SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Placeshifter

Notices

SageTV Placeshifter Discussion related to the SageTV Placeshifter application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV Placeshifter software application should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-15-2006, 07:20 AM
Boxpin's Avatar
Boxpin Boxpin is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 48
Playback video is larger than viewable area.

When watching video, whether full screen or not the playback is larger than the video window. I am seeing the upper left expanded to about 2/3 the screen. So I am not seeing the lower right at all. The frame is off. I tried to attach a screen shot but it is blank so I attached a simple diagram to show what I see. Ideas???



http://www.boxpin.com/sagetv
__________________

Last edited by Boxpin; 09-15-2006 at 07:29 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-21-2006, 08:53 AM
Silky1 Silky1 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 32
I'm seeing the exact same thing!! Does anyone know how to correct this?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-21-2006, 09:20 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,615
Just guessing at things to look at: Does adjusting the Aspect Ratio Settings in Detailed Setup -> Multimedia do anything? Are you using secondary monitor resolution that is larger than the primary monitor?

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-21-2006, 09:50 AM
jbarr's Avatar
jbarr jbarr is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Location: Anderson, SC
Posts: 419
You didn't specify what your output is (S-Video, VGA, etc.) I had the exact same problem with my S-Video connection, and I had to play with SageTV's Video/Audio settings in Setup > Detailed Setup > Video/Audio. I'm using an nVIDEA card, and "default" SageTV settings did not work properly.
__________________
-Jim Barr
SageTVTips.com


HTPC: AMD ASUS M2N-E Socket AM2 Motherboard; Athlon 64 3200+ Orleans 2.0GHz; 2GB RAM; eVGA 256MB Geforce 7300LE; 1x40GB IDE HDD (OS), 2xSeagate Barracuda 320GB SATA HDD (Recordings); Antec Overture II Case; Windows XP Pro SP2; SageTV v6.5
STV: SageMC
Video sources: Currently, none. I'm using SageTV for Music, Photos, and Video playback.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-21-2006, 12:43 PM
Silky1 Silky1 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by jbarr
You didn't specify what your output is (S-Video, VGA, etc.) I had the exact same problem with my S-Video connection, and I had to play with SageTV's Video/Audio settings in Setup > Detailed Setup > Video/Audio. I'm using an nVIDEA card, and "default" SageTV settings did not work properly.
Jbar,
I'll try that this evening. I have a NVidia GeForce4 outputing via S-Video. Do you recall which settings you had to tweak in order to correct?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.