SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV International User Forums > SageTV United Kingdom

Notices

SageTV United Kingdom SageTV and SageTV Recorder Users from the UK - This forum is for you to post about specific issues using SageTV software in the UK.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-26-2009, 12:54 PM
taylormadearmy taylormadearmy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 197
UK Freeview Retune

Hi All,

Can anyone tell me what the Freeview retune means for UK SageTV users?

http://www.freeview.co.uk/freeview/R...September-2009

What steps do we need to take if any when it happens on the 30th September?

Many Thanks!
T
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2009, 07:26 PM
jaminben jaminben is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norwich, UK
Posts: 1,754
Send a message via MSN to jaminben
Quote:
Originally Posted by taylormadearmy View Post
Hi All,

Can anyone tell me what the Freeview retune means for UK SageTV users?

http://www.freeview.co.uk/freeview/R...September-2009

What steps do we need to take if any when it happens on the 30th September?

Many Thanks!
T
Yeah, this is going to be a right royal pain in the butt. I'm going to backup my Sage install first of all then try out the new channel tuning thingy as I've not got round to trying it yet.

One bonus is the statment about Freeview HD,

The retune will pave the way for Channel Five to become as widely available on Freeview as the other terrestrial channels at digital television switchover. In addition technical preparations for future improvements to the Freeview service (such as Freeview HD) are being made.

I guess we'll need new tuners for these new HD services

Cheers

Ben
__________________
Server - Win7 64bit, 2.4Ghz Intel Core 2 Duo, TBS 6284 PCI-E Quad DVB-T2 Tuner, 3 x HD200 & 1 x HD300 extenders
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2009, 02:35 AM
fac13 fac13 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Posts: 199
Agree with all that. Here's how I plan to do it: -

1) Use scanchannelsbdauk to generate a list of channels and frequencies after the change has take place.

2) Look for the ones which are changing - only BBC4/Cbeebies,Five,E4 and ITV4 I think.

3) Take Sage down and edit the frq files for my freeview tuners to reflect the new mux (tsid) and frequency values.

4) Restart Sage.

Scanchannels doesn't actually tell you the tsid numbers and corresponding mux names, it just groups the channels by the frequency the mux is transmitted on, but you can deduce them by looking at the tsid in the old frq file for other channels in that mux. I suspect the actual tsid values may be different in different regions, and I'm sure the frequencies are, but for Winter Hill they are: -

Mux tsid frequency
MUX1 4104 754000000 (BBC4/Cbeebies is moving here from MUXB)
MUX2 8203 834000000 (FIVE is moving here from MUXA)
MUXA 12290 850000000 (ITV4 and E4 are moving here from MUX2)
MUXB 16384 842000000
MUXC 20480 786000000
MUXD 24576 810000000

Using that information I'm fairly sure I can prepare amended frq files in advance, but I intend to do the scanchannelsbda step anyway to make sure I haven't misunderstood something

I use Digiguide and Stéphane's importer, but doing it this way I don't think I will need to make any changes to them.

Any comments on my cunning plan?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-27-2009, 05:46 AM
Nick_W Nick_W is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 215
Quote:
Originally Posted by fac13 View Post
Agree with all that. Here's how I plan to do it: -

1) Use scanchannelsbdauk to generate a list of channels and frequencies after the change has take place.

2) Look for the ones which are changing - only BBC4/Cbeebies,Five,E4 and ITV4 I think.

3) Take Sage down and edit the frq files for my freeview tuners to reflect the new mux (tsid) and frequency values.

4) Restart Sage.

Scanchannels doesn't actually tell you the tsid numbers and corresponding mux names, it just groups the channels by the frequency the mux is transmitted on, but you can deduce them by looking at the tsid in the old frq file for other channels in that mux. I suspect the actual tsid values may be different in different regions, and I'm sure the frequencies are, but for Winter Hill they are: -

Mux tsid frequency
MUX1 4104 754000000 (BBC4/Cbeebies is moving here from MUXB)
MUX2 8203 834000000 (FIVE is moving here from MUXA)
MUXA 12290 850000000 (ITV4 and E4 are moving here from MUX2)
MUXB 16384 842000000
MUXC 20480 786000000
MUXD 24576 810000000

Using that information I'm fairly sure I can prepare amended frq files in advance, but I intend to do the scanchannelsbda step anyway to make sure I haven't misunderstood something

I use Digiguide and Stéphane's importer, but doing it this way I don't think I will need to make any changes to them.

Any comments on my cunning plan?
1. I use a different program, but yes, that's what I will be doing.

