SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-11-2010, 05:05 AM
cord cord is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Austin, TX
Posts: 80
HD300 crashes hard when playing a certain blu ray rip

I have two HD200s and a new HD300. I have the latest firmware on the 300, and I've tried it with the last three firmware releases, with the same result.

The movie in question is Die Hard 2, from the 4 disc set. (I know, no critiques necessary...it was cheap.) The crash happens in exactly the same place, every time, just about a minute into the movie. When it hits that point, the HD300 shuts itself off completely, with no errors or other warning. If I just turn it back on with the remote, it seems to start up just fine, but it won't play any video, no matter what the format. I have to unplug it from the wall to get it to work again.

The same video plays just fine on the HD200s, running a much older firmware version. I haven't tried it with any of the new versions, because my HD200s work perfectly and I don't want to mess up a good thing.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2010, 06:10 AM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
I don't think you'll find many here with the Die Hard BluRay set, we have better taste (j/k, I actually have them all on DVD even the terrible #4).

I think you should probably submit this to Sage for them to review. You could try re-ripping and seeing if maybe there was some lost data there that maybe the HD200 was able to skip over but the HD300 just doesn't like. Most likely though, it is probably something the disc (or in this case the rip) does that the HD300 just doesn't like and Sage just needs to add something into the firmware to handle that oddity.
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2010, 10:20 AM
phantomii phantomii is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: North Carolina
Posts: 158
Actually if you look back at this posting I described this issue several months back:

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=49159

In my case the movie crashed hard when Willis is outside the airport terminal in the begining few minutes of the movie. Since this time I have seen similar issues with other Blue Ray Disks but the issue is usually very repeatable at a specific point in any specific title.

Would be nice to see a solution.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-20-2010, 05:23 PM
Ervy Ervy is offline
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3
Thumbs up Should be fixed now

They fixed this in the 20101209-0 beta firmware for the HD300 extender. To get it, boot into the extender in standalone mode, go to Settings, System Update, type 2382 (numeric equivalent of BETA) and it should now say "Update Beta Firmware", and Check for Updates to get the latest.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just the Main Movie RIP of Blu-Ray --- Possible? lpitman General Discussion 5 10-15-2009 04:17 PM
Blu-Ray rip .sup files camens SageTV Media Extender 0 03-01-2009 12:21 AM
Client crashes trying to play Blu-Ray files (rant) AtariJeff SageTV Software 1 01-09-2009 06:38 PM
HD-100 Blu-Ray Rip to MKV Settings skyeclad SageTV Media Extender 15 01-07-2009 10:10 AM
No audio from Blu-ray rip SageGk SageTV Media Extender 10 08-25-2008 06:30 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.