SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1861  
Old 06-04-2012, 04:24 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
In that area no that still there but handel it better just not a really big improvement on the choppy video after several recordings.
Reply With Quote
  #1862  
Old 06-20-2012, 08:00 PM
traker1001 traker1001 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 338
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
In that area, no. that is still there, but it handle's it better. just not a really big improvement on the choppy video after several recordings.
That sucks, I keep hoping they will fix the need to reboot.
__________________

Last edited by traker1001; 06-20-2012 at 08:15 PM.
Reply With Quote
  #1863  
Old 07-01-2012, 11:50 AM
najames najames is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 75
My trusty E1 version HD-PVR went belly up after 3yrs and 1mo, I just went to CompUSA and got a Colossus.

I used the HWClear to remove all old Hauppauge drivers and let WHS 2011 find them and install what was needed for the Colossus. I have only set up the video source in SageTV and verified it is working and the USB-UIRT is changing channels on the Cisco RNG150.

Do you reboot the computer often with the Colossus or restart SageTV? If you reboot it, how often do you do it?

I am using the 30079 drivers. I noticed a slight hickup after about 5 seconds on a channel change, other than that it seems to work ok.
__________________
6/23/2012 updated with spare parts - SageTV 7.1.9 WHS 2011: Gigabyte H55M-S2H, i3-550, 8GB Gskill Sniper RAM, WD320GB Scorpio OS drive, 6 Samsung 2TB drives, FSP Aurum Gold 400W PSU, reused Antec Lanboy case (idle 34W - undervolted). Snapraid 1.9 parity
Clients: 3 HD200
Sources: HDHomerun OTA, HD-PVR to Comcast Cisco RNG150 via USB-UIRT
Other: Denon AVR-2310CI, Panasonic 50" & 42" 720p plasmas, HSU sub, ancient Klipsch fronts + Polk surrounds
Reply With Quote
  #1864  
Old 07-02-2012, 11:39 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Most of us generally reboot every night. I do it every other day because I have a crappy sata controller that won't let my computer restart properly.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #1865  
Old 07-02-2012, 01:13 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,992
I re-boot manually, once per week (usually on Sunday).

I tried not re-booting at all, but found that things went down-hill fast after about 2 weeks. After running into problems 2 or 3 times, I started the weekly re-boots, and haven't had any problems since.

Prior to adding the Colossus, I never did a regular re-boot.

On a (somewhat) related note - I keep most of my stuff on a UPS. So, for example, my HD-PVR and HDHomerun stay powered-on continuously, even when I re-boot my PC. I found that since I added the Colossus, my HD-PVR will crap out every 3 months (literally to the day) and must be re-booted to fix. I'm going to try cycling power to the HD-PVR periodically to see if it prevents that problem.
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #1866  
Old 07-02-2012, 04:19 PM
spacecadet spacecadet is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2005
Location: Lexington, MA
Posts: 388
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
Most of us generally reboot every night. I do it every other day because I have a crappy sata controller that won't let my computer restart properly.
I use both a Colossus and the USB HD-PVR with my Sage system and I do not reboot every night. I reboot every 2-3 weeks (probably for reasons completely unrelated to the HD-PVR devices).
Reply With Quote
  #1867  
Old 07-02-2012, 05:23 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,799
I reboot maybe once a month ... and only setup a reboot when I am available to monitor reboot. I too have had reboots get stuck for various reasons.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #1868  
Old 07-03-2012, 03:45 AM
najames najames is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 75
Great, I could live with rebooting once per week on the weekends, but not nightly. Wife records stuff at any time 24/7 with some favorites though. The Colossus worked for about 15 min, I'll bet until it hit the first commercial, resolution probably changed and the recording stopped. I need to get into the STB and see if I can set it to only output 720P perhaps.

This seems to be lot of jacking around after using the HD-PVR that would run for months at a time without any problems/reboots. I have a window to test the Colossus, if I can't get it to work reliably I'll be forced to return it and get another HD-PVR. I hate returning stuff.
__________________
6/23/2012 updated with spare parts - SageTV 7.1.9 WHS 2011: Gigabyte H55M-S2H, i3-550, 8GB Gskill Sniper RAM, WD320GB Scorpio OS drive, 6 Samsung 2TB drives, FSP Aurum Gold 400W PSU, reused Antec Lanboy case (idle 34W - undervolted). Snapraid 1.9 parity
Clients: 3 HD200
Sources: HDHomerun OTA, HD-PVR to Comcast Cisco RNG150 via USB-UIRT
Other: Denon AVR-2310CI, Panasonic 50" & 42" 720p plasmas, HSU sub, ancient Klipsch fronts + Polk surrounds
Reply With Quote
  #1869  
Old 07-03-2012, 09:30 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Interesting that you guys don't reboot all that often. I just started it because it seemed that everything stayed nice and stable if you did that. Like I said, I've stopped because of my crappy (free) SATA controller. Everything works just fine, but I still reboot once a week or so.