2. Yes. Complete list here: http://www.digitaluk.co.uk/__data/as...e_briefing.pdf

3. Yes.

3b. Make sure channel numbers are as you want them in DigiGuide.

3c. Run DG2XML on its own.

4. Yes.

4b. Re-import frq files into Stephane's importer.

4c. Run import.

Whether all the above is necessary I don't know. However, I do know the above method will work

Also, I live in the Winter Hill area, so I've got this to do another two times before Christmas

HTH,

Nick.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-27-2009, 08:22 AM
jaminben jaminben is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norwich, UK
Posts: 1,754
Send a message via MSN to jaminben
Thought about it some more and here's what I'll be doing.

1. Stop SageTV.
2. Backup Sage install.
3. Rescan for channels (in the AM & PM I suppose to get all channels).
4. Find what the new frequencys are for the affected channels within the .frq.
5. Copy those frequencys to the backed up Sage .frq files replacing the old frequencys only.
6. Copy the backed up file back to its original place....... bit over the top copying the whole backup over but it makes sure the only thing thats changed is the .frqs.
7. Restart Sage.

Fingers crossed all will work. No need to mess with the channel numbers, DG2XML etc....

__________________
Server - Win7 64bit, 2.4Ghz Intel Core 2 Duo, TBS 6284 PCI-E Quad DVB-T2 Tuner, 3 x HD200 & 1 x HD300 extenders
Reply With Quote
  #6  
Old 09-27-2009, 02:02 PM
brewston brewston is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey
Posts: 719
Since I just setup a new server on 6.2.2 I got use the new channel setup pages and was impressed by the 'scan for updates' bit of it. With an existing lineup, you can scan to see updated changes and get a chance to review them before adding to your lineup, you can see when the physical channel has changed etc (Although be sure to accept the new physical channel before trying to preview it) if you don't like any of the update channel changes, it doesnt effect the existing stuff
__________________
Tecra M5, 2 x HD200, 2 x HD300
2 x PCTV 290e
Win 7, Sage 7.1.9, Phoenix 2 STV
Stephane's XMLTV Importer, Digiguide,
Reply With Quote
  #7  
Old 09-30-2009, 03:08 AM
bunch92 bunch92 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Location: France / UK
Posts: 335
10 am , everything still working ok on my system ...
__________________
Server : Asus M4A79XTD Evo / AMD Phenom II X4 955 @ 3.2GHz / 4Gb RAM / Win 10 64-bit / Cinergy 2400iDT (French Freeview - TNT) / 2 * Hauppauge NOVA-HD-S2 (UK Sky) / TT CT-3650 CI / HDD : 4.5 To / Sage V7 / XMLTV Importer / EPG from WebGrabPlus+/ LM DVB Recorder for all tuners / 2 Clients : STP-HD300
Reply With Quote
  #8  
Old 09-30-2009, 06:55 AM
jaminben jaminben is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norwich, UK
Posts: 1,754
Send a message via MSN to jaminben
Quote:
Originally Posted by bunch92 View Post
10 am , everything still working ok on my system ...
Don't think it happens until 12.00 (midday).

Just re-tuned mine and its all working again

Only channel I can't get now is ITV3 but I don't think I'm missing anything there.
__________________
Server - Win7 64bit, 2.4Ghz Intel Core 2 Duo, TBS 6284 PCI-E Quad DVB-T2 Tuner, 3 x HD200 & 1 x HD300 extenders

Last edited by jaminben; 09-30-2009 at 07:31 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-30-2009, 11:00 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,944
Quote:
Originally Posted by jaminben View Post
Only channel I can't get now is ITV3 but I don't think I'm missing anything there.
"Life" is the only thing that comes to mind (the programme, not an insult ).

I just did the usual, disconnected one of my tuners from the lineup and scanned, compared and made changes, reattached lineup. No problems.

Channels changed for me:
Five, ITV3, ITV4, ITV2+1 and Virgin1 (the latter may have changed a while ago, I tune it from Cable).
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 16GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x4TB SATA3 Parity Drive, 2x3TB + 1x4TB SATA Array, 1x TBS 6284 PCIe DVB-T2 Quad, 2x TBS 6205 PCIe DVB-T Quad, Cable TV from TBS2603 sat/IP, IPTV via Telly & node-ffmpeg-mpegts-proxy, unRAID 6.6.6, TVheadend for recording back end, OpenDCT, SDEPG, SageTV 9
Clients: 3 Nvidia Shields, 2 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #10  
Old 09-30-2009, 01:27 PM
pjwerdna pjwerdna is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: UK, Slough
Posts: 395
Well after 1.5 hours of fiddling Ive got all three tuners retuned!

