SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-20-2016, 02:26 PM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
Angry Does Windows Installer work on WHS

Finally took the plunge after a gemstone issue on my rock stable 7.1.9 environment.

I have tried installed v9 with and without 7.1.9 in place and keep getting a DLL registration issue late in the install

The service runs and I can connect through the windows client but my HD300s do not see the server at all.

Logs to follow but wanted to see if anybody has this installed and running on Windows Home Server.

Simon
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2016, 10:58 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
Windows Install Issue - Windows Home Server Only

Guys,

I have tried 3-4 times to upgrade my core 7.1.9 SageTV systems which has been rock solid.

I have decided to upgrade as Gemstone will no longer install on my 7.1.9 software on this machine (fails on stuckless dependencies for some reason).

It fails 75% through the install on registering STVEVRPrstr.dll

Screenshot enclosed. IT DOES NOT DO THIS ON Windows 7/10. I have tried this with a clean install and a repaired install without success.

Any help is much appreciated!

EmotionNotion
Attached Images
File Type: jpg SageError.JPG (35.6 KB, 92 views)
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2016, 11:23 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
I think there was a special installer for WHS for previous versions, that likely skipped that dll. That's for EVR client playback, so it is probably missing dependencies on WHS. If you want, you can still 'upgrade' to v9 by installing v7.1.9, and then replacing some files (description of how to do this is over here: http://forums.sagetv.com/forums/show...056#post578056 )
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2016, 08:16 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,162
There is an issue with the VS2015 missing dependencies on some systems mentioned in the installer post. Its a missing KB. It may work...report back if you try it.

k
Reply With Quote
  #5  
Old 05-20-2016, 01:19 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
Fuzzy, Jusjoken,

let me give this a try and report back.

Cheers
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #6  
Old 05-20-2016, 05:29 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
Fuzzy, Jusjoken,

I managed to get the WHS instance working with the original file copy method.

I messed things up by then running the V9 Installer which was NOT necessary.

All working but hope at some point the installer with work around the VC2015 dependencies....well before I defect to Linux anyhow

Thanks for you help. I 'nearly' left SageTV a few weeks ago but this has kept my faith strong in V9 and beyond. It still is the ONLY media centre that plays everything and records anything after all.....
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #7  
Old 05-20-2016, 05:46 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
May have spoken a little too soon.

Have Flows and caching views (Null Errors) showing on Gemstone in the system errors menu.

System is working by flows are empty. Must be a Gemstone UI conflict of some kind.
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #8  
Old 05-20-2016, 07:55 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,162
Check or post sage and phoenix and gemstone logs.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Installer jusjoken SageTV Downloads & Instructions 461 08-06-2019 08:07 PM
Windows Installer woes BigSwifty SageTV Github Development 3 03-26-2016 03:37 PM
Windows installer and running as a service Opus4 SageTV Github Development 13 01-01-2016 07:33 AM
Any news on the Windows installer? Damstas SageTV Github Development 2 09-03-2015 10:09 AM
Web Interface - where is the Windows installer ckewinjones SageTV Customizations 2 01-09-2011 10:36 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.