SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-01-2009, 03:23 PM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 504
hd 200 announcements and bug fix question

the last 2 announcements of new beta releases have been in a different forum?

permanent change?

Also, todays notice

Changes for beta version 20090701 0 include the following:

Core changes:
Try to improve network performance when accessing servers with broken tcp window scaling
Updated startup screen


What does this refer to

Try to improve network performance when accessing servers with broken tcp window scaling

and is it something we should be able to or try to fix on servers if we have it and how do we figure out if we have it?

Thanks
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-01-2009, 06:45 PM
_Demo_ _Demo_ is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 863
Send a message via ICQ to _Demo_
Quote:
Originally Posted by Deacon Crusher View Post
What does this refer to

Try to improve network performance when accessing servers with broken tcp window scaling

and is it something we should be able to or try to fix on servers if we have it and how do we figure out if we have it?

Thanks
It seems some users have servers that don't fill the network buffer in all cases. If you had this issue you wouldn't be able to watch higher bitrate files. We have not been able to reproduce the problem so far. It can be seen by looking at network traces with software like wireshark.

_Demo_
Reply With Quote
  #3  
Old 07-01-2009, 06:48 PM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 504
interesting.

I have problems with hi bit rate files with some firmwares, but not with others.

I'll give it a try and let you know.

thanks
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-01-2009, 07:51 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by Deacon Crusher View Post
the last 2 announcements of new beta releases have been in a different forum?

permanent change?
It is permanent so far. It was done so that the notification/announcement topics could be open, allowing forum members to subscribe to the topics w/o having other people reply to them.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-01-2009, 09:22 PM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 504
That's great.

I'll do that myself now.

Thanks
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #6  
Old 07-01-2009, 10:54 PM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 504
Ouch.

That didn't help. I'm watching slide shows now.

Going back to the 5/5 firmware that continues to play all hi bit rate files very nicely.

Nothing since then has and this ones the worst, sorry <G>.

Quote:
Originally Posted by _Demo_ View Post
It seems some users have servers that don't fill the network buffer in all cases. If you had this issue you wouldn't be able to watch higher bitrate files. We have not been able to reproduce the problem so far. It can be seen by looking at network traces with software like wireshark.

_Demo_
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #7  
Old 07-02-2009, 02:54 PM
ace007 ace007 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Denver, CO
Posts: 157
I have one BLU_RAY rip that stutters like crazy. Others seem to be ok. Could that issue be related to this?
Reply With Quote
  #8  
Old 07-02-2009, 03:00 PM
_Demo_ _Demo_ is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 863
Send a message via ICQ to _Demo_
Quote:
Originally Posted by Deacon Crusher View Post
Ouch.

That didn't help. I'm watching slide shows now.

Going back to the 5/5 firmware that continues to play all hi bit rate files very nicely.

Nothing since then has and this ones the worst, sorry <G>.
Please try the 20090702-0 beta firmware.

_Demo_
Reply With Quote
  #9  
Old 07-02-2009, 03:01 PM
_Demo_ _Demo_ is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 863
Send a message via ICQ to _Demo_
Quote:
Originally Posted by ace007 View Post
I have one BLU_RAY rip that stutters like crazy. Others seem to be ok. Could that issue be related to this?
If the issue happens on only one high bitrate file with the latest beta it could be something else.

_Demo_
Reply With Quote
  #10  
Old 07-02-2009, 03:06 PM
ace007 ace007 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Denver, CO
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by _Demo_ View Post
If the issue happens on only one high bitrate file with the latest beta it could be something else.

_Demo_
I have not tried it with 0702 yet. I'll let you know...
Reply With Quote
  #11  
Old 07-02-2009, 04:00 PM
ace007 ace007 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Denver, CO
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by ace007 View Post
I have not tried it with 0702 yet. I'll let you know...
I got home and updated to 0702 and had the same issue when playing this particular Blu-ray.

One of the m2ts files shows a video data rate of 18858kbps, total bitrate 19114. Audio bitrate is 256 kbps.

Edit: This is not much more than another blu-ray which plays fine. I don't consider this a huge issue since I can view it from the server using another player but am providing the information FYI.

Last edited by ace007; 07-02-2009 at 04:01 PM. Reason: Added more info
Reply With Quote
  #12  
Old 07-02-2009, 04:35 PM
_Demo_ _Demo_ is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 863
Send a message via ICQ to _Demo_
Quote:
Originally Posted by ace007 View Post
I got home and updated to 0702 and had the same issue when playing this particular Blu-ray.

One of the m2ts files shows a video data rate of 18858kbps, total bitrate 19114. Audio bitrate is 256 kbps.

Edit: This is not much more than another blu-ray which plays fine. I don't consider this a huge issue since I can view it from the server using another player but am providing the information FYI.
Since the bitrate is low most likely the file has been processed by old software that wasn't following the m2ts format properly.

_Demo_
Reply With Quote
  #13  
Old 07-03-2009, 11:12 AM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 504
Okay

702 is much better then 701.

Not a slide show, but still have occasional stutters unlike 505 which is nearly perfect.

My test is an Iron Man blu ray sitting in a blu ray drive on my sage server.

So 505 has been great for playback of blu rays in drive and blu ray rips with last many versions of the server betas.

No firmware since then has been and I've tried them all.

Haven't tried newest firmware with the 19 release candidate, but don't expect that will make any difference??

Thanks

Quote:
Originally Posted by _Demo_ View Post
Please try the 20090702-0 beta firmware.

_Demo_
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #14  
Old 07-06-2009, 08:43 AM
_Demo_ _Demo_ is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 863
Send a message via ICQ to _Demo_
Quote:
Originally Posted by Deacon Crusher View Post
So 505 has been great for playback of blu rays in drive and blu ray rips with last many versions of the server betas.
When reading directly from an optical drive you might need to set the property

miniplayer/forced_max_push_size=32768

in your Sage.properties file. This is needed to work around the readahead and cache settings of some operating system and drive.

_Demo_
Reply With Quote
  #15  
Old 07-06-2009, 06:09 PM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 504
I'll upgrade to 6.5.19 and then change the suggested setting, but, I always test with a blu-ray rip as well as the disc in drive and both have always failed since 505 and 505 works well with all blu-ray rips and discs in drive.

Thanks
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please fix the primary/secondary screen bug timg11 SageTV Beta Test Software 4 05-04-2009 03:29 PM
pvr-350 only EOF Bug fix ? Diem Hardware Support 4 02-17-2006 11:50 PM
Bug Fix List?? m0ng00se30 SageTV Beta Test Software 6 02-19-2004 04:12 PM
Fix for Music Bug in V2 Narflex SageTV Beta Test Software 20 01-29-2004 08:12 PM
(Possible) Bug Fix request TJDmobile SageTV Recorder Software 0 03-03-2003 11:39 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.