Ended up doign a full rescan as so many channels had moved. Also forgot one of the DVB-T ones uses a slightly differant frequency value in the frq file, so had to do everything twice for that tuner.

Hate the new channel scanning/mapping interface. (forgot theyd changed it) Seems to take many more keypresses to get everything done.

Of course as Ive been viewing all the channels SageTV now thinks I like what ever program was showing at the time I checked the channel. So Ive several days of telling it not to record stuff ahead
__________________
SageTV Server : Akasa Inifiiti Case, Gigabyte GA-P35C-DS3 MB, 8600GT, Core2 Duo (E6850 3GHz), 4GB RAM, ~6TB Filestore , Nova-TD500, TBS 6280, SageTV 7.1.9
New Client 2 :MSI P67A-GD53, i5 2500K Quad core (3.3GHz), 12GB, Windows 10 Pro (and test SageTV 9 Install)
Sage Client 1 : HD300, Logitech Harmony One
Reply With Quote
  #11  
Old 09-30-2009, 02:21 PM
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 915
I lost ITV3+1, no other real issues.

My main problem is working out which tuner is which....
Reply With Quote
  #12  
Old 09-30-2009, 02:24 PM
taylormadearmy taylormadearmy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 197
I think everything is ok for me. One thing that had me very confused is that ITV2+1 is showing up as ITV - is there anyway to change its name?

(I find the whole channel tuning interface incredibly non-intuitive and confusing - is it just me?)

Cheers
T
Reply With Quote
  #13  
Old 09-30-2009, 02:29 PM
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 915
Quote:
Originally Posted by taylormadearmy View Post
I think everything is ok for me. One thing that had me very confused is that ITV2+1 is showing up as ITV - is there anyway to change its name?

(I find the whole channel tuning interface incredibly non-intuitive and confusing - is it just me?)

Cheers
T
I just went to the freeview site and it said that channel is 'ITV regional channel' - in England and Wales it will show ITV2+1 24 hours.

So I guess thats why its changed its name. I might have to add it back in again!
Reply With Quote
  #14  
Old 10-01-2009, 01:32 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,944
Quote:
Originally Posted by doc View Post
I lost ITV3+1
I assume you mean ITV2+1, otherwise I'm missing ITV3+1 too...

It's weird they have ITV2+1 but not ITV1+1.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 16GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x4TB SATA3 Parity Drive, 2x3TB + 1x4TB SATA Array, 1x TBS 6284 PCIe DVB-T2 Quad, 2x TBS 6205 PCIe DVB-T Quad, Cable TV from TBS2603 sat/IP, IPTV via Telly & node-ffmpeg-mpegts-proxy, unRAID 6.6.6, TVheadend for recording back end, OpenDCT, SDEPG, SageTV 9
Clients: 3 Nvidia Shields, 2 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #15  
Old 10-01-2009, 01:43 AM
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 915
Quote:
Originally Posted by rickgillyon View Post
I assume you mean ITV2+1, otherwise I'm missing ITV3+1 too...

It's weird they have ITV2+1 but not ITV1+1.
Erm... whoops... yes... I was having a stressful day in the office yesterday...

I agree ITV1+1 would make a much better choice for a channel.

I also wish they'd get rid of things like QVC, The Big Deal, Pricedrop & SuperCasino and give us some proper channels instead.
Reply With Quote
  #16  
Old 10-01-2009, 06:57 AM
starfire starfire is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2008
Location: England, UK
Posts: 505
While we are on the subject of retuning, has anyone got a good way of altering the channel numbers quickly?

ie. when you do a full scan the resulting .frq has the channel numbers in a scanned sequence, and not as the Logical Channel Number (LCN) ie BBC1 is 1, BBC2 is 2, ITV is 3 etc like a set top box would do

What other methods are there except editing the .frq to alter the numbers?

Maybe I've missed something obvious ?
__________________
2 X HD300, 2 X HD100 & KVM unRAID Host with SageTV Docker using TBS 6285 Quad DVB-T2 & TBS 6984 Quad DVB-S2 Tuners
Reply With Quote
  #17  
Old 10-01-2009, 02:52 PM
pjwerdna pjwerdna is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: UK, Slough
Posts: 395
What you need todo is remap the channel then move to "remap channel #" again, then change the logical channel number.

