SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-23-2013, 07:58 PM
ChrisNH's Avatar
ChrisNH ChrisNH is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2009
Location: New Hampshire
Posts: 52
HD200 slow when connected to server

Hi,

I finally got an HD200 and I am experiencing extremely slow performance when connected to the server. Menus crawl never mind playing video. I have it on a wireless N network using an adapter the previous owner had used. It seems to connect ok. I would expect that perhaps video playback would be choppy but not the menus themselves to be so sluggish.

I am currently at firmware 20100909 0

The server is running on a athlon x-2 3800 cpu, 2GB memory, 2 TB of storage. It runs sage very nicely.

I can connect to the server and navigate with place shifter no problem.

edit: I also did a complete reset. The network set itself up a little better but the thing is still wonky.

Any troubleshooting suggestions to start?

Hooked the server and the HD200 to a spare router directly and the lag issue went away. Clearly my wireless was not up to snuff although I was surprised it was so severe. At least I know what to work on

Last edited by ChrisNH; 09-23-2013 at 09:10 PM. Reason: Solved my problem, sort of.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2013, 09:52 AM
ChrisNH's Avatar
ChrisNH ChrisNH is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2009
Location: New Hampshire
Posts: 52
Fixed

The solution...

I took an old 300mbs wireless N router I had lying around and put DD-WRT on it. I then set it up in "client bridged" mode. I plugged my HD200 into that and put the server in the basement on the "master" router. This seems to work well and has solved the issues I was experiencing with menu and streaming performance.

As a bonus a few legacy Wireless-G things were also put on the bridge removing the last of my legacy mixed mode devices from every day use. The best part was that it was sort of free.

Chris
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD200 = slow GJSNeptune SageTV HD Theater - Media Player 13 11-04-2009 05:00 PM
HD200 connected outside network woribhabor SageTV Media Extender 1 11-02-2009 05:35 PM
HD200 connected to PC speakers brewston SageTV Media Extender 8 10-11-2009 02:50 PM
hd200 connected to modem? ttiell SageTV HD Theater - Media Player 8 10-09-2009 12:13 PM
Accessing files on usb device connected to HD200 from XP clarenceb5 SageTV HD Theater - Media Player 1 08-19-2009 03:39 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.