SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 11-03-2017, 12:31 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by nettech_gt View Post
I don't see 1.2.9 on the Amazon app store or JFrog... Will it be made available soon? Thanx!
I'll try to upload it to bintray this weekend. I'll see about Amazon as well.
Reply With Quote
  #22  
Old 11-03-2017, 01:12 PM
jm9843 jm9843 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 288
Quote:
Do you happen to know if Jeff is still interested in/able to make any changes to the code he added for MPEG2-PS?
I've only done limited testing but it appears that MiniClient 1.2.9 with ExoPlayer is working great on the Shield for MPEG2-TS. The skipping has been flawless and it doesn't have the slowdown that ijkplayer exhibits on resume after skip. It's nice to have passthrough audio with (so far) flawless playback.

Can you make the switch from PS to TS?
Reply With Quote
  #23  
Old 11-04-2017, 07:58 AM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
I'm about 110% sure playback issues are due to bugs in EXO, so I'm hesitant to try and twist my settings to saving a full TS for every recording to compensate. I'd also have to do something about all the recordings I already have - though I suppose I could start the long road to transcoding all the ones I want to keep long-term to H.264.

Digging through the forum (via google) revealed the Sage property "encode_digital_tv_as_program_stream=true" and some business about changes in SageTV version 6 for this. I honestly can't tell when/if my recording format ever changes as I've been running Sage full-time since 2004 and have re-started from scratch a few times, wiping all previous recordings. Some of the oldest recordings I can see are from 2010 and are saved as PS already.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.

Last edited by TwistedMelon; 11-04-2017 at 08:13 AM.
Reply With Quote
  #24  
Old 11-04-2017, 09:47 AM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
For comparison purposes, I changed the property state and made one TS file for testing. Seems to work well - proper rate playback and good skip performance with EXO.

I've been putting off for a long time doing a major overhaul on my Sage server system, and while I don't think I'll be changing any of the hardware right now, I'm going to invest some time in changing up the software setup. The last time I made any significant change was in July with the move to version 9 and Schedules Direct.

I'm in the process of setting up Comskip, which I haven't used in years since one of the last rebuilds, and then I'll look into the potentially arduous process of transcoding all my existing recordings. I figure that the space savings on the recording drives will help pay off the effort - as a bonus, I don't have to wait for any EXO bug fixes as we've been discussing.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.
Reply With Quote
  #25  
Old 11-05-2017, 07:22 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I'll try to upload it to bintray this weekend. I'll see about Amazon as well.
Bintray and Amazon have been updated. The version will say 1.2.10 (ie, the .10 following .9), since I'll be posting a new version Android Play store later this week as well, with some additional Seek fixes.
Reply With Quote
  #26  
Old 11-05-2017, 11:23 AM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
I think I spoke too soon about EXO and -TS from my HVR-2250 OTA receivers. The results aren't positive after all.

In continued testing, I converted a couple of other recordings without success. Then I noticed that Live TV continued to have the same issues as when saving -PS files (pausing video, no audio - unusable). In testing the channel from which the initial successful recording was made, it worked fine. So it looks like the issue may not necessarily be -PS / -TS related but the streams coming from different channels OTA.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.
Reply With Quote
  #27  
Old 11-05-2017, 11:27 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
Bintray and Amazon have been updated. The version will say 1.2.10 (ie, the .10 following .9), since I'll be posting a new version Android Play store later this week as well, with some additional Seek fixes.
Hold off on 1.2.10... I introduced a severe seeking issue I'll post a .11 later today.
Reply With Quote
  #28  
Old 11-05-2017, 12:14 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
Hold off on 1.2.10... I introduced a severe seeking issue I'll post a .11 later today.
I uploaded 1.2.11 to binTray and Amazon
Reply With Quote
  #29  
Old 11-05-2017, 01:11 PM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
1.2.9 on ShieldTV, switching between IJK/EXO from within Sage using the <-> button on the pop-up menu seems to have no effect, whether "one time" or "yes" is selected. The current player continues to be used.

If "yes" was selected, quitting the miniplayer and restarting will come back with the correct player active.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.
Reply With Quote
  #30  
Old 11-05-2017, 01:36 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by TwistedMelon View Post
1.2.9 on ShieldTV, switching between IJK/EXO from within Sage using the <-> button on the pop-up menu seems to have no effect, whether "one time" or "yes" is selected. The current player continues to be used.

If "yes" was selected, quitting the miniplayer and restarting will come back with the correct player active.
What makes you think it didn't switch the player? I've used this many times myself, especially while testing ExoPlayer (ie, ExoPlayer would screw up, so I'd switch to IJK and continue watching a show).
Reply With Quote
  #31  
Old 11-05-2017, 02:00 PM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
What makes you think it didn't switch the player? I've used this many times myself, especially while testing ExoPlayer (ie, ExoPlayer would screw up, so I'd switch to IJK and continue watching a show).
After switching, playback exhibits the same behavior as before switching (unexpected behavior). This includes stopping and restarting playback or trying an alternate recording.

In testing, this means while EXO is showing stuttering and lack of audio or super-speed playback with audio, switching to IJK looks to continue to playing with the same defects.

