SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 11-14-2011, 10:37 AM
mechling-burgh mechling-burgh is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2006
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 391
Did you set the location?
Reply With Quote
  #42  
Old 11-14-2011, 10:43 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
Quote:
Originally Posted by srothwell View Post
Andy... I'm still getting The Weather Chanel with NULL everywhere. I checked under Library and it says Google Weather is installed. Any ideas?
The only STV I changed was the one in the above update: SageTV7 version 7.1.9.6, file set 2011110601.

Are you using a different or customized STV?

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #43  
Old 11-14-2011, 02:56 PM
srothwell's Avatar
srothwell srothwell is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 1,064
Quote:
Originally Posted by mechling-burgh View Post
Did you set the location?
Yes. All I get is Weather Channel with NULL all over the screen. Everything worked before the STV update :-(
Reply With Quote
  #44  
Old 11-14-2011, 03:07 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,131
Quote:
Originally Posted by srothwell View Post
Yes. All I get is Weather Channel with NULL all over the screen. Everything worked before the STV update :-(
Glad I had no problems on my 4 Servers. Sorry not sure what to tell you since mine went so well. Just upgraded the last two servers last night.
Reply With Quote
  #45  
Old 11-17-2011, 02:41 PM
eqwalker's Avatar
eqwalker eqwalker is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Arkansas
Posts: 34
How do you go about upgrading a WHS add-in installation? I currently use the latest version SageTV WHS add-in on my WHS server with 3 HD300 extenders. I do not use any pc based clients. I have upgraded (using the HD300) to the latest beta firmware. How do I need to go about doing these STV upgrades that are now being offered?
__________________
E.
Reply With Quote
  #46  
Old 11-17-2011, 04:28 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,201
From the extender choose Detailed Setup-Advanced-Check for STV Update. Or just choose the system message that is telling you there is an update and that will update it too. You don't need a PC client.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #47  
Old 12-25-2011, 08:34 PM
hufnagel hufnagel is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Union Cty, NJ
Posts: 161
ok. so I'm an old fuddie that likes the V3 STV over the V7. there doesn't appear to be an update for V3 that fixes the weather data loss. is there some way I can update V3?
__________________
Setup #7.6 Hyper-V (again!)
Hardware: Comcast Basic Digital Cable, (1) HDHR3-CC 20170815 firmware, 36GB "system" drive, 2TB laptop drives, a buttload of archive drives, HP DL380G6 2x X5660 processors (4 cores to VM), 4GB ram
Software: Windows 7 Ultimate SP1 x64, SageTV v9.1.2.662, Java v1.8.0_131, STV 2017052101, HD300 extenders
Reply With Quote
  #48  
Old 12-25-2011, 11:25 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
I think this plugin may help you with the V3 STV and broken weather,

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=57615
Reply With Quote
  #49  
Old 01-19-2012, 09:29 AM
Karaktu Karaktu is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 24
Question v7.0.23.246 to 7.1.9.6?

Hi.

Sorry to ask this if it has been answered (I looked, didn't see), but what's the proper way to upgrade from an existing 7.0.23.246 installation to the latest 7.1 release?

Thanks!
Reply With Quote
  #50  
Old 01-26-2012, 09:20 AM
can3gxw can3gxw is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: NB, Canada
Posts: 219
Go here and download your version. Run. Install/Update over top of your current system.

Always a good idea to do a complete backup of your system first, although I have never had an upgrade go sideways.
__________________
Gregg
Reply With Quote
  #51  
Old 02-26-2012, 09:00 AM
DocDJ DocDJ is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2009
Location: upstate NY
Posts: 61
Question

Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
The latest v7.1 STV update: STV v7.1.9.6, 2011110601

The STV version will be listed in System Information as v7.1.9.3.

- Andy
I am running STV 7.1.7 and I have downloaded the v7.1.9.exe file. Where can I find the instructions to properly install this update? What do I need to do to backup my old one?
Reply With Quote
  #52  
Old 02-26-2012, 06:10 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,798
Quote:
Originally Posted by DocDJ View Post
I am running STV 7.1.7 and I have downloaded the v7.1.9.exe file. Where can I find the instructions to properly install this update? What do I need to do to backup my old one?
You do not install STV updates by downloading the .exe. What you need to do is go to Setup->Detailed Setup->Advanced and then click on "Check for STV Update". That will automatically download and install the update. If you are more than one version behind you'll have to go through this procedure again since it only applies 1 update at a time. (So just keep doing it until it tells you there are no updates available.)

Edit: The install process will automatically make a backup copy of the old STV.

Tom
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #53  
Old 02-27-2012, 09:46 PM
Podmodder Podmodder is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada Eh?
Posts: 62
is there a way to start over without a complete uninstall/delete? i recently rebuilt my machine and just copied my sagetv folder over. everything works except youtube. also in online services i have a netflix and hulu button that i did not put there but both show no videos. did i miss something as to how to set those up? i check for updates but i have none but im pretty sure in copying my folder over after installing it just thinks i have the updates installed. or am i just very confused as always?


EDIT: also weather doesn't work at all
Reply With Quote
  #54  
Old 03-06-2012, 07:00 PM
BobbyDing's Avatar
BobbyDing BobbyDing is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2009
Location: Central-West Florida
Posts: 467
Just curious.....From what I've seen in this thread the STV updates are only available to install from within SageTV itself using its update feature. I don't see any downloadable links to the latest STV updates.

