SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-17-2010, 02:52 PM
broconne broconne is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2009
Location: Cary, NC
Posts: 306
HD300: Motion Problems [RESOLVED w/ beta firmware]

Just got my HD300 today.
I am having severe problems with motion on several of my Bluray's that have been backed up to MKV files. Nothing, loses sync - but the motion of people, etc is very jerky..

I wonder if it is related to the 24 FPS that most of these are shot in? My TV does not have 24FPS, so I don't have that output mode selected. However, I did not have this problem with the HD200.

Anyone seen anything similar?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-17-2010, 03:01 PM
broconne broconne is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2009
Location: Cary, NC
Posts: 306
Little update - it doesn't seem to affect all of my Bluray MKV backups, just some of them.. Although, I don't see a common denominator among the affected.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-17-2010, 03:22 PM
calbaby calbaby is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pacifica
Posts: 25
I'm having similar problems with avi's that were from HD broadcast television. The video and voice are in sync but it seems to be dropping frames.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2010, 03:27 PM
broconne broconne is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2009
Location: Cary, NC
Posts: 306
I am not even sure if I can describe it as frames being dropped.. it is almost like it is being played back at the wrong frame rate? Almost like it is playing it back at 24 FPS even though my TV doesn't support that and I don't have it selected as an option..
Reply With Quote
  #5  
Old 09-17-2010, 03:33 PM
calbaby calbaby is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pacifica
Posts: 25
For me, I was watching Rubicon and there was a scene with someone's hand rapping on a wooden table and it looked like it was in slow motion. I could see multiple frames of the hand.

I agree it looks like 24p. I only have a 720p display and it doesn't give an option to playback in 24p.

I've submitted a bug report. Hopefully I'll hear something soon.

Last edited by calbaby; 09-17-2010 at 03:35 PM. Reason: Forgot to add something
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2010, 04:01 PM
impro impro is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2006
Posts: 268
Work around your native output switching.
I am pretty sure the hd300 has problems with 1080P60
For some reason I can not run 1080p60 on my 1080p tv
Not a big deal since I only need 1080p for 1080p24 and the 1080p24 is excellent.




Quote:
Originally Posted by calbaby View Post
For me, I was watching Rubicon and there was a scene with someone's hand rapping on a wooden table and it looked like it was in slow motion. I could see multiple frames of the hand.

I agree it looks like 24p. I only have a 720p display and it doesn't give an option to playback in 24p.

I've submitted a bug report. Hopefully I'll hear something soon.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-17-2010, 04:06 PM
broconne broconne is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2009
Location: Cary, NC
Posts: 306
Quote:
Originally Posted by impro View Post
Work around your native output switching.
I am pretty sure the hd300 has problems with 1080P60
For some reason I can not run 1080p60 on my 1080p tv
Not a big deal since I only need 1080p for 1080p24 and the 1080p24 is excellent.
Impro,
Thanks - although I am not sure what you are suggesting.. I have the same problem with native output switching on/off. I also have the same problem if I disable native output switching and set the resolution to 720p.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-17-2010, 04:23 PM
broconne broconne is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2009
Location: Cary, NC
Posts: 306
I take that back..

I dropped it down to 720p, then back up to 1080i and now the videos that were not smooth are now smooth.

There does seem to be a problem with 1080p playback of certain content.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-17-2010, 05:18 PM
calbaby calbaby is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pacifica
Posts: 25
Here's the response from support,

Thanks, we're able to reproduce this problem and are looking into a
solution. For now, there is a workaround though. If you use an output
resolution of 1080p24 or 1080i then the files will playback OK (obviously
not a fix, but it should allow you to watch them in the meantime)
Reply With Quote
  #10  
Old 09-22-2010, 02:45 PM
broconne broconne is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2009
Location: Cary, NC
Posts: 306
Latest HD300 Firmware 9/22/2010 fixes the issue I was seeing with motion on 24FPS MKVs.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beta 7.0.16 will not start - Resolved with updated file dvd_maniac SageTV Beta Test Software 36 10-16-2010 03:23 PM
20100712 0 HD200 Beta Firmware - DVD Playback Problems DMT SageTV Beta Test Software 4 07-16-2010 07:06 AM
HD-100 Overscan problems with new beta firmware AzJazz SageTV Beta Test Software 2 06-10-2009 11:14 PM
Latest Beta Firmware DHCP problems bialio SageTV Beta Test Software 3 05-30-2009 07:41 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.