SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2015, 08:12 PM
Ender Ender is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Upsate New York
Posts: 175
I think my colossus is dying.

Over the last week I have had issues with the recordings from my Hauppauge Colossus. It started out as an intermittent issue, but now it appears with every recording. What is happening is that the video will shift to the right so to speak, and there will be significant ghosting. (See attached image) the horizontal shift also becomes more pronounced as the the recording progresses.


I have replaced the cabling, the component dongle, and run hwclear, and re installed the most current drivers for the device.

I have updated the LAV filters, played the suspect video files on different computers using different software to eliminate a playback issue, and older recordings are fine.



The unit has served me well these last few years and am hoping someone else has seen this issue and know of a fix.
Attached Images
File Type: jpg Video isue.jpg (149.3 KB, 202 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2015, 04:49 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,636
Have you tried using the HDMI instead?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2015, 09:09 PM
Ender Ender is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Upsate New York
Posts: 175
Good call on trying the HDMI input. After tracking down where I placed my HDMI splitter, all seems to be doing well.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD300 Dying? Skybolt Hardware Support 6 12-13-2012 09:25 AM
Is this community dying already? wayner General Discussion 146 07-14-2012 10:57 PM
Playon Dying? traker1001 SageTV Customizations 6 03-19-2011 04:13 PM
USB-UIRT keeps dying ericscottf Hardware Support 4 01-05-2011 07:13 PM
Is my PVR-150 dying? gilded07 Hardware Support 6 04-30-2008 03:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.