Is there no other way to manually download and update the STV's after 7.1.9 is installed?

Thanks

Bobby
__________________
Athlon II Quad Core 3Ghz, 8GB Ram. 12GB Storage. 3 (x4) HDHR for OTA Across 2 Cities, HD200, 2x HD300.
Reply With Quote
  #55  
Old 03-07-2012, 06:34 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,201
Quote:
Originally Posted by BobbyDing View Post
Just curious.....From what I've seen in this thread the STV updates are only available to install from within SageTV itself using its update feature. I don't see any downloadable links to the latest STV updates.

Is there no other way to manually download and update the STV's after 7.1.9 is installed?

Thanks

Bobby
Not that I'm aware of. Why-what is the issue? Doing it that way keeps track of the versions and will notify you when a new one is available. Similar to v7 plugins-only available thru the Sage Interface. Why try to defeat the mechanism that's in place?

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #56  
Old 03-08-2012, 01:13 AM
pdessart pdessart is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Alameda, CA & Waiheke Island, NZ
Posts: 18
Simple. Google now owns SageTV.

We've seen firsthand that they may at any time exercise their right to shut down any SageTV site or server. (The shutdown of the store without notice stranded many of us without additional licenses and/or extenders needed to complete our systems.)

Looking for ways to download software we've purchased, save it, and re-install from a local copy is just a prudent backup strategy to protect our investment.

Last edited by pdessart; 03-08-2012 at 01:16 AM. Reason: typo :)
Reply With Quote
  #57  
Old 03-08-2012, 07:45 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,201
Quote:
Originally Posted by pdessart View Post
Simple. Google now owns SageTV.

We've seen firsthand that they may at any time exercise their right to shut down any SageTV site or server. (The shutdown of the store without notice stranded many of us without additional licenses and/or extenders needed to complete our systems.)

Looking for ways to download software we've purchased, save it, and re-install from a local copy is just a prudent backup strategy to protect our investment.
Well once you have updated to the latest STV a backup of your Sage directory or a copy of the STV can be kept anyway. Same with any plugins you have running. A backup of your directory should be all you really need. I believe else where in the forums it is documented how to keep the plugins local.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #58  
Old 03-12-2012, 10:33 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
Downloadable Update: STV v7.1.9.7, 2012031001

The following downloadable STV update is available for v7.1.9:

New STV version: 7.1.9.7, file set 2012031001
  1. More YouTube fixes in STV.


You can either wait for the system message telling you the update is available or get it at Detailed Setup -> Advanced -> Check for STV Update.



The STV version will be listed in System Information as v7.1.9.7.


Note: Version 7's SageTV3 STV has also been updated to include this YouTube fix & also has a downloadable update to v7.1.9.7.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #59  
Old 03-13-2012, 09:38 PM
BobbyDing's Avatar
BobbyDing BobbyDing is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2009
Location: Central-West Florida
Posts: 467
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
Not that I'm aware of. Why-what is the issue? Doing it that way keeps track of the versions and will notify you when a new one is available. Similar to v7 plugins-only available thru the Sage Interface. Why try to defeat the mechanism that's in place?

Gerry

pdessart pretty much sums it up. Though I'm not thinking the plug would get pulled soon. My server is running great and I have a service contract on it for four years on failure including lightning. I back it up fully with clonezilla monthly. It just occurred to me that if the machine does crap out, say in four years and it has to be replaced, it will be all different (new) hardware, meaning complete reload. Thus, I should look into what I may need to have on hand in case sage site is no longer (a lot can happen in four years). So..... I'm trying to collect what bits I may need should I have to put Humpty Dumty back together again on my own. Alone. In the woods. In the dark.
__________________
Athlon II Quad Core 3Ghz, 8GB Ram. 12GB Storage. 3 (x4) HDHR for OTA Across 2 Cities, HD200, 2x HD300.
Reply With Quote
  #60  
Old 10-03-2012, 09:04 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
Downloadable Update: STV v7.1.9.9, 2012100301

The following downloadable STV update is available for v7.1.9:

New STV version: 7.1.9.9, file set 2012100301
  1. Updated weather system to retrieve weather information from Weather Underground.
  2. Filtered Unviewable channels & Channels with Station ID 0 where needed.


You can either wait for the system message telling you the update is available or get it at Detailed Setup -> Advanced -> Check for STV Update.



The STV version will be listed in System Information as v7.1.9.9.


Note: This STV requires the "Google Weather" library plugin. The STV will automatically check for its installation and ask to install it if it is not yet installed. If you already have it installed, be sure to update the plugin.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Downloadable STV Updates for v6.6; Latest: STV v6.6.2.31, 2013010701 Opus4 SageTV Software 123 01-08-2013 11:52 AM
latest Windows 7 updates.... tvmaster2 SageTV Software 2 03-26-2012 04:20 PM
Latest updates... mkanet Batch Metadata Tools 4 01-28-2011 07:53 AM
Downloadable STV Updates for v7.0; Latest: STV v7.0.23.2, 2011011701 Opus4 SageTV Software 1 01-18-2011 11:03 AM
Nielm's Advanced Stop - Is It Still Downloadable? Savage1701 SageTV Customizations 18 10-16-2009 10:21 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.