SageTV Client 6.3.5 , AMD 3000, 1024Mb, Saphire x1600Pro256HDMI, java 1.6.1

Using Nielm's Web server 2.22
Reply With Quote
  #38  
Old 12-10-2007, 10:20 AM
valnar valnar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,220
Send a message via ICQ to valnar
Even though the two online reviews say so, I'd like to hear from forum members who get the STX-HD100....

Question:
How does it do on Blu-ray or HDTV rips in either .TS or .MKV format? Does it work okay on files that make even modern ATI 2600Pro cards throw up? From a Sage perspective (not DVD watching like TheaterTek or PowerDVD), is there any "SageTV" reason to keep a real HTPC client around?

Thanks,
Robert
__________________
Server: ASUS P7F-E, Intel Xeon x3440, 4GB RAM, DR-400-6 RM case, 2x Addonics Disk Array 3SA, 7TB disk,
2x Nvidia DualTV, 2x HDHomeRun, HD-PVR 1212, Win7-32bit, Sage 7 latest
Client 1: HD300 on Panasonic Plasma TC-P50ST60
Client 2: HD300 on Vizio 40"
Others: Sage Client & Placeshifter

Last edited by valnar; 12-10-2007 at 10:25 AM.
Reply With Quote
  #39  
Old 12-10-2007, 10:24 AM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Quote:
Originally Posted by dvd_maniac View Post
I would also like to know how the aspect ratio is handled?
Right now the MVP does what it wants...Does the HD Extender allow us to change the AR manually?
Quote:
Originally Posted by bialio View Post
Concerning Aspect Ratio -

1) There's a button labeled "Aspect" on the remote. Good Sign.
2) One of the betas for 6.2.x said "Added proper pixel aspect ratio calculation for variable resolution media extenders" Another good sign.

I suspect that the full suite of 4 aspects will be available on the STX-HD100.

btl.
Yes, the Aspect Ration button at the bottom of the remote allows you to switch between the 4 aspect ratios easily.
Reply With Quote
  #40  
Old 12-10-2007, 11:41 AM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,186
Quote:
Originally Posted by valnar View Post
How does it do on Blu-ray or HDTV rips in either .TS or .MKV format?
It will play 1080p VC-1 + DD audio in MKV. It will also play 1080p AVC+DD in TS files.

Caveat being Jeff is looking into some streaming bandwith issues at the moment.

Quote:
From a Sage perspective (not DVD watching like TheaterTek or PowerDVD), is there any "SageTV" reason to keep a real HTPC client around?
I still play DVDs (not rips) in SageTV on my HTPC.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Storing movies on hard drive. Format? willgill General Discussion 7 05-11-2009 07:25 AM
Convert Feature and Format mike1961 SageTV Software 2 10-15-2007 04:39 AM
Error with vcd format gustav2000 SageTV Software 3 08-13-2007 12:40 PM
Imported video format for lowest cpu utilization wakebdr SageTV Software 2 02-17-2007 04:22 PM
Maybe add support for american 24h format? FidgetyRat SageTV Software 0 08-09-2006 02:52 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.