Same process with the old channel mapping system except less key presses.
__________________
SageTV Server : Akasa Inifiiti Case, Gigabyte GA-P35C-DS3 MB, 8600GT, Core2 Duo (E6850 3GHz), 4GB RAM, ~6TB Filestore , Nova-TD500, TBS 6280, SageTV 7.1.9
New Client 2 :MSI P67A-GD53, i5 2500K Quad core (3.3GHz), 12GB, Windows 10 Pro (and test SageTV 9 Install)
Sage Client 1 : HD300, Logitech Harmony One
Reply With Quote
  #18  
Old 10-05-2009, 02:38 PM
jcoyne jcoyne is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 7
Cant work it out - please help

I remember having nightmares setting up freeview in the first place.

Then recall that someone posted the .frq file for my region (winterhill) and then I just copied it in my directory (does this make sense or am I mistaken?).

This is the text that I had before:

CH:1 onid:9018 tsid:4104 sid:4168 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-ONE
CH:2 onid:9018 tsid:4104 sid:4232 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-TWO
CH:3 onid:9018 tsid:8203 sid:8267 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:ITV1
CH:4 onid:9018 tsid:8203 sid:8384 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:Channel-4
CH:5 onid:9018 tsid:12290 sid:12866 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:FIVE
CH:6 onid:9018 tsid:8203 sid:8325 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:ITV2
CH:7 onid:9018 tsid:4104 sid:4351 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-THREE
CH:9 onid:9018 tsid:16384 sid:16832 frq:842000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-FOUR
CH:10 onid:9018 tsid:8203 sid:8294 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:ITV3
CH:11 onid:9018 tsid:20480 sid:22208 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #:SKY-THREE
CH:12 onid:9018 tsid:24576 sid:25792 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:UKTV-History
CH:13 onid:9018 tsid:8203 sid:8452 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:Channel-4+1
CH:14 onid:9018 tsid:8203 sid:8442 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:More-4
CH:15 onid:9018 tsid:24576 sid:27136 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:Film4
CH:18 onid:9018 tsid:24576 sid:25664 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:4Music
CH:19 onid:9018 tsid:20480 sid:22272 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #ave
CH:20 onid:9018 tsid:24576 sid:25856 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:Virgin1
CH:21 onid:9018 tsid:24576 sid:25728 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:TMF
CH:24 onid:9018 tsid:8203 sid:8353 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:ITV4
CH:25 onid:9018 tsid:24576 sid:27392 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #ave+1
CH:27 onid:9018 tsid:24576 sid:27072 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:ITV2-+1
CH:28 onid:9018 tsid:8203 sid:8448 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:E4
CH:29 onid:9018 tsid:20480 sid:22336 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #:E4+1
CH:35 onid:9018 tsid:12290 sid:12992 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:FIVE-USA
CH:36 onid:9018 tsid:12290 sid:12928 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:FIVER
CH:70 onid:9018 tsid:4104 sid:4671 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:CBBC-Channel
CH:71 onid:9018 tsid:16384 sid:16960 frq:842000000 band:8 ctrl:1 #:CBeebies
CH:72 onid:9018 tsid:12290 sid:16032 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:CITV
CH:80 onid:9018 tsid:4104 sid:4415 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-NEWS
CH:81 onid:9018 tsid:16384 sid:17024 frq:842000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-Parliament
CH:82 onid:9018 tsid:20480 sid:22080 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #:Sky-News
CH:83 onid:9018 tsid:20480 sid:22144 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #:Sky-Spts-News
CH:84 onid:9018 tsid:12290 sid:15648 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:CNN
CH:85 onid:9018 tsid:24576 sid:27456 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:Russia-Today
CH:86 onid:9018 tsid:24576 sid:27392 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #ave-ja-vu
CH:87 onid:9018 tsid:24576 sid:25920 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:Ideal-World

