SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Phoenix

Notices

Phoenix This forum is for discussing the user-created Phoenix custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-19-2011, 09:07 AM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Phoenix release 405

Changes :

1) Two new landing zones. (Sage and Metro)
2) Fanart backgrounds for landing zones.
3) Music OSD - option added to always show the album cover during playback.
4) Music OSD - Fanart backgrounds supported as a wallpaper type. Note that this adds Fanart backgrounds, if available, to the music backgrounds, and biases the random selection towards artist backgrounds. But you will still see some of the generic music art.
4a) Fixed green bar or right edge of music OSD screen (not everyone was seeing this)
5) Universal Media Browser :
  • Select to Browse : this setting has been there for a while, but only active in the Single List. It is now used for both single list and banner flow. Basically this toggles the behaviour of the Right and Select keys - when enabled, Select navigates deeper into the VFS, and Right shows you the Detailed info for the folder (where you can delete all, or set all watched, etc).
  • Tall List : this is variation on Single List
  • New Option to hide the folder icon in the UMB.
6) Landing Zone Menu updates :
  • "Now Playing" item added to TV and Video (only visible when there is a video file going) and Music (only visible when there is music playing) - this is a menu item that gets you back to the playback screen.
  • "Play DVD" item added to Video menu - plays a physical DVD on clients if there is one in the drive.
7) Lots of little optimizations
8) Detailed Info popup for Folders tweaked so that it works better - you'll see this more often (see 'Select to Browse' above)
9) Music Browser
  • Alpha Filter support - hit numbers to filter the list down to items starting with a particular letter.
  • Action Menu support - Sort / Group on the fly are available. These are not sticky yet. Filters are not supported here yet either.
10) Weather Background flakiness fixed.
11) Action Menu - Grouping has an option now from the action menu to Keep or Prune folders - this gets rid of folders with a single item and promotes that item.
12) A bunch of other stuff.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient

Last edited by bialio; 09-19-2011 at 10:08 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-19-2011, 10:47 AM
wrems's Avatar
wrems wrems is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2007
Location: Marietta, GA
Posts: 1,332
You guys have been busy! Looks great. I like the new tall list. Very nice
Reply With Quote
  #3  
Old 09-19-2011, 10:57 AM
bcjenkins bcjenkins is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,761
I am not seeing this update available on my Linux server. Patience or problem?

B
__________________
Running SageTV on unRAID via Docker
Tuning handled by HDHR3-6CC-3X2 using OpenDCT
Reply With Quote
  #4  
Old 09-19-2011, 10:59 AM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Patience. It'll be out today, but there's a lot of today left
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #5  
Old 09-19-2011, 06:03 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,591
Build 405 is there now... I've loaded it from the repository on my system and it appears to be working well.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-19-2011, 08:18 PM
toricred's Avatar
toricred toricred is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern New Mexico
Posts: 1,729
I see 404 in the repository, but not 405.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-19-2011, 09:24 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
The release notes in the repository didn't get updated - maybe that's what you are seeing?

I see 405 there.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #8  
Old 09-19-2011, 10:44 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
405 installed fine, release notes are 404 as you pointed out.

J
Reply With Quote
  #9  
Old 09-19-2011, 11:27 PM
mdnttoker mdnttoker is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 444
Loving the Tall List.

Thanks for this update, beautiful!
Reply With Quote
  #10  
Old 09-20-2011, 05:54 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,591
My apologies for not updating the release notes in the plugin I need to make a checklist before I post

BTW... I've noticed some odd behaviour in the plugin manager. Sometimes I have to completely exit the plugin and then go back into "Installed" plugins before it shows an update. It took a couple tries for me to see the updated Phoenix in there.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-20-2011, 10:30 AM
[JiF]Mike [JiF]Mike is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 106
I noticed the plugin update while connected to placeshifter. I updated it, and restarted, now placeshifter doesn't connect. Just sits on the "connecting to the server" screen. Maybe I shouldn't have updated from placeshifter!
__________________
SageTV: Athlon 64 X2 4200+ | 4 GB | 1 Tuner | DirecTV via HD-PVR | Windows Home Server 2011
Clients: PlaceShifter | (3) STP-HD200
Primary TV: Samsung 61" DLP 1080p
Bedrooms: Toshiba 32" LCD 1080p
Customizations: Pheonix | Web Server

www.jiff.net
Reply With Quote
  #12  
Old 09-20-2011, 10:39 AM
[JiF]Mike [JiF]Mike is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 106
I just noticed that my custom views are giving me errors now in BMT. They were working fine before the update. Here's the error I'm getting in BMT.

Unknown xml
unknown source: sagevideoimportsv7

None of my custom views show up in BMT post update.
__________________
SageTV: Athlon 64 X2 4200+ | 4 GB | 1 Tuner | DirecTV via HD-PVR | Windows Home Server 2011
Clients: PlaceShifter | (3) STP-HD200
Primary TV: Samsung 61" DLP 1080p
Bedrooms: Toshiba 32" LCD 1080p
Customizations: Pheonix | Web Server

www.jiff.net
Reply With Quote
  #13  
Old 09-20-2011, 10:46 AM
darcilicious's Avatar
darcilicious darcilicious is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2009
Location: Venus
Posts: 1,306
Quote:
Originally Posted by [JiF]Mike View Post
I just noticed that my custom views are giving me errors now in BMT. They were working fine before the update. Here's the error I'm getting in BMT.
See this, I think it applies: http://forums.sagetv.com/forums/show...ewpost&t=57070
__________________
SageTV Server 7.1.x w/Gemstone and Plex Home Theater v1.0.10 w/PlexPass
HD-PVR w/v1.5.6 drivers / Hauppauge IR blaster / FiOS Extreme HD / Motorola QIP6200 / SPDIF+720p Fixed Output
on HP Media Center 8400F (Phenom 9500 QuadCore 2.2GHz, nVidia GeForce 8500 GT)
via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550/HP MediaSmart EX490 WHS w/12TB
Plex Media Server v0.9.9.5 on HP Touchsmart Envy 23 d16qd
Sonos Play:3, Connect / SimpleTV v2 / Roku 2 XS+Plex / iPhone 5 / iPad 2
Reply With Quote
  #14  
Old 09-20-2011, 11:17 AM
Gustovier Gustovier is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2010
Location: Chicago
Posts: 460
A couple of issues and things noticed


