SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 11-18-2004, 01:27 PM
abasu2003's Avatar
abasu2003 abasu2003 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 551
Quote:
From the docs, it does not appear that one can control the IP address on which the server will listen -- and thus I'm guessing it's binding to 0.0.0.0. Do you think you could add ability to specify an IP address for a future release?
what do you mean by this, salsbt?
Reply With Quote
  #22  
Old 11-18-2004, 01:36 PM
abasu2003's Avatar
abasu2003 abasu2003 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 551
ok, last question (for a while at least )

How do I customize the upcoming movies, and primetime properties.

For example, its not showing anythign for upcoming movies, and primtime starts at 4:00 p.m. (should be 8p.m. for me)
Reply With Quote
  #23  
Old 11-18-2004, 01:37 PM
nielm's Avatar
nielm nielm is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Belgium
Posts: 4,496
Quote:
Originally Posted by abasu2003
except, when I went to Upcoming Recordings, I got:

Exception while processing servlet:
java.lang.reflect.InvocationTargetException
Whats the value of recording_schedule_filter in sage.properties
Try setting it to blank, delete all cookies and don't use the 'All' option in any of the filters until I do an update
Reply With Quote
  #24  
Old 11-18-2004, 01:47 PM
phantomfsoc phantomfsoc is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mississauga, Ont.
Posts: 227
Nielm,
Just wanted to say, you've managed to make Sage 100% better. Screw BeyondTV...... They can keep it!
__________________
"JUST WHEN YOU THINK YOU GOT IT...... YOU GET A NEW TOY TO START OVER WITH"
AMD xp 2500, 512m DDR, MSI 6600Gt 128, SageTV Client 6.12, Toshiba 34hf83 HDTV
Reply With Quote
  #25  
Old 11-18-2004, 01:51 PM
Stuntman's Avatar
Stuntman Stuntman is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hemet, CA - USA
Posts: 784
I am seeing the same error as ABASU2003 when trying to view upcoming recordings..

Also, is there an easy way to fix the spelling of upcoming to remove the second 'm' in the program guide gui?

Thanks!!!
Reply With Quote
  #26  
Old 11-18-2004, 01:53 PM
abasu2003's Avatar
abasu2003 abasu2003 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 551
Quote:
Whats the value of recording_schedule_filter in sage.properties
Try setting it to blank, delete all cookies and don't use the 'All' option in any of the filters until I do an update
I did have my recording_schedule_filter=favorites but I deleted that. also deleted another filter_pretty=All to blank. Deleted the cookies and the cache, and I still got the same error
Reply With Quote
  #27  
Old 11-18-2004, 01:57 PM
nielm's Avatar
nielm nielm is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Belgium
Posts: 4,496
Quote:
Originally Posted by Stuntman
I am seeing the same error as ABASU2003 when trying to view upcoming recordings..
see above mail
Quote:
Also, is there an easy way to fix the spelling of upcoming to remove the second 'm' in the program guide gui?
in the menu bar it's just a matter of editing menu.properties
Quote:
Originally Posted by abasu2003
How do I customize the upcoming movies, and primetime properties.
its in the docs - edit menu.properties

Last edited by nielm; 11-18-2004 at 02:02 PM.
Reply With Quote
  #28  
Old 11-18-2004, 02:01 PM
nielm's Avatar
nielm nielm is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Belgium
Posts: 4,496
Quote:
Originally Posted by abasu2003
I did have my recording_schedule_filter=favorites but I deleted that. also deleted another filter_pretty=All to blank. Deleted the cookies and the cache, and I still got the same error
"favorites" is not a valid value, hence the problem...
did you shutdown, edit then restart?

If you are not running the service, there is an easier way... go to SageTV upcoming recordings, right click and set filter to all - the web interface will then get the good value.

I will make this more robust in the next version
Reply With Quote
  #29  
Old 11-18-2004, 02:04 PM
jptaz's Avatar
jptaz jptaz is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: May 2003
Location: Detroit Michigan
Posts: 991
Thanks for the great Birthday gift nielm

I can't wait to play with it.

John
Reply With Quote
  #30  
Old 11-18-2004, 02:04 PM
salsbst's Avatar
salsbst salsbst is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 2,592
Quote:
Originally Posted by abasu2003
what do you mean by this, salsbt?
IP-based networked computers can have multiple IP addresses. Servers frequently do. I already (reluctantly) run a regular web server on the same box as SageTV server. Thus, if I want to use Niel's SageTV web server, I need to be able to tell it that it should only listen on (aka bind to) a specific IP address, rather than all IP addresses assigned to the machine. 0.0.0.0 is shorthand for "all IP addresses".
Reply With Quote
  #31  
Old 11-18-2004, 02:07 PM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
Quote:
Originally Posted by jptaz
Thanks for the great Birthday gift nielm

I can't wait to play with it.

John
Happy Birthday!
Reply With Quote
  #32  
Old 11-18-2004, 02:17 PM
Cayars Cayars is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,029
I haven't read the formal directions for this, so I don't know if it's mentioned or not but you can run this on a Client computer also. So if you already have the client installed on a computer and this computer already has a puched out IP address on your router it might be easier to run it from here.

Just thought I'd throw that out there in case it helps anyone.
Reply With Quote
  #33  
Old 11-18-2004, 02:18 PM
abasu2003's Avatar
abasu2003 abasu2003 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 551
-ah, I didn't know if you meant recording_schedule_filter in Sage.properties or SageClient.Properties. Regardless, I deleted both filters (Sage.properties was basically "AsSageTV" with lots of asterisks) and now it works.

