SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-29-2015, 12:13 AM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 503
sagedct update coming soon hopefully

fixes many (most/all?) comcast style issues with recording via ffmpeg.

Just went through a major night of testing an update of sagedct that allows it to use a more current (most current?) build of ffmpeg and the results are fabulous.

I've been having an increasing number of shows be unwatchable in the last 3 weeks. When looking at details there were issues with number and labeling of audio streams and video playback was problematic or non-existent. Got this update for sagedct 2702 (the donateware version of sagedct) yesterday, installed last night and gave it a major test Tuesday evening.

Basically complete success. Tuesday night was the perfect night to test.

Set my system up so the 3 channels that have been giving me the most grief would all record via Ceton and sagedct. 5 shows from MSNBC, a Baseball game from our local sports channel (Comcast sports net, go Giants) and 2 shows off the CW including one that's been a complete fail the last 2 weeks (izombie).

They all recorded perfectly. Only oddity is issues with comskip on some of these ffmpeg shows (both via sagedct and prime network encoder).

Have asked Andy if I can share his patch or if he just wants to roll out a new release, it's of course his call.

Thanks
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2015, 06:54 AM
jarredduq's Avatar
jarredduq jarredduq is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Stockton, CA - Most miserable city in the USA, SageTV makes it bearable
Posts: 198
What issues with comskip are you having?
__________________
Server: Home-built i3-4170 3.7GHZ, 500GB SSD, 8GB DDR3, Win 10 64-bit, 4TB of drives for recording
SageTV: 9.2 - 64-Bit
Capture Devices: 2xHD Homerun Prime and HD-PVR (Comcast Premium/Music Channels)
Client 1, 2, 3, and 4: HD200.
NAS: Synology DS211 4TB (Movie Storage)
Sage Add-ons: Jetty, Neilms Webserver (Jetty), Mobile Web, Play-On Plug-in, Comskip Plug-in
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2015, 09:18 AM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 508
Quote:
Originally Posted by Deacon Crusher View Post
I've been having an increasing number of shows be unwatchable in the last 3 weeks. When looking at details there were issues with number and labeling of audio streams and video playback was problematic or non-existent. Got this update for sagedct 2702 (the donateware version of sagedct) yesterday, installed last night and gave it a major test Tuesday evening.
I was actually considering posting a question about that type of problem I've been witnessing here. Although the only channels that seem to have that issue occur (and with great frequency at programming changes on the hour) are the shopping networks(HSN/QVC/et al), which while not an issue for me so long as the audio-channel switching keeps itself to only those networks. It is an issue for another resident in the house. Has been an ongoing thing here since we initially started using a CableCard to tune into those channels some 6+ months ago, so it has done the same thing with both a HD Homerun Prime and a Ceton Infinitv 6 PCIe.

Edit: I'm seeing a SageDCT 2.7.3 available on his download page as it is, although the posted date is showing from 2013.

Edit2: downloaded the difference file he linked to in the post notes. File dates for those are 4/27&4/29/2015. Moved those files into place, things seem to be working ok so far, will keep an eye on it for a while.

Last edited by Monedeath; 04-29-2015 at 09:50 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-29-2015, 10:18 AM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 503
Yep, here's message from Andy

BEGIN QUOTE
http://babgvant.com/files/folders/li...s/default.aspx

The individual dll download zips are listed in the description. Feel free to spread the word around, I'll do a blog post later.
END QUOTE

Definitely worth testing out the update to sagedct.

The issue(s) I'm having with comskip revolve around the accuracy of the marks. For some shows it still seems good to great, but for other shows I'll get just a couple of commercials marked or none at all. 99% sure that it's starting an analysis and then either crashing or failing to be able to read the file or somehow reading it but not seeing any commercials? The last seems the least likely, so hoping that when I have time to review comskip logs/behavior I'll be able to figure out what's up.

Thanks
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2015, 11:09 AM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 508
Quote:
Originally Posted by Monedeath View Post
I was actually considering posting a question about that type of problem I've been witnessing here. Although the only channels that seem to have that issue occur (and with great frequency at programming changes on the hour) are the shopping networks(HSN/QVC/et al), which while not an issue for me so long as the audio-channel switching keeps itself to only those networks. It is an issue for another resident in the house. Has been an ongoing thing here since we initially started using a CableCard to tune into those channels some 6+ months ago, so it has done the same thing with both a HD Homerun Prime and a Ceton Infinitv 6 PCIe.

Edit2: downloaded the difference file he linked to in the post notes. File dates for those are 4/27&4/29/2015. Moved those files into place, things seem to be working ok so far, will keep an eye on it for a while.
Well, the audio is still shifting between channel 1 and channel 2 on the shopping networks, but I was inclined to suspect that CableOne is somehow the culprit for that. Now to see if the "halt detected" error message becomes less frequent on the Ceton card.

