SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 08-24-2018, 06:36 PM
Vitalogy Vitalogy is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 29
SOLVED: Windows 10 1803 April Update = no sound recorded

Hi, forgive me if my post is confusing, English isn't my mother tongue and my knowledge about audio/video codecs is limited.

Last month, I updated (I mean Microsoft updated!) Windows 10 to version 1803 (32 bits). But on this version, SageTV do no record sound. Old recording play fine, new recording has no sound at all.

I started to talk about my problem there: https://forums.sagetv.com/forums/sho...25&postcount=5

Quote:
Thank you!

However it solved half of the problem. Now the new recordings have no sound. (old recordings play fine)

In the mic privacy settings, I enabled the mic access. Still no sound...


EDIT:
I begin to think that it's an hardware problem with my HD PVR 2. While using the HDMI Passthrough I still have the same problem (no sound). I sent an email to Hauppauge. I hope they will able to help me.


EDIT 2:
Good news: It was not an hardware problem. I uninstalled the Windows 10 April update and everything is working fine again.

Bad news: Hauppauge do not reply to my emails. It surprise me because I remember that in the past they had a good customer service. I wonder if they still support the HD PVR 2... I hope so, they should update their driver to make it work win the latest version of Windows (assuming that it's the source of my problem).
Like I said in the "EDIT 2" I unsinstalled the Windows update.

Soon after Hauppauge replied to my email and suggested me to reinstall the Hauppauge Capture software and test it. (I kept this in mind but I didn't test this because I had already reverted to Windows 1709)


Two days ago, Windows automatically updated again to 1803. Same problem again !!

So this time I reinstalled the Hauppauge Capture software, letting it update the drivers. Ten tested it. It word fine! There is sound on video recorded with the Hauppauge Capture software.

I update SageTV
I updated drivers related to sound.
Updated DivX Control Panel.
Changed few setting in SageTV.

Nothing work...

I'm confident that if I uninstall the Windows update it will fix my problem but it will be a temporary solution. So I'm posting this, hoping that someone will have a better solution for me.

If it matter, here my Video/Audio settings in SageTV





I tried to change some "decoder filter" but I'm wondering, when I do change, do I need to close and restart SageTV? Sometime I did, sometime not.



UPDATE 1:
I just tried to play a new recording in PotPlayer. Still no sound. So the problem must be with the recording, not the playing part.

Last edited by Vitalogy; 08-30-2018 at 03:10 PM.
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
April Update - Now No USBUIRT Tuning SteveW Hardware Support 16 08-17-2018 02:00 PM
Warning! Windows 10 1803 kills Colossus dead fbures SageTV Software 4 08-04-2018 11:52 AM
No sound on recorded TV mewnlite SageTV Software 2 11-04-2009 03:12 AM
No sound live tv and recorded playback SeanMD SageTV Software 0 07-29-2009 07:40 PM
Surround Sound on Recorded Shows robertmcox Hardware Support 0 10-02-2003 07:37 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.