But this is what I have now after the end of September rescan:-


CH:1 onid:9018 tsid:4104 sid:4168 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-ONE
CH:2 onid:9018 tsid:4104 sid:4232 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-TWO
CH:3 onid:9018 tsid:4104 sid:4415 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-NEWS
CH:4 onid:9018 tsid:4104 sid:4351 frq:754000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-THREE
CH:5 onid:9018 tsid:8203 sid:8267 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:ITV1
CH:6 onid:9018 tsid:8203 sid:8325 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:ITV2
CH:7 onid:9018 tsid:8203 sid:8384 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:Channel-4
CH:8 onid:9018 tsid:8203 sid:8448 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:E4
CH:9 onid:9018 tsid:8203 sid:8442 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:More-4
CH:10 onid:9018 tsid:8203 sid:8452 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:Channel-4+1
CH:11 onid:9018 tsid:8203 sid:8367 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:ITV
CH:12 onid:9018 tsid:8203 sid:8500 frq:834000000 band:8 ctrl:1 #:FIVE
CH:13 onid:9018 tsid:12290 sid:13120 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:QVC
CH:14 onid:9018 tsid:12290 sid:14272 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:bid-tv
CH:15 onid:9018 tsid:12290 sid:15552 frq:850000000 band:8 ctrl:3 #:G.O.L.D.
CH:16 onid:9018 tsid:12290 sid:12992 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:FIVE-USA
CH:17 onid:9018 tsid:12290 sid:12928 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:FIVER
CH:18 onid:9018 tsid:12290 sid:16096 frq:850000000 band:8 ctrl:3 #:ESPN
CH:19 onid:9018 tsid:12290 sid:14498 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:QUEST
CH:20 onid:9018 tsid:12290 sid:15648 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:CNN
CH:21 onid:9018 tsid:12290 sid:14304 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:Virgin1
CH:22 onid:9018 tsid:12290 sid:16048 frq:850000000 band:8 ctrl:1 #:ITV3
CH:23 onid:9018 tsid:16384 sid:16832 frq:842000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-FOUR
CH:24 onid:9018 tsid:16384 sid:17024 frq:842000000 band:8 ctrl:1 #:BBC-Parliament
CH:25 onid:9018 tsid:16384 sid:19456 frq:842000000 band:8 ctrl:1 #:301
CH:26 onid:9018 tsid:16384 sid:19520 frq:842000000 band:8 ctrl:1 #:302
CH:27 onid:9018 tsid:20480 sid:22336 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #:E4+1
CH:28 onid:9018 tsid:20480 sid:22144 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #:Sky-Spts-News
CH:29 onid:9018 tsid:20480 sid:22272 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #ave
CH:30 onid:9018 tsid:20480 sid:22080 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #:Sky-News
CH:31 onid:9018 tsid:20480 sid:22208 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #:SKY-THREE
CH:32 onid:9018 tsid:20480 sid:22464 frq:786000000 band:8 ctrl:1 #rice-drop-tv
CH:33 onid:9018 tsid:24576 sid:25664 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:4Mus
CH:34 onid:9018 tsid:24576 sid:25728 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:TMF
CH:35 onid:9018 tsid:24576 sid:25856 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:Virgin1+1
CH:36 onid:9018 tsid:24576 sid:25920 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:Ideal-Worl
CH:37 onid:9018 tsid:24576 sid:27136 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:Film4
CH:38 onid:9018 tsid:24576 sid:27392 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #ave-ja-vu
CH:39 onid:9018 tsid:24576 sid:27456 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:Russia-Today
CH:40 onid:9018 tsid:24576 sid:28032 frq:810000000 band:8 ctrl:1 #:ITV4

I can see that I've lost Cbeebies - which will not be a good thing.


Is it as easy as someone letting me have a copy of their file ?

Hope so

Best Regards,

Jason
Reply With Quote
  #19  
Old 10-06-2009, 04:40 AM
ukmgranger's Avatar
ukmgranger ukmgranger is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2004
Location: Derby England
Posts: 609
Where can I find the TSID, SID and Frq details for my transmitter?

I am missing a few channels, and would like to add them manually, but I have no idea where to get the details from.

I am on the Waltham transmitter (East Midlands) as I live in Derby.

Cheers ppl
Reply With Quote
  #20  
Old 10-06-2009, 05:15 AM
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 915
Quote:
Originally Posted by ukmgranger View Post
Where can I find the TSID, SID and Frq details for my transmitter?

I am missing a few channels, and would like to add them manually, but I have no idea where to get the details from.

I am on the Waltham transmitter (East Midlands) as I live in Derby.

Cheers ppl
I have most of the Waltham channels here. I haven't got ITV2+1 as I couldn't be bothered to do another scan, and I haven't got the shopping channels.

I hope this helps a little.

If there are any specific channels missing that aren't in my frq file let me know and I'll see if a scan here picks them up.
Attached Files
File Type: txt Cinergy 2400i DT Capture 1-0-DVB-T.frq.txt (3.0 KB, 173 views)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVB-T Freeview in NZ Doubletop SageTV Australia/New Zealand 59 06-06-2009 05:38 PM
Freeview in NZ Doubletop SageTV Australia/New Zealand 8 10-21-2007 02:35 PM
Film4+1 comes to freeview pschweig SageTV United Kingdom 1 11-14-2006 05:19 PM
Freeview AJTaylor79 Hardware Support 1 01-05-2006 09:04 AM
Freeview TV source newschapmj1 SageTV United Kingdom 3 08-28-2004 02:29 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.