SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-18-2017, 10:27 AM
bolive2112 bolive2112 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Bartlett,tn
Posts: 6
Sagetv v7 to V9 upgrade problem

This is a windows installation. i was running v7 and Because of the EPG from sage being turned off. I decided to upgrade from 7 to 9. i ran the windows installer and it looked like to worked fine. but i did a search and saw where i needed to delete lucene-*.jar. i found a file called lucene-core-3.6.0.jar and moved it out of the jar folder. then tried to start sage and i got a java error and it wouldn't start. I put the file back and restarted sage and it is back sitting with the "object backup database initializing" message. I saw where the fist time sage is started it can take a while to load. How long should i wait and what can i try next.

thanks
Brian Olive
Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2017, 12:22 PM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,366
Stop sagetv then rerun the Installer and choose repair
Reply With Quote
  #3  
Old 07-18-2017, 03:25 PM
bolive2112 bolive2112 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Bartlett,tn
Posts: 6
I stoped the SageTV 32bit in task manager. and rerun the installer using repair. I then tried to restart sage tv. It has been sitting on the splash screen Object database backup initializing for and hour. What should i try next?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-19-2017, 05:31 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,992
If it seems to be hanging on the splash screen, I would take a look in the sage log. It should say whether it is actively doing something or if it is stuck (and give a clue about why).
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #5  
Old 07-19-2017, 05:44 AM
bolive2112 bolive2112 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Bartlett,tn
Posts: 6
log files

i found 4 log files. Are these we ones you need?
Attached Files
File Type: txt sagetv_0.txt (26.1 KB, 73 views)
File Type: txt sagetv_1.txt (12.5 KB, 59 views)
File Type: txt sagetv_2.txt (14.6 KB, 65 views)
File Type: txt sagetv_3.txt (3.4 KB, 63 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 07-20-2017, 05:12 PM
bolive2112 bolive2112 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Bartlett,tn
Posts: 6
Anyone have any ideas? Should I just wipe the instalation and start from scratch. I hate to loss everything but its been down for three days.

Thanks to anyone who can help
Reply With Quote
  #7  
Old 07-20-2017, 05:41 PM
Boxpin's Avatar
Boxpin Boxpin is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 48
Uninstall Java through add/remove then run a repair.
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 07-20-2017, 05:51 PM
pjwerdna pjwerdna is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: UK, Slough
Posts: 397
The SageTV_0.txt shows that it's trying to access wiz.bin at
"C:\Program Files\SageTV\SageTV"
even though all other mentiosn of SageTV seem to referamce
"C:\Program Files (x86)\SageTV\"
I guess its failing as the folder and file dont exist...

Personally, I'd close SageTV and open "C:\Program Files (x86)\SageTV\Sage.properties" in notepad.
Then find the lines at the bottom starting "wizard/db_file" and "wizard/db_backup_file" and change them to
Code:
wizard/db_backup_file=C\:\\Program Files (x86)\\SageTV\\SageTV\\Wiz.bak
wizard/db_file=C\:\\Program Files (x86)\\SageTV\\SageTV\\Wiz.bin
Save the file then restart SageTV.
__________________
SageTV Server : Akasa Inifiiti Case, Gigabyte GA-P35C-DS3 MB, 8600GT, Core2 Duo (E6850 3GHz), 4GB RAM, ~6TB Filestore , Nova-TD500, TBS 6280, SageTV 7.1.9
New Client 2 :MSI P67A-GD53, i5 2500K Quad core (3.3GHz), 12GB, Windows 10 Pro (and test SageTV 9 Install)
Sage Client 1 : HD300, Logitech Harmony One
Reply With Quote
  #9  
Old 07-20-2017, 07:23 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
This guy seemed to have the same issue with the upgrade not matching the original install path:

https://forums.sagetv.com/forums/sho...73&postcount=5
Reply With Quote
  #10  
Old 07-20-2017, 07:41 PM
bolive2112 bolive2112 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Bartlett,tn
Posts: 6
Thank you i will try this.
Reply With Quote
  #11  
Old 07-21-2017, 06:33 AM
bolive2112 bolive2112 is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Bartlett,tn
Posts: 6
pjwerdna the path change worked thank you for the help.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade SageTV V6 to V9 - my upgrade guide graywolf SageTV Github Development 8 06-17-2017 08:46 AM
upgrade problem wjohn SageTV Software 0 11-21-2010 05:27 PM
Problem after upgrade joejoeyjojo SageTV Beta Test Software 1 10-08-2010 03:55 PM
BMT upgrade problem stlbearboy Batch Metadata Tools 9 06-26-2010 04:27 PM
Upgrade from 6.1.9 to 6.2.10 problem. JParedis SageTV Software 3 10-03-2007 12:11 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.