SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-21-2008, 10:50 PM
IVB's Avatar
IVB IVB is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2003
Location: Oak-town, CA
Posts: 1,083
How to debug sudden freezing on both (all) extenders?

I have a single server that I use for CQC, SageTV. It's got a crapload of stuff running on it.

SageTV has always been solid, but suddenly both extenders will freeze or not playback correctly if I watch a show then stop. I did muck around with another server, but not this one.

I'm not too good with network stuff, which I suspec this is. How would I go about debugging why this is suddenly happening?
__________________
------------------------------------
My Home Automation YouTube channel
Reply With Quote
  #2  
Old 08-21-2008, 11:01 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Just curious.
What firmware version is your HD100 running?
And what version of SageTV on your server?
Is this with any content or specifically with SD, HD or HD-PVR (h.264)?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2008, 10:45 AM
IVB's Avatar
IVB IVB is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2003
Location: Oak-town, CA
Posts: 1,083
Andy - can you move this to the SageTV Beta Software forum? More info here, looks like it's *not* a media extender issue rather either a SageTV service or general beta wackiness issue.

I'm on beta 20080604 for firmware, 6.4.4 for SageTV. Its with any content, almost. See below. Before blindly upgrading to the latest versions, i'd like to post this to see there's any reason for me to think that will work.

I did some more tests, turns out my server and one HTPC also have playback issues. I literally never use those machines now that I have 2 HD-100's.

I disabled Service Mode, now I *can* watch on any client, but...
1) only one client can be connected at a time. As soon as I even power on a 2nd HD-100 (even leaving in standby mode) or startup SageTVClient, it all goes wacky.
2) It seems that recordings in the past week-ish (ever since the behavior started) are problematic to render. The most common problem is that they playback normal, but the timeline appears to move ahead 3-5minutes per second, thereby ending a 30min program in 10seconds.
__________________
------------------------------------
My Home Automation YouTube channel
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2008, 11:02 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,615
Quote:
Originally Posted by IVB View Post
Andy - can you move this to the SageTV Beta Software forum?
No, the beta is closed. I suggest upgrading to the release versions of SageTV and the firmware because a lot of things have changed since your version. And, if you contact SageTV, that's what they'll ask you to do anyway.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-22-2008, 11:21 AM
IVB's Avatar
IVB IVB is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2003
Location: Oak-town, CA
Posts: 1,083
ah, ok then, I've been away for a week, didn't realize it went GA.

Makes sense, will do.
__________________
------------------------------------
My Home Automation YouTube channel
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Sage Extenders wayner SageTV Media Extender 1 07-30-2008 12:03 PM
Multiple tuners, multiple extenders watching live streams tommymc General Discussion 4 07-03-2008 02:58 PM
UPnP support for extenders? salsbst SageTV Studio 0 01-08-2008 06:29 PM
Sage freezing all of a sudden johnw SageTV Software 0 11-26-2006 08:51 AM
Please clarify extenders for interested buyer minimatt SageTV Media Extender 12 02-16-2006 06:02 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.