On the flipside, it is being noted that the live transition times between programs/channels seems to be slightly faster now. Might be psychological, but I don't have reason to revert and break out a stop watch to find out.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2015, 06:09 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,157
Why is the posting date on those files year 2013? We've been using 2.7.2 all this time, right? So 2.7.3 should be new then, and all we need to do is swap out the files from the direct download (for the 64 bit version)?

http://babgvant.com/files/folders/li...ntry21866.aspx

Do you need to shut down either the SageDCT of Sage services to replace those files?

Last edited by KryptoNyte; 04-29-2015 at 06:14 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-29-2015, 07:23 PM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 508
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Why is the posting date on those files year 2013? We've been using 2.7.2 all this time, right? So 2.7.3 should be new then, and all we need to do is swap out the files from the direct download (for the 64 bit version)?

http://babgvant.com/files/folders/li...ntry21866.aspx

Do you need to shut down either the SageDCT of Sage services to replace those files?
I made sure Sage wasn't using any of the Sage DCT tuners, then simply shutdown SageDCT and exited out of the configuration utility to be safe, swapped the files, relaunched the config utility then restarted SageDCT. Nothing exploded on me.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-29-2015, 08:02 PM
jarredduq's Avatar
jarredduq jarredduq is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Stockton, CA - Most miserable city in the USA, SageTV makes it bearable
Posts: 198
Just want to thank the OP and Andy for the updates to SageDCT.
__________________
Server: Home-built i3-4170 3.7GHZ, 500GB SSD, 8GB DDR3, Win 10 64-bit, 4TB of drives for recording
SageTV: 9.2 - 64-Bit
Capture Devices: 2xHD Homerun Prime and HD-PVR (Comcast Premium/Music Channels)
Client 1, 2, 3, and 4: HD200.
NAS: Synology DS211 4TB (Movie Storage)
Sage Add-ons: Jetty, Neilms Webserver (Jetty), Mobile Web, Play-On Plug-in, Comskip Plug-in
Reply With Quote
  #9  
Old 05-01-2015, 09:42 AM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 508
So far so good, no error messages regarding tuner/capture device failures as of this morning.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-01-2015, 07:02 PM
waynedunham waynedunham is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,368
I got the updated SageDCT working on one of my machines. Now to see if it makes a difference with the bizarre stuff going on with Comcast's channels the last week or so.
I have 2 servers and the same channels weren't giving viewable recordings on both machines using the dump method of recording. The recordings would comskip, and also show thumbnails in the listings, but wouldn't play in SageTV. They would however play in VLC and even weirder in Windows Media Player on one machine, but not another even though there were both the identical versions of WMP. (missing codec on one machine?)

So now I've go the new version on one machine using FFMPEG and the other machine still using dump. Next time a channel causes weirdness we'll see if FFMPEG makes SageTV viewable recordings vs. dump. <fingers crossed>

If that works out then it is time to try and figure out why I never could get FFMPEG to work on that other machine. (it does work on WHS right?)
__________________
Wayne Dunham
Reply With Quote
  #11  
Old 05-02-2015, 07:57 PM
FriscoJohn FriscoJohn is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2010
Location: San Francisco
Posts: 155
About to make the jump

I'm in need of a little hand-holding here. I've been having the well known issue with SageDCT not being able to handle some Comcast channels ever since I started using it. It occurs randomly and just often enough to be annoying. I note that Andy has released 2.7.3 which may alleviate this problem by using a more recent version of ffmpeg. Andy says the only difference with 2.7.2 is four .dll files and that they can be applied directly--which I assume means that you don't have to uninstall 2.7.2 and do a new install of SageDCT 2.7.3.

What's not clear to me is how to "apply directly" the new files. Does one just copy them over the files of the same name in the Program Files--babgvant--SageDCT folder and that's it? (I'm assuming it would be a good idea to stop the SageDCT service before doing that and restart it after.)

I'm just nervous about screwing up what has been a 98% satisfactory installation for the sake of the 2% of the time that it doesn't work. It would be nice, however, to swat that Comcast bug.
Reply With Quote
  #12  
Old 05-03-2015, 12:41 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 667
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Why is the posting date on those files year 2013? We've been using 2.7.2 all this time, right? So 2.7.3 should be new then, and all we need to do is swap out the files from the direct download (for the 64 bit version)?

http://babgvant.com/files/folders/li...ntry21866.aspx

Do you need to shut down either the SageDCT of Sage services to replace those files?
I just checked and is says 2.7.0.2. Is that the same as 2.7.2?
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #13  
Old 05-03-2015, 03:29 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,157
I have no idea. In fact, when it comes to the highly technical issues of this forum, I feel like Steve Wright does most of the time:

“You know when you're sitting on a chair and you lean back so you're just on two legs and you lean too far so you almost fall over but at the last second you catch yourself? I feel like that all the time...”
Reply With Quote
  #14  
Old 05-06-2015, 10:50 AM
Deacon Crusher Deacon Crusher is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley, CA
Posts: 503
2.7.2. is 2.7.0.2 and new release is 2.7.3 (or 2.7.0.3) if you find it that way, interchangeable.

