SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-28-2008, 11:28 PM
crimkid crimkid is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 18
Another Newbie Question on TV feeds and cable boxes

Here is the setup again, i have 3 tv's in the house, and a fairly beefy server set aside strictly for Sage. If 2 of the TV's will 99% of the time be using basic cable, ie no cable box needed-just direct cable input into the video cards in my machine, and i have 1 small cable box for the higher channels, would this work. It is basically so i can reach the higher channels for the kids to watch their stuff. We tend to have my son watch his stuff on different TV's as the night goes on, so since i have yet to use and install sage, when you are watching regular TV thru it, can i tell if i am watching TV thru the regular cable input? So that when i put him on a different TV, i can make sure his TV is watching cable from the cable box input?

Not sure if i am garbling this up or not.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-29-2008, 01:37 AM
GKusnick's Avatar
GKusnick GKusnick is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5,083
It's not a matter of choosing which TV controls which tuner. The server controls all the tuners centrally. From any given TV, just choose the program or channel you want to watch, and Sage will assign you a tuner that can receive that channel. If you change channels, Sage will release that tuner and assign you a new one (or possibly the same one again) depending on which channel you choose.

If you want to make sure the low-tier channels don't tie up the STB tuner unnecessarily, you can give that tuner a low merit so that it will be chosen last. So channels that can be received by more than one tuner will preferentially use a different tuner, while channels that can be received only through the STB will use it because there's no alternative.
__________________
-- Greg
Reply With Quote
  #3  
Old 09-29-2008, 06:15 AM
crimkid crimkid is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 18
thanks, that explains a lot. I look forward to trying everything out.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-29-2008, 06:46 AM
wado1971's Avatar
wado1971 wado1971 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2006
Location: Stamford, CT
Posts: 345
Gkusnick has pointed out the best approach to the issue... but be aware that SageTV has no real solution to this issue and you'll still run into problems about 5-10% of the time (depending on your viewing habits). Many members have voiced the desire to control tuners via client etc, but as of yet the feature is not available.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2008, 07:24 AM
CollinR CollinR is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,305
Done this several times and never seen an issue.

Just set your encoder merits so analog is always used up first.

The best combo is 2 PVR500s, analog cable to both and 2 cable boxes with Svideo connections and a USBUIRT.

Now you can watch 4 things at once plus you have composites and Svideos left over for things like DVD player/changers, CCTV cameras, you could play with some FTA satelite stuff.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Analog Cable: CBS is bad quality gilded07 Hardware Support 15 09-25-2008 10:58 PM
Better Quality from HD tuner card? joel Hardware Support 0 06-01-2008 09:00 PM
Cable amplifier: affect telephone via cable & suggested layout? Opus4 Hardware Support 29 05-07-2008 09:55 PM
New user question on file sizes and performance Rupp SageTV Software 2 01-24-2008 08:37 PM
Noob question...switching from Snapstream jrapps SageTV Software 1 01-05-2004 04:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.