SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-17-2005, 11:25 AM
pvrpenguin pvrpenguin is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2005
Location: Ottawa, ON
Posts: 121
Extender Performance in 4.1

I was happily running Sage 4.0 on my MVP with Matt's plugin and the SageMC 16x9 STV.

When 4.1 came out last week I decided to take the leap and use Sage's built in support for the MVP and even forked over the extra $29.95 in order to make it work since before I didn't require a client licence to use Matt's plugin.

Anyway I am now noticing a huge performance hit since upgrading. Moving between menus takes forever, video stutters now and then and the MVP even decides to reboot itself sometimes.

I never had any of these issues with the SageMC 16x9 STV before so am wondering what the new extender support in Sage is doing to make everything so slow all of a sudden.

Does anyone have any tips on how to increase extender performance in Sage?

Anthony
__________________
Windows 7 64bit (2.5 GHz, 4GB RAM, 2 TB storage), HVR 2250, HD300, HD200
Plugins: Gemstone
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2005, 12:33 PM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,301
The performance of the built in MVP support should be much better than what you were using before. Try enabling debug_logging=TRUE in your Sage.properties file and send us your logs. Something else must be going wrong that's using your CPU.
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #3  
Old 12-18-2005, 10:06 PM
pvrpenguin pvrpenguin is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2005
Location: Ottawa, ON
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by Narflex
The performance of the built in MVP support should be much better than what you were using before. Try enabling debug_logging=TRUE in your Sage.properties file and send us your logs. Something else must be going wrong that's using your CPU.
I tried adding debug_logging=true to Sage.properties but when I restart the service this entry keeps getting removed from the properties file and I don't see any debug files being created. Is there anything else I need to do to enable debug logging?

Thanks,
Anthony
__________________
Windows 7 64bit (2.5 GHz, 4GB RAM, 2 TB storage), HVR 2250, HD300, HD200
Plugins: Gemstone
Reply With Quote
  #4  
Old 12-18-2005, 10:20 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
It has to be set to TRUE (all CAPS), and if you are using the service, you have to make sure the service isn't running before editing sage.properties. If you are using Notepad, make sure Word Wrap is not on.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-19-2005, 12:55 AM
Stuntman's Avatar
Stuntman Stuntman is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hemet, CA - USA
Posts: 784
Has anybody tested which encoding levels work with the MVP? All, most or some?? I'm leaving my default 'great' setting for now, but wonder if a higher level of encoding would pose a problem for the decoder and/or network?
Reply With Quote
  #6  
Old 12-19-2005, 05:24 AM
bobvoeh bobvoeh is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Lake Worth, FL
Posts: 48
I have not upgraded to 4.1 yet, but I'm running 4.0 with Matts MVP Plugin. Works just fine at "DVD Standard" 3.2 gb per hour. I have one MVP Hard Wired and one on a 54g Wireless Bridge. Both play just fine at that setting.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-19-2005, 05:32 AM
blade blade is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,500
I think the MVP is supposed to handle 1.5 - 8 gb/hr.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.