SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #2601  
Old 02-28-2013, 11:58 AM
18Scoobz 18Scoobz is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 71
Send message from the web interface to YAC infopopup

How hard would adding a way to send a message to the callerid popup from the web server. I am no good with web applications so I can not do this. Could a page be made with groovy to send a message to popup on the tv. So, you could tell your wife to answer the phone she left in the car.
Reply With Quote
  #2602  
Old 02-28-2013, 12:05 PM
Dargason Dargason is offline
Sage Expert
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 516
Quote:
Originally Posted by 18Scoobz View Post
How hard would adding a way to send a message to the callerid popup from the web server. I am no good with web applications so I can not do this. Could a page be made with groovy to send a message to popup on the tv. So, you could tell your wife to answer the phone she left in the car.
I can't answer this, but I think it's an interesting idea.
Reply With Quote
  #2603  
Old 02-28-2013, 05:20 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
What a coincidence! I was also thinking how to do this same thing two days ago. My wife and baby often watch kids shows in the living room while I'm in my Media Room. It would be great to send a discrete popup message to them either via the call ID app or something different.

BTW: I just installed the Skype plugin on my sageTV server for the SageTV InfoPopup plugin. Works great... when I get a call, it displays on my sageTV client.. even on my placeshifter client over Internet. The formatting looks a little odd... with XXX-XXX-XXX@CALLcalleridname. But, other than that, it does the job.

Maybe someone might want to do this if it's not too hard to do?

Quote:
Originally Posted by 18Scoobz View Post
How hard would adding a way to send a message to the callerid popup from the web server. I am no good with web applications so I can not do this. Could a page be made with groovy to send a message to popup on the tv. So, you could tell your wife to answer the phone she left in the car.
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #2604  
Old 03-30-2013, 05:25 PM
cyberlewis cyberlewis is offline
Sage User
 
Join Date: May 2010
Location: Greenwood, IN USA
Posts: 38
Multiple 'SJQ' Menus now showing up in the Web Interface

I performed the upgrade to Sage Webserver that came through today (version 2.38). I also have the SJQ Web UI installed. With version 2.37 of the Sage Webserver, I had a single 'SJQ' menu at the rightmost end of the menu bar at the top of the Web UI. After upgrading to 2.38, I now have 3 'SJQ' menus at the rightmost end of the menu bar; very annoying. Just to see if it would help, I uninstalled the SJQ Web UI, and as expected, all 3 'SJQ' menus went away, but after re-installing the SJQ Web UI, all 3 are back.

Thoughts?
Brian
Reply With Quote
  #2605  
Old 03-30-2013, 05:56 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by cyberlewis View Post
I performed the upgrade to Sage Webserver that came through today (version 2.38). I also have the SJQ Web UI installed. With version 2.37 of the Sage Webserver, I had a single 'SJQ' menu at the rightmost end of the menu bar at the top of the Web UI. After upgrading to 2.38, I now have 3 'SJQ' menus at the rightmost end of the menu bar; very annoying. Just to see if it would help, I uninstalled the SJQ Web UI, and as expected, all 3 'SJQ' menus went away, but after re-installing the SJQ Web UI, all 3 are back.

Thoughts?
Brian
Yeah, I didn't catch this until after I uploaded the new web ui build this morning. This issue is documented here and will be fixed in the next web ui build. Note, however, that there is no ETA for the "next" web ui build. Given that it's nothing more than cosmetic/slightly annoying, I don't think it warrants a new build.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #2606  
Old 04-17-2013, 09:22 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
What's new in 2.39?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #2607  
Old 04-18-2013, 10:11 AM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
What's new in 2.39?
Nothing too exciting. A fix for custom menu injections that prevents a menu from being injected more than once and a fix where the header/footer includes for groovy pages was referencing images with relative paths instead of absolute paths.

