SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2020, 08:31 AM
jbuszkie's Avatar
jbuszkie jbuszkie is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westminster, MA
Posts: 923
Can the web interface remove channels?

My provider added a ton of channels I have to remove. Is there a way to do that from the web interface? I'd rather sit at my PC than have to use the remote on my TV to disable them! I couldn't find anything that would let me do that..

I guess I might be able to use placeshifter....
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2020, 11:46 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,931
Don't think so other than PlaceShifter. It would be nice if you could dump the channel list into Excel and then put 0 or 1 for channels that you want or not.

There is a plugin that lets you export and import a lineup. Maybe you could futz with the text file that it creates
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2020, 11:49 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,931
See info on that plugin here:https://forums.sagetv.com/forums/sho...=lineup+export

It looks like first you have to disable all channels and then import what you want to enable.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server

Last edited by wayner; 10-28-2020 at 02:08 PM. Reason: Forgot to post link
Reply With Quote
  #4  
Old 10-28-2020, 12:11 PM
jbuszkie's Avatar
jbuszkie jbuszkie is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westminster, MA
Posts: 923
That's what I figured... I'll try placeshifter later on....

Thanks,

Jim
Reply With Quote
  #5  
Old 10-28-2020, 02:10 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,931
Quote:
Originally Posted by jbuszkie View Post
That's what I figured... I'll try placeshifter later on....

Thanks,

Jim
You can try that import/export plugin. Enable all channels, export, open the file in excel (or a text editor) and delete the lines for channels that you don't want and then import. A bit of a pain but probably quicker than using Placeshifter or a remote control.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #6  
Old 10-28-2020, 02:12 PM
jbuszkie's Avatar
jbuszkie jbuszkie is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westminster, MA
Posts: 923
Ok.. I'll try it. The link for the plugin didn't come up the first time I read your message.

Thanks again!

Jim
Reply With Quote
  #7  
Old 10-28-2020, 02:18 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,931
Yah, I screwed up and forgot to post the link. There is a bit of a nuance if you are using the unRAID or Linux version of Sage but if you are on Win it will be easier. Worst case scenario is you after to start from scratch, but you may have to do that anyway. You should be able to find the Plugin from the Setup - Install Plugin part of the SageTV UI. It is called "Import/Export Channel Lineup" by 49 studebaker
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #8  
Old 10-28-2020, 02:22 PM
jbuszkie's Avatar
jbuszkie jbuszkie is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westminster, MA
Posts: 923
Yeah.. I'm running in unraid.. so it may be a little more challenging...
Reply With Quote
  #9  
Old 10-28-2020, 02:30 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,931
Me Too. It creates the files in \appdata\sagetv rather than \appdata\sagetv\server. And the files have wonky names like S3BUTV~3 with no extension. You might have to point to that folder when you go to import or, move your edited file to the \appdata\sagetv\server folder.

See this thread: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=65019

Quote:
Used it last weekend and it worked fine for me to. The export created the file in the opt/sagetv directory as noted above, but prefixed by a windows path (i.e. the file name was server\blah blah blah blah.export). i just moved it to the right spot, dropped the path from the filename, and renamed it to .import.

I.e. mv "server\blah blah blah.export" server/"blah blah blah.import"

Lineups imported without issue. This is an old plugin, I remember using it a number of years ago. It's probably no longer maintained.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #10  
Old 10-29-2020, 06:39 PM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 295
I use Placeshifter all the time to manage channels; you can al so do so directly on your server.
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.
Reply With Quote
  #11  
Old 10-29-2020, 08:00 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,931
Quote:
Originally Posted by VCRUser View Post
I use Placeshifter all the time to manage channels; you can al so do so directly on your server.
For sure, but it is painfully slow when you want to disable hundreds of channels and you are pressing - Down, Enter 300 times each. It would be nice if you could disable a range of channels easily or do it by editing a text file in excel.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #12  
Old 10-30-2020, 01:42 AM
crarbo1 crarbo1 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 472
I enable/disable channels via the Batch Metadata Tools (BMT) web interface. It provides a list of all your channels and you check the boxes of the ones you want to disable and at the bottom there is a save button. It works well for me. I can't remember what you have to do to get it going but I don't think it was too hard. For me, I go to http://xxx.xxx.xx.xx:8080/bmt/#status and then click Configure, and then click Channels. If you are already using the Sage TV Web interface then this may work if you use your servers IP address.

Good Luck!
__________________
OS: Windows 10 Pro (64 bit)
Motherboard/CPU/RAM: Gigabyte EP43-UD3/Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz/8 GB RAM
System Drive : Samsung 850 Pro SSD (256 GB)
Recording Drive's: 2 x WD WD4001FAEX (4 TB)
Tuner's: 2 x Ceton InfiniTV 4's
Clients: 3 x Nvidia Shield TV's; Spares: 2 x HD300's
SageTV v9.1.2.662 with OpenDCT v0.5.28
Java 1.8.0_111-b14 (32bit)
Reply With Quote
  #13  
Old 10-30-2020, 06:25 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,931
I tried that but I get "Failed to load channels"
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #14  
Old 10-30-2020, 09:21 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 778
What about using Placeshifter to do the reverse? Disable all channels and then only enable the ones that you want?
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU; 8GB (2 x 4GB); 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: (2) HD300
Client: Mini-Client, ShieldTV
Client: (2) Mini-Client, Fire TV Stick 4K
Reply With Quote
  #15  
Old 10-30-2020, 03:26 PM
KeithAbbott KeithAbbott is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,127
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
I tried that but I get "Failed to load channels"
See this forum post: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=64223

Wonder if that was ever fixed?
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i3-7100T CPU, 32GB Memory, unRAID 6.8.3, SageTV & OpenDCT Dockers
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, 2 x Hauppauge WinTV-HVR-2250 Dual TV Tuner Boards
Clients: Multiple HD300 Extenders
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #16  
Old 10-30-2020, 03:52 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,931
Quote:
Originally Posted by KeithAbbott View Post
See this forum post: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=64223

Wonder if that was ever fixed?
Thanks Keith, it looks like to me it was never fixed. I saw that same error in my log file.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #17  
Old 10-30-2020, 04:06 PM
KeithAbbott KeithAbbott is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,127
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Thanks Keith, it looks like to me it was never fixed. I saw that same error in my log file.
Too bad, that would be a useful feature.
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i3-7100T CPU, 32GB Memory, unRAID 6.8.3, SageTV & OpenDCT Dockers
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, 2 x Hauppauge WinTV-HVR-2250 Dual TV Tuner Boards
Clients: Multiple HD300 Extenders
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feature suggestion - ability to remove channels from lineup while watching them bthurber SageTV Software 5 02-06-2010 12:01 PM
How can I remove select channels from the programming guide dale_ander SageTV EPG Service 2 04-20-2009 05:44 PM
Can you remove channels from your lineup ? squeed SageTV EPG Service 2 09-15-2008 07:07 AM
Remove Double Channels in EPG - HD and SD bond00 SageTV EPG Service 2 08-08-2008 04:19 PM
Remove Channels itons SageTV EPG Service 0 12-04-2005 11:08 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.