SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 06-01-2015, 06:57 AM
gtallan gtallan is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2005
Location: St. Paul, MN
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by bmellesmoen View Post
Worked for me as well on my newly purchased HD300. Definitely looks like some sort of firmware issue. Thanks Dave!
Good grief, it works for me too on my new HD300!

I had mine on a remote-control power strip to come on and off with all the other AV equipment - so it really did have a hard power-on every time it was used. I guess that made it certain I'd run into this problem. I'll need to bypass that and leave it running...
Reply With Quote
  #22  
Old 10-21-2016, 11:58 PM
Wrx4me Wrx4me is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2005
Location: New York
Posts: 117
Well, today I thought my HD300 bit the dust. It exhibited all the symptoms Dave described and I had tried everything from unplugging it to rebooting switches, server and router to no avail. I was about to pack it up and look for another extender until I stumbled on Dave's fix of powering up without the Ethernet cable and waiting till the Sagetv logo disappeared and what do you know, it worked! My HD300 is back online and working well. Thanks Dave!!
Reply With Quote
  #23  
Old 11-14-2016, 04:40 PM
badgerone badgerone is offline
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1
Works for me too

Dave's solution worked for me also. My HD300 would connect intermittently but I removed it for a couple of months then put it back in. No luck getting it to connect again until I read Dav's solution. Works like a charm. Thanks Dave.
Reply With Quote
  #24  
Old 12-02-2017, 07:02 PM
bela41 bela41 is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 23
Hallelujah. Just had this same problem for the first time with one of my HD-300s. It's been problem free for quite a while and then suddenly won't connect.

Tried troubleshooting several ways with no success. Fortunately a quick forum search brought me here and the solution to plug the power back in before plugging the network cable worked like a charm.

Thanks all!
Reply With Quote
  #25  
Old 12-30-2017, 11:16 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,533
I just had an HD-200 that was stuck at the logo screen for about an hour - this method of rebooting without the network cable worked.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #26  
Old 01-05-2018, 08:07 PM
sprucesage sprucesage is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2013
Location: Illinois
Posts: 12
I too have tried Dave's suggestion, but no luck. Sadly, I have reached the end of my faith in Sage. :-( I have spent far too many hours trying to get everything working again, even after initially being excited over the release of Open Source v9. The v9 server software appears to work reliably on my Win 7 Pro PC, at least in terms of its DVR functions. However my HD Theater 300 Extenders have become useless. So, I am not in the market for reliable "clients" for playing back SageTV DVR recordings and stored MP4 files. Perhaps Roku devices?

I have two of what should be operating HD300 units that I would be happy to send for only the price of shipping to whoever can recommend my best option(s).

I get, and appreciate, the excitement of the original SageTV team about the Google acquisition, but, as has happened innumerable times in the past, this was yet another instance of what really appears to have been a case of a large conglomerate (Google) becoming fearful of a really good competitor (SageTV) with superior technology and deciding to buy them out and then abandon their technology. Other well known examples are Betamax versus VHS and Internet Explorer versus Netscape.

Many thanks to all in this forum who have contributed to our collective SageTV experiences!
Reply With Quote
  #27  
Old 01-06-2018, 09:17 PM
Carlton Bale Carlton Bale is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indianapolis, Indiana, USA
Posts: 95
I think the Nvidia Shield TV is your best option. The SageTV Miniclient works well, and you also get Netflix, Plex, Amazon, and pretty much everything else.
Reply With Quote
  #28  
Old 01-06-2018, 10:26 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,533
I agree that AndroidTV devices make a lot of sense. Even if you don’t use it for Sage you can use it for everything else - in most rooms in your house it could be the sole source. It can play pretty much all of the online services and there are even various ways of getting LiveTV ( not that I care about LiveTV) other than Sage like SlingTV or HDHR for OTA channels. And if you still have a SageTV server then it is even that much better.

A MiBox is a cheaper option but some people have had issues with Netflix due to DRM. And it isn’t clear about Amazon given the Amazon- Google war.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
best router to use ttiell Hardware Support 10 08-04-2011 10:07 AM
need reliable router SageGk Hardware Support 14 09-18-2009 08:53 AM
What Router do you use with your MVP mdnttoker SageTV Media Extender 17 02-04-2007 06:08 PM
What Wireless Router to buy? paulbeers Hardware Support 14 07-12-2006 08:15 PM
New Router = New studdering ldavis Hardware Support 2 04-24-2005 01:18 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.