SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-21-2023, 09:37 PM
hedly's Avatar
hedly hedly is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2008
Location: San Diego
Posts: 192
Computer failed

Sooo, it's been a looonnng time since I've been on here. Sage has been plugging away like a champ.

That was until last night when the computer rebooted for some reason and now it can't find the operating system. I can hear a disk cycling so it sounds like the OS drive failed.

I'm debating on whether or not to replace the whole system (specs below) with a mini PC. The system is a few years old and I'm running it as a Sage Media Player (i.e. the recorded shows are on the PC locally...but I do have our music and movies on a separate file server).

I've been debating replacing the system with a MiniPc and then turning our server into a Sage server along with being our file share/server.

So I've got a couple questions.
1) Anything I have to watch out for?
- Known hardware conflicts
- Issues with windows 11

2) what about remotes. If I go with the server option and a mini-PC, I won't be able to use the Hauppauge remote. Used to be that we would use the USB-IRT and that seems to be what people are still using. I also have a logitech Harmony 520 but it never seemed to work as well or as cleanly as the Hauppauge remote.
- What about something like the Rii MX3
- Or the Inteset 4-in-1 Universal
- Can I use any USB-IR receiver dongle?
- Are there any bluetooth HTPC remotes (I did a quick search and didn't see any)

Anything else that I need to consider?

Thanks in advance for any help you all can provide.

Regards,
__________________
hEdly
----------
SageTV 9, 64bit
Hauppauge Quad
AMD A6-3500; 8 GB RAM
Gigabyte A75-UD4H MOBO
Windows 10 Pro 64bit
Receiving Free Over-the-Air HDTV in Sunny San Diego
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2023, 07:56 AM
sic0048 sic0048 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,400
My "go to" computer right now is a used SFF computer with the i5-8X00 CPU chipset (8400 or 8600). You can get something like a Dell OptiPlex 3060 with 16gb of RAM for about $200 off EBay pretty regularly. Most times, even if the listing says "No OS", these machines ran Windows Pro OEM previously and will validate a new Windows installation without any problems or cost.

It's powerful enough for 99% of the needs out there (certainly anything SageTV would require of it). It's new enough that it supports Windows 11, but old enough they are dirt cheap. Plus while that SFF size is smaller than normal, it still offers plenty of space for an extra HD and PCI slots for accessories.

I have a mini computer that I use to drive a touchscreen in my kitchen, but I think you pay a lot for that "form factor" and if size isn't a huge concern, then these used SFF computers are a great option.
__________________
i7-6700 server with about 10tb of space currently
SageTV v9 (64bit)
Ceton InfiniTV ETH 6 cable card tuner (Spectrum cable)
OpenDCT
HD-300 HD Extenders (hooked to my whole-house A/V system for synched playback on multiple TVs - great during a Superbowl party)
Amazon Firestick 4k and Nvidia Shield using the MiniClient
Using CQC to control it all

Last edited by sic0048; 03-22-2023 at 08:07 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2023, 11:01 PM
Striker:WG Striker:WG is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 472
Why can't you continue to use your Hauppauge remote?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-23-2023, 06:40 AM
emveepee emveepee is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 417
Quote:
Originally Posted by Striker:WG View Post
Why can't you continue to use your Hauppauge remote?
The client won't have the IR port that is in the tuner on the server
Reply With Quote
  #5  
Old 03-23-2023, 07:21 AM
KeithAbbott KeithAbbott is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,375
Not sure what else the mini PC would be used for. If you are only planning on using it as a Sage client, have you considered using either an HD300 or using a Fire TV stick with the miniclient instead of a mini PC?
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, Unraid 6.11.5, sagetvopen-sagetv-server-opendct-java11 Docker (version 2.0.7)
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, SiliconDust HDHomeRun CONNECT 4K OTA Tuner
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K Max w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2023, 12:47 PM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 910
i had a similar problem earlier this year.
i replaced my old 5i7 ubuntu NUC with a new 12i5 NUC, moved the m.2 memory after backing it up, and voila, my sagetv has been rock solid since then.
something was failing over time (it always restarted fine, but within 24 hours i would lose connectivity to it) and a new NUC was the solution.
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-31-2023, 12:13 AM
Striker:WG Striker:WG is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 472
Quote:
Originally Posted by emveepee View Post
The client won't have the IR port that is in the tuner on the server
If you have/can get a USB-UIRT you should be able to use the Hauppage remote. Do some googling and see if you can dig up LM Remote Keymap. Was some great software that was around a few years ago. Worked well to allow remotes and keymapping to work. If you can find it, DM me, I probably have an installer kicking around that I could share to you.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB failed HD300's PulsedPower SageTV Marketplace 0 08-18-2014 03:47 PM
API Failed Texas-Hansen Sage My Movies 0 11-07-2013 05:12 PM
Automatic Metadata Failed (Code 10100) IMDB: Failed to parse providerDataUrl: mkanet Batch Metadata Tools 2 10-12-2010 03:22 PM
6.5.5 - Compression Failed geogecko SageTV Beta Test Software 7 01-05-2009 10:50 AM
All Else Failed mpwelk SageTV Placeshifter 2 08-19-2007 06:10 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.