SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-06-2008, 03:04 PM
jwatsonx jwatsonx is offline
New Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Multiple Hauppauge USB Tuners

Hi, I have two USB tuners, a WinTV PVR2 and a brand new WinTV-HVR-1950. I am attempting to configure them both in an MC server but it seems almost like the drivers are conflicting with each other. The PVR2 was there first and works fine. The HVR-1950 appears to work ok with Hauppauge's WinTV software but I cannot get past the source config with Sage. It always hangs at "please wait for the preview to load". This is avery annoying and I'm not sure what to do next.

I have tried everything I can think of, removing devices running HWClear, reinstalling sources. I'm at a loss.


Any ideas???

John
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2008, 06:14 AM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Quote:
Originally Posted by jwatsonx View Post
Hi, I have two USB tuners, a WinTV PVR2 and a brand new WinTV-HVR-1950. I am attempting to configure them both in an MC server but it seems almost like the drivers are conflicting with each other. The PVR2 was there first and works fine. The HVR-1950 appears to work ok with Hauppauge's WinTV software but I cannot get past the source config with Sage. It always hangs at "please wait for the preview to load". This is avery annoying and I'm not sure what to do next.

I have tried everything I can think of, removing devices running HWClear, reinstalling sources. I'm at a loss.


Any ideas???

John
I don't see the HVR-1950 listed as an officially supported Tuner for Sage so that could be a problem....

Does it freeze up sage or just sit there trying to load the preview? If it doesn't freeze up Sage, try hitting escape when it states "please wait for the preview to load" and by pass this part of the setup. Then try recording two things at once to see if Sage just has a problem with the setup....
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about using multiple tuners with STB. ikurtram Hardware Support 1 04-20-2008 09:04 PM
Hauppauge Nova TD - dual tuner USB Alfiegerner Hardware Support 0 09-24-2007 10:35 AM
Recommendation for two analog usb tuners (or 1 dual tuner) popechild Hardware Support 0 07-16-2007 07:58 PM
Dual USB Fusion 5 Gold tuners White94Cobra SageTV Beta Test Software 4 12-03-2006 10:34 AM
Multiple tv tuners? egress1234 Hardware Support 10 02-21-2006 02:06 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.