1.) First I think you guys made some changes to the x-vfs.xml or maybe the vfs.xml files that ship with phoenix and a lot of users included myself had some custom views based off what was in there. This caused our custom vfs that we create and store in /userdata to have load failures. Darlicious, this is probably your issue. I had to go in and look at what was in x-vfs and make some adjustments to my custom vfs file.


2.) You guys seem to have implemented some image/loading/caching improvements as grid views now perform better on my hd300, thank you for this.

3.) Grid view issue - On first load of a grid view, I notice that the posters will not show, unless I start scrolling or moving around the cursor and then they will load. I will only see maybe 1 poster or no poster and just fan art and summary info until I start scrolling around causing the screen/posters to be refreshed..

4.) SEVERE Grid view issue 2 - When selecting a poster in grid view, I'm not getting any options or information on the movie, it's just showing "Running time: 0 minutes". I think i'm going to have to revert until this gets resolved. (We use grid view heavily for TV and movies )

Last edited by Gustovier; 09-20-2011 at 11:36 AM.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-20-2011, 11:21 AM
[JiF]Mike [JiF]Mike is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 106
Quote:
Originally Posted by darcilicious View Post
Thanks for the suggestion but I'm getting the same errors after trying the suggestions in that post.
__________________
SageTV: Athlon 64 X2 4200+ | 4 GB | 1 Tuner | DirecTV via HD-PVR | Windows Home Server 2011
Clients: PlaceShifter | (3) STP-HD200
Primary TV: Samsung 61" DLP 1080p
Bedrooms: Toshiba 32" LCD 1080p
Customizations: Pheonix | Web Server

www.jiff.net

Last edited by [JiF]Mike; 09-20-2011 at 11:24 AM.
Reply With Quote
  #16  
Old 09-20-2011, 11:44 AM
RedR's Avatar
RedR RedR is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Dallas TX
Posts: 204
Oddly enough, this update fixed displaying of my recording conflicts icon.

...Yes I know, chances are its related to a conflict of this or that, which just highlights the issues w/ the current system we have in place.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-20-2011, 11:54 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,591
Exclamation VFS.XML

Sorry, I should have noted as well, that we got rid of the vfs.xml and that we only have the x-vfs.xml. (I put a post in the bmt forum, but not here )

First a bit of history...
vfs.xml was an older vfs file that I created a long time ago for bmt, but later, bailio added a lot more structure (and better naming) to another file, x-vfs.xml. So, for some time we running in parallel, which meant lots of duplication views,etc. Since we are still in beta, we felt it would be best to remove the vfs.xml and move forward with the better, x-vfs.xml file.

You can still download the older vfs.xml if you want, but it would be better to move to the x-vfs.xml names.

I should have made this very clear from the start, so sorry for the headaches that this caused
Reply With Quote
  #18  
Old 09-20-2011, 12:08 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Quote:
4.) SEVERE Grid view issue 2 - When selecting a poster in grid view, I'm not getting any options or information on the movie, it's just showing "Running time: 0 minutes". I think i'm going to have to revert until this gets resolved. (We use grid view heavily for TV and movies )
Is this just on movies or on TV and movies?
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #19  
Old 09-20-2011, 12:46 PM
[JiF]Mike [JiF]Mike is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 106
Well I learned a few things, so that's good!

In case anyone else runs into this problem, the new view-source name for "sagevideoimportsv7" is "pheonix.view.default.videofolders"

That took me a while to figure out. Once I swapped the name in my menus though, everything started working again.
__________________
SageTV: Athlon 64 X2 4200+ | 4 GB | 1 Tuner | DirecTV via HD-PVR | Windows Home Server 2011
Clients: PlaceShifter | (3) STP-HD200
Primary TV: Samsung 61" DLP 1080p
Bedrooms: Toshiba 32" LCD 1080p
Customizations: Pheonix | Web Server

www.jiff.net
Reply With Quote
  #20  
Old 09-20-2011, 12:54 PM
Gustovier Gustovier is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2010
Location: Chicago
Posts: 460
Quote:
Originally Posted by bialio View Post
Is this just on movies or on TV and movies?
It is on Both, no matter on what view I use to supply the "content" Grid functions incorrectly as I noted..


As another issue, the "Tall" browser was not added to menu editing (yes i know the menu editing functionality is still very beta) as a browser choice. What string do I put in there in the XML to use this view?

*nevermind figured out the string..

Last edited by Gustovier; 09-20-2011 at 01:03 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phoenix API stuckless SageTV Customizations 264 03-17-2011 11:36 AM
Phoenix build 309 Available stuckless Phoenix 23 03-17-2011 06:40 AM
SageTV Release Candidate V6.5.8 is Here! (& v6.5.9 release) Narflex SageTV Beta Test Software 1 02-03-2009 04:10 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.