What driver version is everybody on?
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #1870  
Old 07-04-2012, 09:02 AM
najames najames is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 75
I'm having a very bad experience so far with the Colossus, need some help and get it running or it will need to exchange it for another HD-PVR.

My E1 HD-PVR is sitting here in pieces, it quit working. It isn't recognized by the OS and the USB port will show an error (43), same results on 2 systems. It had worked flawlessly for 3 years. Nothing looks wrong internally, no fry marks or anything, top of the board was very clean.

I have a new system as listed in my signature, I am running WHS 2011 (64 bit), Sagetv 7.1.9.256. My Comcast Cisco RNG150 STB is set to output 720p. I am using Component + spdif connections. I ran HWCLEAR before letting WHS2011 update 30079 drivers for the Colossus. I have 4x2TB non-pooled drives for SageTV recordings, they do spin down however. Last night it recorded a couple half hour test shows ok, then failed on a 2 hour recording. Nothing was listed in SageTV, just a system message that it failed. The server was even rebooted before the 2 hour recording, verified the Sage service was running. It was also scheduled to record a movie this morning at 7:45am. It recorded the first 16min perfectly, then stopped recording. Colossus is installed in the x16 "primary video card" slot and a 2port Sata card in the "seconday video card" slot.

FYI - I have noticed that if I remote desktop into the server it will hose up recordings too. No backups or anything was happening at the time of failed recordings.

I'm stumped other than reinstalling or using Win7 instead of WHS. Ideas???

I've read through the first 43 pages of this thread and will continue to read so I can follow progress with the Colossus.

In case anyone needs it, I'm attaching my USB-UIRT CiscoRNG150.ir file (had to name it with TXT on the end so I could upload it), it has worked fine.
Attached Files
File Type: txt CiscoRNG150.ir.txt (8.3 KB, 118 views)
__________________
6/23/2012 updated with spare parts - SageTV 7.1.9 WHS 2011: Gigabyte H55M-S2H, i3-550, 8GB Gskill Sniper RAM, WD320GB Scorpio OS drive, 6 Samsung 2TB drives, FSP Aurum Gold 400W PSU, reused Antec Lanboy case (idle 34W - undervolted). Snapraid 1.9 parity
Clients: 3 HD200
Sources: HDHomerun OTA, HD-PVR to Comcast Cisco RNG150 via USB-UIRT
Other: Denon AVR-2310CI, Panasonic 50" & 42" 720p plasmas, HSU sub, ancient Klipsch fronts + Polk surrounds

Last edited by najames; 07-04-2012 at 09:38 AM.
Reply With Quote
  #1871  
Old 07-04-2012, 09:42 PM
skiingwiz skiingwiz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 362
Quote:
Originally Posted by najames View Post
My E1 HD-PVR is sitting here in pieces, it quit working. It isn't recognized by the OS and the USB port will show an error (43), same results on 2 systems. It had worked flawlessly for 3 years. Nothing looks wrong internally, no fry marks or anything, top of the board was very clean.
In my experience (it's happened to both my HDPVRs) this is a power supply gone bad. Hauppauge support will replace it free of charge. (Other than having to pay to ship the bad one to them.)
Reply With Quote
  #1872  
Old 07-05-2012, 03:08 AM
najames najames is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 75
Thanks skiingwiz,

I don't think the HD-PVR power supply is bad, I have one with the exact same specs on my working Sipura VOIP box and tried it with the same failed results.

I am using a second computer to test SageTV/Colossus with now using WIn7 x64. I have several recordings scheduled later, we'll see if it works on a totally clean Win7 PC vs WHS 2011.

Update: I couldn't get the Colossus to record decently with my Comcast RNG150, tried it on 2 systems, WHS 2011 and Win7 x64. HDMI didn't work, it said "it is not HDCP compliant, use component cables". I tried component with both optical and stereo, but recordings would either be "no signal" (the vast majority) or incomplete (most seemed to fail after around 16min). I rarely return anything but I got another HD-PVR (now F2 version) and hope it lasts at least another 3 years+ like the last one. Sigh.

Jim
__________________
6/23/2012 updated with spare parts - SageTV 7.1.9 WHS 2011: Gigabyte H55M-S2H, i3-550, 8GB Gskill Sniper RAM, WD320GB Scorpio OS drive, 6 Samsung 2TB drives, FSP Aurum Gold 400W PSU, reused Antec Lanboy case (idle 34W - undervolted). Snapraid 1.9 parity
Clients: 3 HD200
Sources: HDHomerun OTA, HD-PVR to Comcast Cisco RNG150 via USB-UIRT
Other: Denon AVR-2310CI, Panasonic 50" & 42" 720p plasmas, HSU sub, ancient Klipsch fronts + Polk surrounds

