SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-10-2005, 01:46 PM
01blacksnake 01blacksnake is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 14
Exclamation Need help with my Hauppauge pvr-500MCE and recording!

Hey everyone... thanks in advance.

I recently bought a hauppauge pvr-500MCE for my windows XP system (I know it was optimized for use on MC editions of XP, but was told I could use the card).

I've been trying to connect my VCR to the card to copy over some old VHS tapes onto my PC.

I've had a hell of a time finding an application do this with! I've tried the SageTV recorder, but I guess the recorder doesn't support the pvr-500MCE.

I'm really hoping that someone knows of a product that will allow me to record these VHS tapes onto my PC.... thanks!

-Ray
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2005, 02:16 PM
phantomfsoc phantomfsoc is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mississauga, Ont.
Posts: 227
I use SageTV to record my old home videos. I setup the capture cards input and then hook up my vcr. I then make a timed recording of whatever length the VHS is and thats it. They always come out fine
__________________
"JUST WHEN YOU THINK YOU GOT IT...... YOU GET A NEW TOY TO START OVER WITH"
AMD xp 2500, 512m DDR, MSI 6600Gt 128, SageTV Client 6.12, Toshiba 34hf83 HDTV
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2005, 02:30 PM
ke6guj ke6guj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,355
SageTv should work just fine, just not SageRecorder
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2005, 02:40 PM
01blacksnake 01blacksnake is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by ke6guj
SageTv should work just fine, just not SageRecorder
Hm... having issues with that, too.

How about a strict recorder that would work? any ideas?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2005, 02:49 PM
01blacksnake 01blacksnake is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 14
I am trying to "add new source" in SageTv and I keep getting errors.

I select the hauppauge tuner #1, then select to "captuer composite" since my VCR is hooked with red/yellow/white audio/video cables to my hauppauge card.

Then I select "con't configure tuning," and "do not use programming guide."

When I try to view the vcr output, I just see a blank screen.

I also get the "There was a problem accessing the filesystem for playback" save.Playback.Exception:Error(-3,0x80040154).

Last edited by 01blacksnake; 10-10-2005 at 03:00 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 04:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.