SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-08-2021, 06:42 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,366
Slow response when setting Manual Recordings

My wife sets her shows from the "Future Airings" area weekly. Since she wants particular times/episodes with padding for many 1/2 hr shows, setting Favorites doesn't meet her needs.

When she marks an Airing to Record, it takes about 5+ seconds before the Manual icon appears. When I do the same on a small test environment it is almost instantaneous. I'm thinking it might be related to the massive size of the "Intelligent Recording" info.

Is there a way currently (or as an enhancement) to clear out the "Intelligent Recording" info?

Or any other thoughts of what might be causing the delay/slowness?
Wiz.bin approx 155MB
Reply With Quote
  #2  
Old 01-08-2021, 09:17 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,992
I usually see it take several seconds when setting a manual recording as well. I assume it is because the scheduler is forced to run to check for conflicts, pick a tuner, etc.

My guess is that this process would take longer if you have a lot of tuners, a lot of favorites, a lot of channels, a long look-ahead period for scheduling, or some combination of these. Maybe your test environment is fast because it doesn’t have so many variables?
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2021, 10:58 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,366
thanks for those thoughts. will compare those variables to see what I can do.
Think I'll also make my test system see the prod directories and copy over the wiz.bin as a test to see if that has an impact.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
skip forward - slow response? brandypuff SageTV Media Extender 2 03-12-2010 11:17 AM
MVP response is now slow tmiranda SageTV Beta Test Software 14 10-09-2006 06:31 PM
UI-Response very slow in 3.xx holozaen SageTV Beta Test Software 4 10-10-2005 03:32 PM
Very slow response time DWeade SageTV Software 2 12-04-2004 03:33 PM
SageTV slow response jphhughes SageTV Software 36 08-13-2004 01:54 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.