Last edited by najames; 07-08-2012 at 06:48 AM.
Reply With Quote
  #1873  
Old 07-10-2012, 08:30 AM
equalize equalize is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chicagoland
Posts: 45
Huappauge just posted 30151 drivers.
__________________
APEVIA HTPC case, ASUS Z87-EXPERT MB, i5-4670, 16G, Hauppauge QuadHD capture card. View directly from server, no extenders.
Reply With Quote
  #1874  
Old 07-10-2012, 10:03 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Quote:
Originally Posted by equalize View Post
Huappauge just posted 30151 drivers.
Cool I hope work better then last one
Reply With Quote
  #1875  
Old 07-10-2012, 10:46 AM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,312
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
Cool I hope work better then last one
If I had a nickel for every time we've said that about the latest and greatest Colossus driver...
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, Unraid 6.9.2, sagetvopen-sagetv-server-opendct-java11 Docker
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, SiliconDust HDHomeRun CONNECT 4K OTA Tuner
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K Max w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #1876  
Old 07-10-2012, 03:07 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Quote:
Originally Posted by KeithAbbott View Post
If I had a nickel for every time we've said that about the latest and greatest Colossus driver...
I would all ready been rich by now but you forget the some of the problem are in sagetv which never get fix and no word on weather not google plan on a PC DVR software and as it is Windows Media Center is DOA all ready.
At lease hauppauge make use of real time traslation encoding and hoplee we see thet standalone real time transcoding encoder

Last edited by SHS; 07-10-2012 at 03:15 PM.
Reply With Quote
  #1877  
Old 07-13-2012, 10:59 PM
HeLLx HeLLx is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: São Paulo
Posts: 1
Hello I would like to know if anyone has a tutorial explaining how to make the recording .Mp4 because only I can do in .Ts
Reply With Quote
  #1878  
Old 07-15-2012, 09:40 AM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 474
Ok I know I'm a bit late to this but from the latest Colossus driver

Release notes for colossus_30151_release:

Fix for video freeze after 10-20 minutes.
Added display of source info to property page.
Added SrcInfo property set.
Added h264 property set.
Changed audio sample rate and bit rate property values.
Added parameter checks to property pages.
General cleanup of bit rate handling.

The bold above caught my attention. Anyone tried these drivers yet? wonder if that's related to the sage issue we've seen.
Reply With Quote
  #1879  
Old 07-15-2012, 12:02 PM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,312
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
but you forget the some of the problem are in sagetv which never get fix
Which problems are you referring to? I'd like to know, so that I can decide whether a Colossus will ever work reliably for me or not.

Quote:
Originally Posted by sacrament055 View Post
Release notes for colossus_30151_release:

Fix for video freeze after 10-20 minutes.
Added display of source info to property page.
Added SrcInfo property set.
Added h264 property set.
Changed audio sample rate and bit rate property values.
Added parameter checks to property pages.
General cleanup of bit rate handling.

The bold above caught my attention. Anyone tried these drivers yet? wonder if that's related to the sage issue we've seen.
I won't be able to try the new drivers until late August, after True Blood season 5 is finished. Can't risk having problems recording Alexander Skarsgård for my wife's weekly fix...
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, Unraid 6.9.2, sagetvopen-sagetv-server-opendct-java11 Docker
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners, SiliconDust HDHomeRun CONNECT 4K OTA Tuner
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K Max w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #1880  
Old 07-15-2012, 02:10 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Quote:
Originally Posted by sacrament055 View Post
Ok I know I'm a bit late to this but from the latest Colossus driver

Release notes for colossus_30151_release:

Fix for video freeze after 10-20 minutes.
Added display of source info to property page.
Added SrcInfo property set.
Added h264 property set.
Changed audio sample rate and bit rate property values.
Added parameter checks to property pages.
General cleanup of bit rate handling.

The bold above caught my attention. Anyone tried these drivers yet? wonder if that's related to the sage issue we've seen.
Keep in mind that I'm using HDMI with DirecTV which I'm going to have change to component video as well know some channel are get display error HDCP not supported on this display carp for now it only seem be the moive channel but that may change.
As for new 1.5.30151 ver it seem to work better then last few one's that for sure, No choppy video after several recordings now it seem to back to about 6 hours mark then it be come choppy video unlike some other ver where it was choppy video with in few hour's if not rigth way some times.
It maybe best to just stick with 1.2.29192 or what ever working for you.

Last edited by SHS; 07-15-2012 at 02:14 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PVR-150 and PVR-250 together with hauppauge 45-button remote eallen Hardware Support 0 03-16-2009 06:28 PM
Hauppauge PVR-350 Silver Remote conflicts with PVR-150MCE mayamaniac Hardware Support 45 08-19-2006 07:53 PM
Hauppauge PVR-250 w/ PVR-500MCE Truxton Hardware Support 3 11-24-2005 02:17 PM
Wintv pvr 150 vs the USB2 PVR from hauppauge? steingra Hardware Support 9 10-14-2005 02:23 PM
Hauppauge PVR-350 & PVR-500 coexisting? rwc Hardware Support 7 01-19-2005 01:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.