The purpose of the release is to deliver the latter fix, which is needed as part of the next sdepg release later this month. I'm adding Schedules Direct config directly from web ui and needed that fix. The former fix just came along for the ride since I was doing a release.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #2608  
Old 08-19-2013, 10:52 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,122
sage we server

lately, when trying to play a program from Sage Webserver on my iPad, I get this error:
HTTP ERROR 503

Problem accessing /sage/DetailedInfo.
Reason java.lang.IllegalStateException: ServletConfig has not been initialized
Caused by: javax.servlet.UnavailableException: java.lang.IllegalStateException: ServletConfig has not been initialized

this is beyond my knowledge.
anyone know a fix I could work on?
thanks
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #2609  
Old 08-20-2013, 10:32 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Did it work correctly before? If so, what did you do before it stopped working?
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #2610  
Old 08-20-2013, 12:25 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,122
to my knowledge nothing, so that's why I am asking where would be a good place to start looking. Would it have anything to do with router access? I can view the Webserver page fine, select files, see new recordings etc...just can't play any of them. For that matter, could I ever?
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #2611  
Old 08-20-2013, 01:58 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Hmm... I think it might have been an automated 'unsuccessful' software update; which may have caused this problem. So, it's not something you might have done directly yourself. I have a feeling it might have been caused by bad Java software update.

Does this problem happen on a normal desktop PC as well; or, does it only happen on your ipad?

If it's just your ipad, check for any recent software changes/updates on it. If it's all your devices, I think you may want to uninstall Java and reinstall the latest Java on your sageTV server PC.
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #2612  
Old 08-20-2013, 02:29 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,122
Quote:
Originally Posted by mkanet View Post
Hmm... I think it might have been an automated 'unsuccessful' software update; which may have caused this problem. So, it's not something you might have done directly yourself. I have a feeling it might have been caused by bad Java software update.

Does this problem happen on a normal desktop PC as well; or, does it only happen on your ipad?

If it's just your ipad, check for any recent software changes/updates on it. If it's all your devices, I think you may want to uninstall Java and reinstall the latest Java on your sageTV server PC.
happens as well on a PC - namely my Sage server. I'll mess with Java and see where that goes

OK, uninstalled 7.25 and reinstalled...no change
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson

Last edited by tvmaster2; 08-20-2013 at 02:48 PM.
Reply With Quote
  #2613  
Old 08-20-2013, 02:48 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
There are a variety of playback methods used for the Sage Webservers and the Mobile Webserver. I believe for the regular web site you needed VLC configured on the server to stream the file, or at least you did at one time.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #2614  
Old 08-20-2013, 04:29 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,122
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
There are a variety of playback methods used for the Sage Webservers and the Mobile Webserver. I believe for the regular web site you needed VLC configured on the server to stream the file, or at least you did at one time.
Hi - yup, believe I have VLC configured and have for a while...I'll check again
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #2615  
Old 08-20-2013, 05:14 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,122
OK, got access back again by basically uninstalling and reinstalling all the plugins that dealt with either remote or web access of some kind.
Now if I can just find the right iPad app to natively stream from Sage Webserver
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #2616  
Old 11-25-2013, 07:56 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
I use the web server on my ipad quite a bit but every time I use it I have to fully enter the username and password. Is there any way to get around this like embedding the user and password in the URL?

This isn't an issue on PCs as browsers like Chrome and IE store the password but for some reason safari on the ipad does not do so.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #2617  
Old 11-25-2013, 09:47 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Recent versions of many browsers stopped supporting this, I believe, but:

Code:
http://user:pwd@hostname:port/sage/Home
That's technically how you'd do it, whether Safari allows it, I don't know.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #2618  
Old 11-25-2013, 09:53 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
It first gives me a phishing warning and then pops up the dialog box asking me for the info so I guess it doesn't work on Safari.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #2619  
Old 01-05-2014, 10:11 AM
svemuri svemuri is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 79
Wiki/Download disappeared?

I am reinstalling my sage setup on a new server and couldn't find my old download. I clicked on the download link in this post as well as in the plugins page. It appears that the whole wiki/downloads page from tools.assemblia is gone. Does any one have a copy or another download location?
Thanks
SV
Reply With Quote
  #2620  
Old 01-05-2014, 10:56 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
As long as you are using Sage 7 you can use the Plugin installer. Does that not work either? And if you are using an older version of Sage you really should upgrade to 7.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
Reply

Tags
web


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: Mobile Web Interface 1.2 jreichen SageTV Customizations 281 06-17-2011 02:20 PM
Can't get Web-based User Interface to install SSBrian SageTV Customizations 3 11-04-2008 08:12 PM
Web User interface link for the metadata file. zzmystique SageTV Customizations 0 06-21-2008 02:26 AM
Idea to enhance the Web User Interface: Messaging jbarr SageTV Customizations 3 05-14-2007 03:59 PM
Linkplayer, Linktheater with SageTV Web User Interface fyodor SageTV Customizations 0 10-08-2006 06:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.