-Anyone else having problems with the movies, the problem is that in the menu.properties file, the "upcoming movies" search tag doesn't have "menu" capitalized (it should be) and also has the Category "films" which isn't a category .

-Also, when making changes, it should be noted that you should delete your cache before doing a refresh.
Reply With Quote
  #34  
Old 11-18-2004, 03:00 PM
nielm's Avatar
nielm nielm is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Belgium
Posts: 4,496
Quote:
Originally Posted by abasu2003
-ah, I didn't know if you meant recording_schedule_filter in Sage.properties or SageClient.Properties. Regardless, I deleted both filters (Sage.properties was basically "AsSageTV" with lots of asterisks) and now it works.
Ok, that explains why it occurred... It will be fixed in 1.1
Quote:
-Anyone else having problems with the movies, the problem is that in the menu.properties file, the "upcoming movies" search tag doesn't have "menu" capitalized (it should be) and also has the Category "films" which isn't a category .
um... what Menu? (and film is a valid category for non US people...) Can you post the line that works for you pls.
Quote:
-Also, when making changes, it should be noted that you should delete your cache before doing a refresh.
none of the dynamic pages should be being cached (the graphics and css files are though).
Reply With Quote
  #35  
Old 11-18-2004, 03:02 PM
Crim Crim is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by nielm
yes
Thank you. Very awesome work.
Reply With Quote
  #36  
Old 11-18-2004, 03:08 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
Quote:
Originally Posted by nielm
for non US people
Egads! Is this really intended for THEM instead of US?

Anyway... I'm looking forward to finding time to set this up before my next trip...

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #37  
Old 11-18-2004, 03:29 PM
eruji eruji is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 173
i can confirm that clearing the:

recording_schedule_filter in Sage.properties

fixed my java errors.

when i click on Sage Recordings i get:
Exception while processing servlet:
java.lang.reflect.InvocationTargetException
java.lang.reflect.InvocationTargetException
at sage.SageTV.api(Unknown Source)
at net.sf.sageplugins.webserver.SageApi.Api(SageApi.java:16)
at net.sf.sageplugins.webserver.RecordingsServlet.doServletGet(RecordingsServlet.java:153)
at net.sf.sageplugins.webserver.SageServlet.doGet(SageServlet.java:129)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:740)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
at Acme.Serve.ServeConnection.runServlet(Serve.java:1528)
at Acme.Serve.ServeConnection.parseRequest(Serve.java:1503)
at Acme.Serve.ServeConnection.run(Serve.java:1392)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: sage.a.e: Error in method reflection of Sort of java.lang.IllegalArgumentException: Return type for Sort method is not a Comparable
at sage.r.a(Unknown Source)
at sage.ae.if(Unknown Source)
... 10 more


is there another property i have to clear to get this to work?

also wanted to say that this is a great addition to sage!
Reply With Quote
  #38  
Old 11-18-2004, 03:30 PM
gotuitdan gotuitdan is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 105
Hi Nielm,

I'm having a problem getting a connection with this even over IE on the same computer. Is it possible that something is hard-coded to "C:" being the master drive? My OS is on "F". Otherwise, are there any firewall issues with XP SP2? I opened TCP port 8080, but no luck.

Edit: I checked, and I have no log, but the properties file appears correct (no spaces, cut/paste from instructions). Also, just in case, IIS was disabled.

Also, I'm *not* running in service mode, and the directory rights *seem* ok. Do I need to share the folder or just accept that "Windows Firewall is configured to share...."

Thoughts?

thanks...

Last edited by gotuitdan; 11-18-2004 at 03:39 PM.
Reply With Quote
  #39  
Old 11-18-2004, 03:36 PM
nielm's Avatar
nielm nielm is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Belgium
Posts: 4,496
Quote:
Originally Posted by eruji
i can confirm that clearing the: recording_schedule_filter in Sage.properties fixed my java errors.

when i click on Sage Recordings i get:
[...]
Caused by: sage.a.e: Error in method reflection of Sort of java.lang.IllegalArgumentException: Return type for Sort method is not a Comparable
is there another property i have to clear to get this to work?
Try sagetv_recordings_sort and sagetv_recordings_filter
Reply With Quote
  #40  
Old 11-18-2004, 03:39 PM
nielm's Avatar
nielm nielm is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Belgium
Posts: 4,496
Quote:
Originally Posted by gotuitdan
I'm having a problem getting a connection with this even over IE on the same computer. Is it possible that something is hard-coded to "C:" being the master drive? My OS is on "F". Otherwise, are there any firewall issues with XP SP2? I opened TCP port 8080, but no luck.
There are no hard-coded paths...
There may well be firewall issues, but this should not affect connections from the same machine -- check the firewall exceptions (see the docs for more info)...
But there is probably something stopping the server from starting: check the log file in webserver/log, and check that the load_on_startup_runnable_classes is correct and has no spaces in it

Last edited by nielm; 11-18-2004 at 03:48 PM.
Reply With Quote
Reply

Tags
web


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: Mobile Web Interface 1.2 jreichen SageTV Customizations 281 06-17-2011 02:20 PM
Can't get Web-based User Interface to install SSBrian SageTV Customizations 3 11-04-2008 08:12 PM
Web User interface link for the metadata file. zzmystique SageTV Customizations 0 06-21-2008 02:26 AM
Idea to enhance the Web User Interface: Messaging jbarr SageTV Customizations 3 05-14-2007 03:59 PM
Linkplayer, Linktheater with SageTV Web User Interface fyodor SageTV Customizations 0 10-08-2006 06:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.