And yes, if you have a working 2.7.2 install then stop the sagedct service and copy the 4 dll files into the directory where the previous versions already are (if I remember correctly they aren't all a match by name) and then start the service and you are done.

Good luck.

Wayne, really curious to hear the results of your head to head experiment.
__________________
Server: PhenomII X4 810, 16GB, 4850, C: 256GB Samsung SSD, D: HGST 3TB, E: HGST 4TB, H: 3T Seagate, 1.5 TB on NAS via UNC, Win 10 x64,
Sage 9 Cable provider is Comcast, Schedules Direct
Tuners: 4 ATSC - 2 seperate HD Homeruns all via Channel Master CM2016 on roof, 6 cable via 2 hdhomerun primes (opendct), 1 HD-PVR (in tuner priority order)
Clients: Wired: HD300, HD200, HD200 running Squeeze Slave, Placeshifters, HD200 (via wireless N bridge)
Reply With Quote
  #15  
Old 05-07-2015, 12:41 PM
mwhittaker1024 mwhittaker1024 is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 35
Unable to upgrade to 2.7.3

I'm trying to upgrade to the latest version of SageDCT but am getting the following error:

Module C:\Program Files (x86)\babvgant.com\SageDCT\FFMpegMuxFilter.dll failed to register. HRESULT -2147024770. Contact your support personnel.



Any help is greatly appreciated.

Thanks

Mark
__________________
Mark J Whittaker
Reply With Quote
  #16  
Old 05-07-2015, 02:28 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by mwhittaker1024 View Post
I'm trying to upgrade to the latest version of SageDCT but am getting the following error:

Module C:\Program Files (x86)\babvgant.com\SageDCT\FFMpegMuxFilter.dll failed to register. HRESULT -2147024770. Contact your support personnel.



Any help is greatly appreciated.

Thanks

Mark
Just making sure-you're upgrading with the 32 bit files, correct? Your other option is to just download the dll files, stop the service and update them.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #17  
Old 05-07-2015, 09:59 PM
reggie14 reggie14 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Maryland
Posts: 2,759
What do you have to do to get access to the "Limited Release" files?
Reply With Quote
  #18  
Old 05-07-2015, 11:10 PM
FriscoJohn FriscoJohn is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2010
Location: San Francisco
Posts: 155
You need to register for the site and make a nominal donation--$5 as I remember. You can then email Andy with your username for the site and request he authorize you for access to the limited access area.
Reply With Quote
  #19  
Old 05-08-2015, 04:11 PM
jarredduq's Avatar
jarredduq jarredduq is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Stockton, CA - Most miserable city in the USA, SageTV makes it bearable
Posts: 198
Unhappy

I've been running the updated SageDCT with my Ceton 4 tuner usb and HDHomeRun Prime for a week now. I have not had any failed recordings. However, I still experience occasional break-ups and sound drop-outs on most recordings. This is on either the Ceton or Silicondust tuners.

So it's picking between getting several failed recordings (was able to fix 90% of them with video-redo software, but pain to do all the time) and no drop-outs on good recordings or no failed recordings and drop-outs.

I wish SageDCT had the ability for us to try different versions of FFMPEG.

I don't want to look a gift horse in the mouth though and appreciate any progress that has been made.
__________________
Server: Home-built i3-4170 3.7GHZ, 500GB SSD, 8GB DDR3, Win 10 64-bit, 4TB of drives for recording
SageTV: 9.2 - 64-Bit
Capture Devices: 2xHD Homerun Prime and HD-PVR (Comcast Premium/Music Channels)
Client 1, 2, 3, and 4: HD200.
NAS: Synology DS211 4TB (Movie Storage)
Sage Add-ons: Jetty, Neilms Webserver (Jetty), Mobile Web, Play-On Plug-in, Comskip Plug-in
Reply With Quote
  #20  
Old 05-08-2015, 05:43 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,157
Have you checked the signal levels on your Ceton tuner to make sure the issue isn't with the incoming service?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageDCT 2.7.2 sflamm Hardware Support 12 05-19-2014 03:09 PM
Need Help - SageDCT(?) NetworkGuy Hardware Support 19 01-18-2014 04:29 PM
What is SageDCT? ChePazzo Hardware Support 5 02-17-2012 08:49 PM
Where is SageDCT?????? bjterry62 Hardware Support 4 02-10-2012 01:30 PM
Ion coming soon... Polypro General Discussion 5 04-09-2009 01:30 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.