Conversely, while IJK is playing back a particular recording properly, switching to EXO continues to play back with seemingly no issues apparent (an no pass-through audio).

Restart the miniclient in either case and playback occurs with expected behavior.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.
Reply With Quote
  #32  
Old 11-05-2017, 10:53 PM
nettech_gt nettech_gt is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 218
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
Hold off on 1.2.10... I introduced a severe seeking issue I'll post a .11 later today.
Thanx!
Reply With Quote
  #33  
Old 11-06-2017, 06:04 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by TwistedMelon View Post
After switching, playback exhibits the same behavior as before switching (unexpected behavior). This includes stopping and restarting playback or trying an alternate recording.

In testing, this means while EXO is showing stuttering and lack of audio or super-speed playback with audio, switching to IJK looks to continue to playing with the same defects.

Conversely, while IJK is playing back a particular recording properly, switching to EXO continues to play back with seemingly no issues apparent (an no pass-through audio).

Restart the miniclient in either case and playback occurs with expected behavior.
That's interesting. In testing, I need to switch players all the time, and from the logs, I haven't noticed it NOT switching players.
Reply With Quote
  #34  
Old 11-08-2017, 09:22 PM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
Another small issue:

Starting the miniclient doesn't seem to cause Shield to stop background audio playback from another app that supports that feature, such as Plex.

Example:

Playing music album in Plex
Exit Plex to Launcher - music continues to play and is displayed in a a "Now Playing" recommendation tile
Open Sage Miniclient and music continues to play
Start playback of a recoding and music continues to play

Behavior when launcning another app, like Netflix:

Playing music album in Plex
Exit Plex to Launcher - music continues to play and is displayed in a a "Now Playing" recommendation tile
Open Netflix and music stop playing right as as app splash page comes on the screen - music resumes when Netflix is closed
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.

Last edited by TwistedMelon; 11-08-2017 at 09:27 PM.
Reply With Quote
  #35  
Old 11-24-2017, 02:07 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,118
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I'll try to upload it to bintray this weekend. I'll see about Amazon as well.
Hi. Iíve searched around a bit here but found nothing concrete to the question: can the mini client be used on an Amazon Fire HD tablet?
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #36  
Old 11-24-2017, 10:09 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
Hi. Iíve searched around a bit here but found nothing concrete to the question: can the mini client be used on an Amazon Fire HD tablet?
It is uploaded to the a Amazon app store. It doesn't support all devices but most are supposed, from what I can tell. Whether or not it works well it's another question.
Reply With Quote
  #37  
Old 11-24-2017, 11:57 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,118
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
It is uploaded to the a Amazon app store. It doesn't support all devices but most are supposed, from what I can tell. Whether or not it works well it's another question.
ok, thanks. I just grabbed a 8Ē 16gb HD Alexa version on a lark ($35 Black Friday) so itís worth a try to experiment...
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #38  
Old 11-28-2017, 09:49 AM
DigiDAD DigiDAD is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2015
Location: Canada
Posts: 30
Does the Android miniclient support streaming MPEG2 / TS without transcoding? I know it is an option in Windows Placeshifter. For a hard wired TV box with gigabit Ethernet or perhaps even AC wireless, it seems unnecessary to tax the server with the task of transcoding everything.
Reply With Quote
  #39  
Old 11-29-2017, 09:41 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by DigiDAD View Post
Does the Android miniclient support streaming MPEG2 / TS without transcoding? I know it is an option in Windows Placeshifter. For a hard wired TV box with gigabit Ethernet or perhaps even AC wireless, it seems unnecessary to tax the server with the task of transcoding everything.
Exo player doesn't. The ink player plays mpeg 2 back fine, but you are stuck with stereo.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #40  
Old 12-02-2017, 01:29 AM
AzJazz's Avatar
AzJazz AzJazz is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 237
I am running into an odd situation where the SageTV MiniClient will lock up when accessing some videos on my NAS device.

Most videos on the NAS will play fine. Recordings stored on the NAS also play fine.

However, as I scroll through my imported "Folders" list, the MiniClient will freeze when it touches (not even playing) certain files. The control menu is still accessible, but the SageTV GUI stays stuck. I have to use the control menu to forcibly exit the MiniClient before I can use the MiniClient again.

Is there anything I can collect / send to help identify the issue?

Thanks,

AzJazz
__________________
AzJazz

SageTV: v9.x (on Win7x64)
CPU: Core i7-3770 @ 3.40+ GHz
RAM: 16GB DDR3 1600
GPU: nVidia GTX-770
RCVR: HD-Homerun
STB: STX-HD100, HD-300
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Android MiniClient v1.2.0 - Released stuckless SageTV Clients Development 189 03-01-2017 07:32 AM
Android MiniClient issue crarbo1 SageTV Clients Development 4 02-13-2017 11:18 AM
Android Miniclient and UK TV rickgillyon SageTV Clients Development 6 12-01-2016 05:58 PM
Android MiniClient 1.0.7 - released stuckless SageTV Clients Development 11 10-15-2016 10:45 AM
[Android MiniClient] Now in BETA stuckless SageTV Clients Development 487 07-03-2016 03:55 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.