SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #81  
Old 02-05-2018, 12:07 PM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,301
I haven't used the Docker container before so I don't have any ideas to suggest.
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #82  
Old 02-05-2018, 06:03 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by Narflex View Post
I haven't used the Docker container before so I don't have any ideas to suggest.
I'm not sure that it's just Docker related. Maybe, but I won't know till I have time to test.

What sort of logging can I get you that may help with this?
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #83  
Old 02-06-2018, 01:37 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Ok. Got a new server docker set up and pointed it to the new encoding server. All was working great until I added my limited amount of plugins.

Same problem came back. Now I'm removing plugins to identify which one is causing the issue.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #84  
Old 02-10-2018, 12:20 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,515
Not sure what to tell you. I know that I never see this type connection errors in my logs, but, I also don't run an encoding server.

Based on the error "connection refused", I would look at the network encoding server. ie, the docker container's network appears to be fine, since you can connect to sagetv, so the logical thing would be that the VM is blocking your connection. Given that the VM is windows, are you sure, it's not throwing up a firewall??

In doing some googling I found this question/answer.

They basically distill it down to this..

Quote:
You are trying to connect to the wrong IP/port.
You have not started your server.
Your server is not listening for connections.
On Windows servers, the listen backlog queue is full.
That last one is especially interesting, given you are running a Windows server (in a vm).

Have you looked at the network encoding log on the server to see what errors it is complaining about.

If you are running a VM and you are configuring sagetv to use a network encoder on the VM how is it gettings it's IP? Does it change? Does sagetv need to be explicitly aware of it's IP address?

I really does appear to be a networking issue, but I really don't think it has anything to do with docker itself.
Reply With Quote
  #85  
Old 02-10-2018, 01:52 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,131
Don't know if you have tried passing through a Nic to the VM or if you are using the Virtual Nic from unRAID. I have always used a Nic passed through to any VM I have SageTV on. Don't remember any problems like this going with a passed through nic rather than the virtual nic from unRAID.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #86  
Old 02-10-2018, 02:05 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,311
Quote:
Originally Posted by BobPhoenix View Post
Don't know if you have tried passing through a Nic to the VM or if you are using the Virtual Nic from unRAID. I have always used a Nic passed through to any VM I have SageTV on. Don't remember any problems like this going with a passed through nic rather than the virtual nic from unRAID.
I haven't tried that yet, but this config was working for months. I think over a year then it suddenly started having issues.

The really annoying part is that some recordings are perfect and some have nothing but issues.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV as a network encoder / recording on network encoder works, not from server perfessor101 SageTV Software 0 06-21-2014 05:59 AM
Network Encoder Problem nox71 SageTV Beta Test Software 0 06-22-2010 07:23 PM
Weird Network Encoder Problem interloper SageTV Beta Test Software 0 04-09-2009 06:50 AM
HD-PVR as network encoder problem phelme Hardware Support 9 07-28-2008 12:38 AM
Problem setting up network encoder Alfiegerner SageTV Software 1 12-29-2006 11:30 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.